Mihai Goțiu

Doamnelor și domnilor avocați plătiți de Schweighofer și de alte firme de exploatare a lemnului: dacă nu se fură din pădure, NU se va confisca niciun camion, oricâte legi ar prevedea asta!

„O reglementare simplistă, în Codul Silvic, a confiscării camioanelor folosite la infracţiuni silvice, nu ajută. Creează doar un paralelism de reglementare cu Codul Penal”, arată, într-un comunicat de presă transmis Agerpres, Cătălin Tobescu, președintele Asociației Industriei Lemnului (AIL) – Prolemn. Potrivit acestuia, ”măsura confiscării vehiculelor folosite la săvârșirea infracțiunilor silvice, reprezintă încă o perdea de fum care maschează problemele reale ale sectorului”, fiind o ”dezbatere întreținută de petițiile ONG-urilor de mediu şi pozițiile ministrului Mediului”.

Pentru cei care îl cunosc ai puțin, Cătălin Tobescu este cel mai notoriu lobby-st al industriei lemnului, AIL Prolemn având printre membrii și finanțatorii săi principalele companii de prelucrare primară a lemnului, în frunte cu ”cunoscuta” Holzindustrie Schweighofer (mai nou rebotezată HS Timber Group).

În mod constant, Cătălin Tobescu și asociațiile în conducerea cărora se află au negat amploarea tăierilor ilegale de păduri din România și au pledat pentru reducerea reglementării (inclusiv, în 2020, pentru eliminarea articolului anti-monopol din Codul Silvic, care îi încurcă pe cei de la Schweighofer).

În aceste condiții, faptul că domnul Tobescu a ajuns, peste noapte, specialist și în dreptul penal, deplângând ”paralelismul de regelementare” e – cel puțin pentru mine – un semn bun că măsura confiscării camioanelor care transportă ilegal material lemnos e una eficientă și necesară.

Până la urmă, dacă e așa cum spune domnul Tobescu și ceilalți lobby-ști ai drujbelor, că nu se taie ilegal și că nu se fură, măsura confiscării camioanelor care transportă ilegal lemn n-ar avea obiect și dacă ar fi trecută de zece ori în zece legi diferite.

Domnule Cătălin Tobescu, doamnelor și domnilor avocați ai drujbelor: dacă nu se taie și nu se transportă ilegal materiale lemnoase, așa cum pretindeți, NU va fi confiscat niciun camion, oricâte ”paralelisme de reglementare” ar exista!

Pe același subiect:

Știri false, plătite cu zeci de mii de euro din PNRR, la Antena 3, despre Codul Silvic și ministrul ”salvator” Fechet. Cum s-au dat de gol

Prima săptămână de luptă în Parlament pentru păduri și primele victorii. Sub presiunea civică, ministrul Mediului a promis, oficial, mai multe modificări ale proiectului legii noului Cod Silvic

Înfruntăm Mafia Pădurilor! Ajută-ne, ACUM, să reintroducem în Noul Cod Silvic confiscarea camioanelor hoților de lemne, eliminată de Guvernul Ciolacu! Semnează și TU!

Despre lobby-ul drujbelor:

FACTUAL: Câte minciuni a putut debita lobby-stul Schweighofer, la Digi 24, în mai puțin de un minut, încercând să nege amploarea tăierilor ilegale de păduri din România

TVR, pe mână cu Cartelul Lemnului! Negarea tăierilor ilegale de păduri, recunoscută de Comisia de Etică, dar conducerea n-a dat nicio sancțiune

Cum a ajuns TVR o afacere de familie pentru promovarea Schweighofer, Romsilva și a unor firme din Cartelul Lemnului, responsabile de dezastrul din pădurile României

citește pe România Curată:

Antidemocrația slovacă versus cea românească. Și ”autodenunțul” lui Fechet


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Doamnelor și domnilor avocați plătiți de Schweighofer și de alte firme de exploatare a lemnului: dacă nu se fură din pădure, NU se va confisca niciun camion, oricâte legi ar prevedea asta!

  1. Ion

    Schweighofer cam are dreptate. Solutia este distrugerea camioanelor cu tot cu combinatiile mafiote din justitie; avocat ( procuror ) – judecator, altfel, camioanele tot lemne furate vor transporta si caracatita justitieii romane tot legea hotilor o vor apara si aplica.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *