Alina Mungiu-Pippidi

Felix si Elena. Cu putin Tiriac

Cine a văzut excesul de linguşeli al lui Dan Voiculescu faţă de Ion Ţiriac în direct acum cîteva zile la emisiunea lui Gabi Vrînceanu Firea, la care maestrul s-a ţinut de altfel destul de tare, îşi putea imagina că se pregăteşte ceva.

Aşa cum Băsescu a umblat trei luni după Isărescu fără succes ca să îl convingă să îi dea o bucată din credibilitatea lui să îşi facă haină de ploaie, la fel opoziţia pare să fi intrat în faza post-Johannis şi caută de zor pe unul cu umeri laţi în spatele căruia să se adune. Nu vreau să mă repet, dar cum nu sînt ofertanţi mulţi parcă îi văd că ajung la Sorin Oprescu.

Dl. Ion Ţiriac a declarat totuşi două lucruri de bază. Unul, că nu vrea să candideze la preşedinţie. Şi, doi, că ridicarea unei săli polivalente pe amplasamentul Patinoarului Mihai Flamaropol din Bucureşti, aşa cum intenţionează ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, este o „glumă proastă”. Era şi părerea noastră, dintr-o perspectivă bugetară – nu închizi spitale ca să deschizi săli de sport. El Însă a făcut afirmaţia dintr-o perspectivă sportivă.

Ministrul Elena Udrea a revenit miercuri cu lămuriri suplimentare, precizând că sala polivalentă modernă şi multifuncţională este un vis de douăzeci de ani al bucureştenilor şi că speră ca România să intre, în sfârşit, în rândul ţărilor care găzduiesc, în arene de acest tip, competiţii sportive de prestigiu care aduc beneficii de imagine incomensurabile.

Ce beneficiu de imagine incomensurabil ar putea aduce dna Udrea însăşi, cu cost zero, printr-un simplu comportament sportiv, retrăgîndu-se în viaţa privată. A oricui, pentru că odată ce ar fi privată problema de imagine ar dispărea. Şi la fel calul de bătaie al lui Felix et comp.

Citeste si despre: Dan Voiculescu, Mugur Isarescu, Ion Tiriac, Elena Udrea, Mihai Flamaropol.


Articole cu aceeasi tema:
Sala Polivalenta de 50 milioane de euro
Indicatoare turistice pentru promovarea Elenei Udrea
Elena Udrea il „viseaza” pe actorul Marcel Iures intr-o super-gala a turismului. Ministerul Turismului aloca 2 milioane euro pe conferinte, workshop-uri, targuri gastronomice


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Felix si Elena. Cu putin Tiriac

  1. cornel

    Pertinente observati, este clar ca usl, deci psd + pnl, realizeaza deficitul de competente, si implicit personalitate/personalitati credibile. Aceasta in fond nu este deloc rau, ptr. mine socul desantului de 15.000 specialisti ai cdr, si apoi cele trei mandate guvernamentale, nu sunt sterse din memorie. Aici cred ca se poate contribui activ prin fortele din autentica soc. civila, ce pot furniza expertiza in scopul asigurari profesionistilor onesti. Cred ca una din putinele cai de iesire din marasmul acestei natiuni este asigurarea guvernari pe mai toate esaloanele cu specialisti, neangajati politic, si care trebuie sa ramana astfel pe durata intregului mandat guvernamental viitor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *