Alina Mungiu-Pippidi

De ce dă vina Dragnea pe Soros, în loc de SRI

Văd că se preocupă lumea ce are Dragnea cu Soros, cînd e încolțit tare de haita statului de drept în întreaga ei splendoare. Marele baron local și profitor al tranziției e uluit că după ce a supraviețuit atîtor anchete finalizate cu NUP și a condus din umbră atîția ani PSD, dînd jos la cea mai mică oportunitate șefi de partid care nu îi conveneau, ba a mai și cîștigat alegerile, nu doar că nu poate fi prim ministru, dar e vînat să fie băgat și la pușcărie. Pentru acest obiectiv devenit prioritar, scoaterea din joc a lui Dragnea, se încalcă pe față legea protecției datelor personale (nu e voie să publici numerele de zbor ale cuiva, doar procuratura le poate cere, nici adresele unde merge cineva în vacanță), e pus DNA, și așa implodat de ambiții și oportunisme interne pe lîngă dușmani externi, să o cheme pe fosta nevastă să facă un tîrg cu ea, doar-doar l-o turna, în fine, și alte inovații ale statului de drept românesc, justificate de noblețea cauzei înlăturării unui corupt notoriu, deși încă nedovedit și cîștigător al alegerilor, din cursa politică.

Cine să fie, cine? Cine are datele de avion și adresele tuturor de vacanță, stenogramele din ședința PSD, drafturi de rapoarte niciodată adoptate oficial de DGPI, și așa mai departe? Poate Soros? Nu prea cred, pentru că nu ați citit astea pe România curată, canal al unor ONG-uri care nu și-au ascuns niciodată finanțările Soros. Nici să avem, nu am publica date personale, că respectăm legea românească și europeană. Dimpotrivă, le-ați văzut peste tot, chiar și pe Antena 3, post care a pierdut primăvara asta aproape toata reclama, deși era lider de audiență, din cauza unor actor influenți în piața de publicitate care au făcut multinaționalele să îi boicoteze cu mare succes. Asta nu a mers sub Băsescu, că s-o fi gîndit și el, că îi ura foarte, dar acum a mers,  aceiași actori care lucrau pe față pentru Băsescu (din industria de publicitate, care mai nou organizează și demonstrații de protest), devenind brusc mai eficienți. Hotnews nu e însă finanțat de Soros deloc, iar după știrea mea și RISE are azi alte surse de finanțare, deși a avut un pic de ajutor de la fundația Soros în trecut. Surse de finanțare obscură există adesea în media românească, vezi aici, pentru că destule canele de presă din România, inclusiv Hotnews, refuză să își facă integral publice finanțările, gest care devine parțial de înțeles cînd vezi că statul, uneori reprezentat de baroni locali, poate trimite controale discreționare și pe la sponsori, nu doar pe la presă, cum vedem zilele astea. Fapt e, Soros nu finanțează decît pe față, cine ce primește se află pe site-ul OSI sau a fundațiilor naționale Soros, unde mai există (nu la noi), sau pe siteul programelor speciale (la Soros e regulă să se publice toți cîștigătorii unor anunțuri deschise), cînd era încă o fundație Soros România toți cîștigătorii erau afișați acolo. Programul media Soros a fost cîndva important, dar azi e pe curs de lichidare în lume, nu doar la noi, unde nu mai există demult.

Nici ca finanțator prin granturi, nici ca proprietar, Soros nu deține media în România, deci, după cum știe și dl. Dragnea, nu are cum și nici de ce să pună probleme PSD. Cred că e deja destul de clar cine are acces la asemenea date și la o rețea media, după cum știe și dl. Dragnea. Dacă însă în ultimele luni, pe măsură ce războiul contra lui s-a întețit, el s-a referit din ce în ce mai rar la serviciile secrete pe care nu le controlează (SRI și SIE, bașca STS, SPP, etc), și din ce în ce mai des la Soros, motivul e clar. Soros nu îi răspunde și nici nu bagă de seamă că Dragnea dă vina pe el, e obișnuit ca om care finanțează o bună parte din mișcările pentru drepturile omului și anticorupție din lume să aibă autocrați sau corupți care îl înjură în zeci de țări. De cînd Dragnea a făcut greșeala să se lupte pe față cu SRI în ianuarie, tăindu-i chiar banii, partidul și guvernul au fost destabilizate la greu. Nu e de mirare că nou înființata comisie a lui Țuțuianu a ajuns repede la concluzia că mai bine nu face nimic, că noul înființatul USR, atacat de PSD din chiar stadiul de naștere cu mare agresivitate, a ajuns la concluzia că e prea slab să mai aibă pe oricine în comisia de supraveghere SRI, darămite să mai zică și ceva despre SRI, alternativa la primul ministru agreat de SRI a fost o speranță mai tînără de la SIE, și asta e tot ce au avut românii de ales, și așa mai departe… Acolo și nu la Soros, sunt cei care pot submina orice partid sau persoană, cu atît mai mult pe unii cu bube, și în trei luni Dragnea și-a învățat lecția, nu mai da decît în cei care nu dau înapoi, fie că nu pot, fie că nu le pasă, fiind la drept vorbind străini de toată chestiunea. Strategia lui Dragnea a devenit deci non-combatul cu Hellvig, un liberal ex-voiculescian numit cît se poate de politic la SRI, că nu e sigur că doar de la Hellvig i se trage și apoi Dragnea nu e omul confruntărilor, ci omul negocierilor. Și știe că o să mai aibă comerț cu Hellvig și poate chiar Iohannis și pe viitor.

Rămîne să explici totuși la public cu ce mijloace o opoziție așa slabă sapă așa adînc după liderul PSD. Și iaca așa ajungem să dăm în Soros, singurul care și în trecut și în prezent se dezinteresează absolut de odiseea lui Liviu Dragnea din Teleorman și a partidului său de baroni locali.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

34 thoughts on “De ce dă vina Dragnea pe Soros, în loc de SRI

 1. Nicu Olahus

  Sunt multe, foarte multe de spus de ceea ce face Sandra Pralong la Presedintie (doar un ex.) ! Pe de alta parte, intr-adevar, nu se vorbeste despre banii de mita ai P.P.E. , ce face P.P.E.-ul care are ,culmea, un serviciu secret la nivel european unde varsa bani toate guvernele P.P.E.. Apoi ce face BND-ul german, ha ? Siii….ce face CIA (care, intr-adevar, nu lucreaza cu Soros si nici nu prea mai stim ce hram poarta dar vechi obiceiuri raman) siii …ce face Basaul cu milioanele lui bolnave ? Iata toti acestia „dau la gioale”(scuzati termenul ) lui Dragnea ! De aceea termenul Soros trebuie inteles ca „Lista lui Soros”cuprinzand pe toti ce se inclina la tot acest conglomerat(inclusiv Hellveg) ce lupta, sanchi, impotriva socialismului – doctrina clasei de mijloc.

  Reply
 2. AdrianIulian

  „Saracul” Dragnea. Mai lipseste sa spuneti, in linie cu partidul, cum a fost el ales democratic, dar nu il lasa serviciile mari si rele sa puna in aplicare planul de guvernare. Care plan este o perla a gandirii politice si economice, menita sa ne aduca pe culmile succesului impreuna cu partidul mult iubit.
  Zicand acestea, simt amaraciunea robotelului care ridica patratelul pe stadion ca sa compuna portretul Geniului din Carpati, respectiv se ducea cu flori si poezia invatata la tovarasele si tovarasii din comitet.

  Revenind in anul 2017 – serviciile nu il lasa in pace pe Dragnea – PERFECT. Asta imi si doresc – daca esti vinovat, de ce sa fii lasat in pace? Faptul ca a fost ales de popor trebuie sa il faca imun la lege? Din contra. El ar trebui sa fie intaiul incoruptibil. Si sa nu ma luati cu fraze de genul toata lumea fura. Nu este adevarat. Tatal meu a imbatranit inainte de vreme muncind in doua locuri ca sa intretina familia, eu voi termina creditul apartamentului in care locuiesc undeva pe la 60 ani (asta daca ii apuc), iar pungasii astia pleaca cu banii in buzunar si cu sentinte cu”suspendare”. O mare batjocura. Asa ca nu ma intereseaza cine ii face somnul agitat lui Dragnea & Co. Pot doar sa sper ca ii va schimba pijamalele cu zeghea.

  Reply
  • Nicu Olahus

   Pai, da …dar nu este vinovat ! Cum sa fii vinovat ca ai militat pentru victoria in alegeri a partidului tau ? Intelegi ticalosia? Oricum, pe scurt : „Nu exista dreptate cu Basau in libertate” !!

   Reply
  • Alina

   Autoarea nu vede ca Dragnea are o avere pe care nu o putea agonisi in mod licit.
   Autoarea nu vede ca aproape toti sefii psd sunt mega infractori.
   Autoarea nu vede ca psd si alde sunt grupuri infractionale organizate, care nu au ce cauta la conducerea unei tari democratice.
   Evident ca serviciile secrete si procurorii sunt pe urmele lor.
   Nenorocierea este ca mafia a penetrat justitia si acesti banditi au tot scapat, datorita judecatorilor corupti sau santajabili din UNJCR (Uniunea Nationala a Judecatorilor Corupti din Romania) si din AMCR (Asociatia Magistratilor Corupti din Romania).
   Problema care trebuie rezolvata este inlaturarea grupului infractional organizat din parlament, din guvern si din justitie.
   Guvernul mafiei trebuie sa demisioneze sau sa fie demis si sa se provoace alegeri generale anticipate, la care infractorii sa nu aiba dreptul sa participe.
   Trebuie sa gasim vreo cale prin care judecatorii corupti de la CCR sa fie indepartati din functie.
   Trebuie sa gasim vreo cale prin care judecatorii corupti din UNJCR si din AMCR sa fie eliminati din sistem.
   Pedepsele pentru infractori trebuie sa se cumuleze (nu sa se comaseze, ca in prezent), eliberarile anticipate ale infractorilor trebuie sa fie blocate.
   Trebuie sa gasim metodele, mijloacele si caile prin care sa fie identificati cei care finanteaza si coordoneaza atacurile impotriva justitiei.
   Trebuie sa blocam orice tentativa de dezincriminare a faptelor de coruptie, orice tentativa de gratiere a infractorilor.
   Autoarea aricolului greseste grav cind nu vede, sau se preface ca nu vede, ca in Romania lucrurile nu se petrec la fel ca in Germania. Atunci cind permiti ca niste infractori sa ajunga in guvern si in parlament, nu-i poti lasa acolo, sperind ca, la viitoarele alegeri, nu vor mai fi votati.
   Infractorii din guvern si parlament vor dezincrimina faptele de coruptie, ii vor gratia pe complicii lor deja arestati, vor popula institutiile statului cu oameni de-ai lor (asa cum au facut cu CCR, CNA, Avocatul Poporului, TVR), vor cumpara prin interpusi presa si televiziunile, vor frauda alegerile (pentru ca se vor asigura ca nu vor pati nimic) si nu vor mai putea fi indepartati de la putere.

   Reply
 3. Reg.

  Dragnea nu mai poate înjura moșierii nici capitaliștii. El, fiu-său, colegii lui sunt mari proprietari și „exploatatori”. Partid socialist, cu grijă pentru mase, pentru săraci.
  Țărăniștii nu mai sunt. Liberalii nu mai sunt (să-i anunțe cineva, a propos). Usereul n-a crescut încă.
  Ca om și partid, doctrină și guvernare care nu produce bunăstare, nici dreptate, nu poți rămâne fără dușman. Și atunci s-a împrumutat unul de la fostul partener de fotbal al vameșilor de la Curtici: Victor Orban. Cum altermondialiști, nici antimondialiști nu avem, subiectul e nou, misterios și agățător.
  Să te miri că unii constituie carteluri și fac planuri la nivel mondial este sinonim cu a te mira că după fiecare vizită a lupului la stână turma nu crește (culmea, dimpotrivă!). Pot să ne infiltreze toate mafiile lumii, să ne cumpere tot arabilul și să ne taie toate pădurile toți șmecherii, dar să fie discreți!
  Apariția unora ca Soros se numește EMERGENȚĂ (un fel de fenomen invitabil rezultat din creșterea și complexificarea schimburilor – sau, cum ar zice tătuca Marx: saltul calitativ de după acumulările cantitative). E bine să existe multinaționale care duc banane 365 de zile în orice colț al lumii, însă nu e bine să existe unii care să ducă democrația și ideile lor în orice colț al lumii.
  Lăsați i-phone-ul pe laviță, la intrarea în colibă și plecați dracului peste ocean la voi acasă! Lăsați-ne să pozăm râul, ramul, salamul de Sibiu și ciobănescul mioritic.
  Pentru că în Ungaria se întâmplă ce se întâmplă, președintele Johannis ar trebui să convoace o ședință a CSAȚ, unde dl Dragnea să prezinte niște măsuri de salvare a poporului de Soros.

  Așa se întâmplă când ești din Teleorman și pe drumul din casă la WC-ul din fundul curții te roade problema salvării civilizației de illuminati, rechini, speculanți, reptilieni etc. Un lider de anvergura lui Dragnea n-ar trebui totuși să se ocupe de moș Soros, valet în casă la familia Rotschild, ci chiar de această onorabilă familie… Macron e bun și el de atacat (e însurat necreștinesc-ortodox). Și, la urma urmei, și Cioloș e bun (trebuie să fi făcut el ceva în lungile seri de iarnă cât a stat la Bruxelles!).

  Fără Soros (fundațiile lui și ideile răspândite de ele, bursierii lui etc.), spre ce-am fi mers natural ? Tropismul nostru natural nu e spre democrație, mi-e teamă. Iar dintre Dragnea (cu toate părțile lui bune) și Soros (cu toate relele lui), ce-i bine să alegem?

  Reply
  • Dumitru

   „Fără Soros […] spre ce-am fi mers natural ? Tropismul nostru natural nu e spre democrație…”. Pai nici al lui Soros nu e, asta-i problema. Societatea deschisa a lui Soros nu e neaparat democratica. Daca principiul democratic intra in contradictie cu democratia, alegerea lui este spre deschidere. Iar conflictul asta e evident acum in mai multe state occidentale si mai putin occidentale, cel mai evident in SUA si Ungaria. Sunt doua filosofii de origine foarte diferita : cea a Luminilor (anti-democratica, elitista) si cea democratica. In ziua d azi multi se revendica de la Lumini. Din pacate (1) inca nu a inventat nimeni o metoda de reproducere a elitelor si (2) cei care azi se prezinta ca parte din „elite” sunt indivizi de calitate in general indoielnica, gen BHL in Franta, sau asa-zisa „dreapta” din Romania (PNL adica).

   Reply
   • Reg.

    Dichotomia Lumini-Democrație este doar o cheie de interpretare. Și dacă se găsește metoda perfectă de produs elite (a fost una: războiul cu armele de purtat în mâini), se pune întrebarea UNDE MERGEM? Cum ar fi condusă o societate cu lideri naturali peste tot?
    Dar sărim prea departe. Să-l punem pe Dragnea în binom cu Soros e cam mult … Cu toată spoiala lui de discurs, Dragnea pare pe lângă Soros ca ruda din secolul XVI ajunsă prin tunelul timpului într-un sediu de multinațională, ca-n Les Visiteurs.

    O altă interpretare este că nu ideile filosofice fasonează societățile, ci tehnologia. De la umanisme (liberal, socialist, evoluționist)) la transumanism. În timp ce în Europa se discută și discută și discută, în Silicon Valley se fac obiectele (virtuale) și rețelele care vor decide cine va duce omenirea mai departe. Când au apărut oamenii moderni, neanderthalienii au avut o problemă, când au apărut armele de fier, cei cu arme de lemn și piatră au avut aceeași problemă, iar unii zic că luptătorii pentru democrație, onești, cu meserii tradiționale, vor avea și ei aceeași mare problemă: extincția.
    Cât de malefic ar fi Soros, cât de adevărate sunt speculațiile despre mondialism (Pierre Hilal, pe youtube), parcă tot mai bine-i într-o societate deschisă (plus-minus) decât în feudalismul tardiv și îndreptat spre trecut al PSD-ului. Măcar pentru tineri.

    Vive la France!

    Reply
 4. GinTonic

  @AdrianIulian, cine mananca un mafiot e doar mafiotul mai mare, care te va fura si mai mult, cui nu ii pasa si mai si declara i se va lua, nu i se va da.

  Reply
  • marius

   corect cu o adaugire, cine mananca un securist e un securist si mai psihopat care va face un masacru si mai mare impotriva propriului popor

   Reply
 5. ionas

  Romania nu este in prezent precum nici nu a fost o tara normala in sensul vest european al democratiei si statului de drept.
  Furtul si coruptia au fost si este infloritoare la noi . De la instalarea guvernului PSD subordonat lui Dragnea lucrurile in tara au mers si vor merge rau.
  Poate ca fara Dragnea, PSD va fi mai tolerant cu Romania.
  PSD poate nu va sacrifica Romania economic si social doar pentru a il salva pe Dragnea de sentinta judecatoreasca cuvenita.
  De ce Dragnea a primit NUP-uri pina acum? A avut oare protectie de la serviciile de intelligence ( asa de numeroase)?
  Nu ne intereseaza ca SRI , SIE, CIA, MI 6 sau alte organizatii asemanatoare dau sprijin la demascarea infractiunilor unui om politic.

  Reply
 6. marius

  caft generalizat in interiorul securitatii… cata dezamagire cumplita si dna ul asta pur securist, o unealta, au ingropat toate dosarele impotriva corporatiilor multinationale gen veolia apa nova, enel, microsoft etc. s-au facut ca ploua in jaful facut de schweighofer sau mita data cu duiumul in toate partile la rmgc, plus protectie totala catre cuiburi securist mafiote politice dar e sabia luminii in mana unor psihopati securisti ce se caftesc pe viata si pe moarte cu alti psihopati securisti

  praful si pulberea s-a ales de poporul asta dupa 70 de ani de teroare securista fara intrerupere

  Reply
 7. M. G.

  Excelent articol!!!! 1) E preferabil sa scape un milion de corupti decat sa intre un singur vinovat la puscarie. De aceea se impune respectarea cu strictete a drepturilor omului si a procedurilor judiciare fara nici o abatere cat de mica. 2) Din ceea ce spune Alina, si eu cred ca stie ce vorbeste, rezulta ca aceasta tara este controlata de institutiile ei de forta( sunt numite mai sus). Toate aceste institutii sunt militarizate. Pentru ca nu exista o terminologie pentru dictatura acestor institutii hibride, totusi militarizate, am putea folosi un termen de imprumut pentru desemnarea acestei dictaturi. Pentru simplificare am putea sa o numim dictatura militara!! Cu alte cuvinte egalitatea in fata legii mult ceruta nu exista in realitate. Daca se poate spune despre politicieni ca si-au insusit venituri nemeritate fara nici un risc de indata ce se publica informatii, cat de inofensive, depre institutii de forta apare o reactie isterica pentru ca au fost publicate date care nu sunt destinate publicului. ( Vezi reactia DNA la inregistrarile de la o sedinta ordinara condusa de LCK) Acolo se respecta principiile ca daca azi se publica ceva inofensiv maine nu se stie ce se publica de aceea nu se tolereaza nici o abatere. In fine aceste institutii produc PRIVILEGII pentru cei care lucreaza acolo. Plus ca nimeni nu le verifica gestiunea.

  Reply
 8. Horea

  Este foarte intereseant felul in care oameni ca Dragnea s-au mentinut, in decursul anilor, pe cele mai ravnite posturi din aceasta tara. Cu serviciile in coaste, gata sa-i striveasca, in timp ce ei au reusit sa infloreasca. Halal servicii!

  Reply
 9. nae girimea

  1.In toata haituirea asta a lui Dranea nu apare in articol niciunde DNA si admiratorul ei , Marele Likooritch .
  2. Cit despre influenta lui Soros , ea s-a instapinit in capetele celor care ne tot dau lectii cum sa dam foc la tara. Iaca , dupa ce PROTV-ul si-a indeplinit misiunea si si-a pierdut credibilitatea in timp , stafeta e preluata de niste baieti care mimeaza impartialitatea : DIGI . Daca in interbelic oamenii erau redusi fiind lipsiti de educatie , acu’ societatea post ’89 i-a educat sa fie redusi.

  Reply
 10. Joe Neguţ

  Am trăit să o văd şi p’asta!
  Alina Mungiu căinându-l pe Dragnea!
  Ca pescar pârât am ajuns la Seaca la amenajările acvatice pe care toţi îmi spunea că-i juăpân frizerul din Tr Măgurele!

  Reply
 11. CMC

  Cea mai buna acoperire pentru un serviciu este sa infiltreze un ONG cu reputatie/finantare internationala, fara ca acesta sa banuiasca ceva. Poate derula actiuni si interne si externe pe baza credibilitatii organizatiei.
  Turcescu a ajuns sa modereze o dezbatere prezidentiala, nu-i asa?

  Reply
  • CMC

   De fapt nu doar servicii infiltreaza ong-uri, organizatii sau institutii credibile. Pedofili infiltreaza biserica sau ong-uri care se ocupa de copii dezavantajati. E o meserie sa infiltrezi organizatii credibile pentru atingerea altor scopuri. Am avut pedofili ajunsi in Romania cu ajutoare umanitare, ca istorici samd…
   Aici intervine responsabilitatea celor infiltrati sa se curete pentru a-si pastra credibilitatea!
   Va dau exemple de infiltrare: incercati sa scrieti ceva negativ pe evenimentul zilei despre o blonda celebra din politica, apropiata fostului presedinte si o sa vedeti cum vi se cenzureaza comentariul. E un semn de ceva putred acolo. Ati vazut posturi de televiziune care refuza sa dea informatii despre anchetele sefilor lor? Ati vazut incercari de cenzura din partea aceleiasi persoane impotriva unor opinii cu tolerarea in paralel a unor comentarii murdare impotriva opiniilor care se incerca sa fie cenzurate? E semn de infiltrare….

   Reply
   • Cozmin

    Turcescu a moderat foarte corect, absolut echidistant.
    Astazi, nu are absolut nicio importanta daca un ziarist este ofiter acoperit al unui serviciu secret.
    Daca vreun serviciu secret actioneaza impotriva intereselor statului, atunci existenta acelui serviciu secret este problema, nu daca are ofiteri acoperiti in presa.
    Serviciile secrete de astazi nu omoara pe nimeni, nu aresteaza pe nimeni, nu ii dau afa din serviciu pe cei care se opun conducerii de partid si de stat, nu santajeaza pe nimeni.
    Serviciile secrete de astazi culeg informatii despre persoane sau grupuri de persoane care pregatesc lovituri de stat, care vind sau consuma droguri, care fac trafic persoane, de arme, de narcotice, care comit acte de coruptie, trafic de influenta, spalare de bani etc, eventual ii descopera pe spionii straini din tara.
    Chiar daca Turcescu a fost ofiter acoperit, nu putea fi pus decit sa culeaga informatii pe aceste subiecte. Nu a facut niciun rau colegilor, nu i-a mintit cu nimic, nu i-a turnat (nu avea ce sa toarne, nu avea cui sa toarne, pentru ca astazi parerile si simpatiile politice, pot fi spuse liber, fara pericolul de a fi pedepsit in vreun fel), nu s-a folosit cu nimic de calitatea de ofiter.
    Cine poate fi deranjat astazi de un ofiter acoperit al serviciilor secrete ?
    Doar hotii, coruptii, infractorii, cei care comit acte de coruptie la nivel inalt, cei care pregatesc lovituri de stat sau fraudarea alegerilor si sunt protejati de catre procurori si judecatori corupti.
    Turcescu, in emisiunile sale, nu a prezentat documente false, nu a incercat sa manipuleze opinia publica, nu a intoxicat telespectatorii cu minciuni, calomnii si dezinformari.
    Daca serviciile secrete i-au pus la dispozitie anumite informatii, privind acte de coruptie, pe care sefii serviciilor sau procurorii corupti incercau sa le ascunda, Turcescu a procedat foarte corect daca le-a facut publice.
    De condamnat sunt likelele de la Latrinele lui Felix si Guita pentru ca prezinta doar minciuni, calomnii, dezinformari si intoxicari, aflindu-se in solda unor infractori, care au devalizat tara.
    De condamnat este si CNA-ul pentru ca nu a inchis aceste televiziuni si nu a amendat cu milioane de euro, pe cei care se prostitueaza la aceste posturi.
    De condamnat este si CSAT-ul pentru ca nu a sesizat ca emisiunile de la Latrinele lui Felix, SOV, Guita si DDD reprezinta un mare pericol pentru siguranta nationala, inlesnind sa ajunga la putere cele mai corupte, cele mai murdare, cele mai toxice, cele mai abjecte forte politice, permitind ca cei mai mari corupti si infractori, care au devalizat tara, sa poata scapa de puscarie si sa poata ajunge, ei sau cozile lor de topor, in parlament, de unde sa voteze dezincriminarea faptelor de coruptie, traficul de influenta, spalarea de bani, fraudarea alegerilor, sa voteze amnistierea hotilor, sa voteze desfiintarea organismelor statului de autoaparare impotriva coruptiei (DNA, ANI, CCR), sau popularea acestor institutii cu persoane corupte si incompetente, aflate in solda mafiei, asa cum este cazul CNA si Avocatul Poporului.

    Reply
    • Căpitanul Lună

     Dacă
     „Serviciile secrete de astazi culeg informatii despre persoane sau grupuri de persoane care pregatesc lovituri de stat, care vind sau consuma droguri, care fac trafic persoane, de arme, de narcotice, care comit acte de coruptie, trafic de influenta, spalare de bani etc, eventual ii descopera pe spionii straini din tara.”
     și fac doar asta,

     ATUNCI CUM MAMA DRACULUI SUNTEM UNDE SUNTEM?

     Nici un angajat al lor nu joacă incorect? Pentru că un „defect” poate schimba foarte mult în politică, economie etc.
     Cum poți să spui că serviciile se ocupă de persoanele care comit acte de corupție? Cum se ocupă: le protejează? Țin secrete informațiile culese?

     Terminația frazei („… spionii străini din țară”) mi-a adus aminte că Securitatea promova NAȚIONAL-comunismul. (By the way, „spionii români din țară” sunt good guys, nu ? ) Între timp am intrat în UE, dar când e vorba de dat fum în nasul fraierilor, se scoate țărișoara la înaintare. Mai răsfirați, cațavencilor! Și rechemați-i în unitate pe toți turceștii (doi de la prefectură, doi de la primărie, unul de la Școala de Fete etc.).
     Să-ți spun eu cu ce se ocupă oamenii serviciilor, în principal și majoritatea dintre ei: să aibă un standard de viață cât mai bun, ei și familiile lor. Și-au ratat misiunea de a îndigui răul care s-a deversat peste România (țărișoara noastră!!!). Mizeria de azi este și rezultatul ne-muncii lor.

     Reply
 12. AlinaMP

  @CMC, Joe at comp
  Turcescu nu lucra intr-un ONG, ci la Vantu si EuropaFM, avea un profil similar cu Guran, care i-a si luat locul in opinia publica. Da, au fost si la noi infiltrati, numai ca noi i-am depistat si i-am eliminat, public, au infiltrat alte lucruri, partide, etc. Nu prea au de ce serviciile sa mai infiltreze vechile ONG cand la PNL, cf Nicolae Robu, au stabilit ei strategia la ultimele alegeri- de asta nu a mers ca in 2014, cand am mai pus si noi umarul, ci a fost un dezastru, si cand creaza direct organe de societate „civila” platite direct de MAI, MAE, MApN… si mai nou si grupuri de Facebook care directioneaza strada contra Curtii Consttutionale si statului de drept pe pretextul slab gasit al luptei cu PSD si Dragnea, de fapt, o smecherie ca sa mai creasca un pic controlul militar asupra civililor….Asa ca ia curatati-va voi partidele voastre care au ajuns, de corupte si slabe ce sunt, conduse de niste gradati cu studii politice la ANI, si mai scutiti-ne de comentarii ipocrite. Fiti barbati in interiorul partidelor voastre! In rarele ocazii cand ati facut asta, societatea civila v-a dat mana. Si lasati lupta cu serviciile pentru cine are cojones, adica ONGurile Soros, singurele care sunt si in tribunale, si la OLAF contra coruptiei din servicii.

  Reply
  • CMC

   Cu regret (sau bucurie) informez ca nu fac parte din nici un partid. Ca dumneavoastra, de altfel. Comentez doar ce vad. Si vad ca nu mai exista opozitie politica. Exista doar incercarea de a distruge pe cei care macar au un program de guvernare cu un singur argument „Dragnea e rau”. Inainte nu aveau treaba cu Dragnea. Sloganul era „”Ponta e rau”.
   Avem un partid care a castigat alegerile. Opozitie politica nu exista. Trebuie lasat sa isi focalizeze energia pe guvernare (sanctionata daca greseste) dar nu forte oculte care au inteles doar ca presedintele (si Bruxelles-ul) si-ar dori partidul sau. Si in lo sa se focalizeze pe cei care aranjeaza sa avem redevente mici – de exemplu – isi canalizeaza agentii impotriva celor care detin puterea in mod legal. Ca i-au votat prostii, asta e. Poate suntem o asemenea tara.

   Turcescu nu lucra intr-un ONG, dar Ghinea era bine infipt intr-unul. Si nu demult. Ca exista intentia sa se fie facuta curatenie si s-a facut cu ce era evident, e remarcabil si de laudat. Ca s-a curatat tot? Asta spera si bolnavii de cancer dupa operatie. Si de multe ori se inseala.

   Aveti mare dreptate cu infiltrarea partidelor, dar sunt oameni din ONG chiar in partidul despre care spuneti si dumneavoastra ca e bine infiltrat, desi abia a fost infiintat.
   Poate lui/lor trebuia sa le adresati mesajul cu fiti barbati…. Nu de alta, dar pana acum a luptat doar o femeie sa arate asta. Dumneavoastra. Felicitari!

   Reply
  • CMC

   Pentru corectitudine…
   Turcescu lucra si in ONG-uri. Sau asa spune el in CV:
   „Fost preşedinte al asociaţiei „Societatea Jurnaliştilor Profesionişti din România”
   Fost membru al asociaţiei „Salvaţi Dunărea şi Delta Academia Caţavencu”
   Fost membru al „Asociaţia Studenţilor la Jurnalism din România””

   Reply
  • marius

   toate bune si frumoase pana la guvernare ciolos, unde ori ong urile trebuie sa si toarne tone de cenusa in cap pentru predarea guvernarii in mod inconstient aceluiasi sistem ticalosit securist ca si precedentele ori au facut o intr o colaborare la fel de inconstienta!
   La revoltele dupa tragedia Colectiv pe pancarta mea era scris mare impotriva unei viitoare guvernari securiste ciolos, dincu sau predoiu, pe pancartele de la RC scria mare Vrem ciolos!!!
   Fara securisti, asa am scris si absolut toata lumea a rezonat cu mesajele mele… eu am scris, lumea a rezonat, klaus iohanis si-a vazut in continuare de interesul securist-corporatist iar ong urile i-au cantat in struna … si ne-am ales cu o demna continuare a guvernarilor securiste boc(basescu)-ponta!!!

   Reply
 13. Shadow

  Analiza simpla direct de pe net:

  Rise finantare:

  Investigative Dashboard, OCCRP, VIS, Programul de Cooperare Elveţiano-Român

  nu mai pun si hotnews ca asta pute si mai tare.

  – investigative dashboard – finantare occrp + open society fundation apoi 2-3 no-name care in spate au acelasi occrp
  – Programul de Cooperare Elveţiano-Român: este o gaselnita care finanteaza firme as zice de apartament exemplul cel mai bun e pe finantare in domeniul sedcuritatii unde 2 din firmele din consoirtiu sunt conduse de aceeasi persoana.

  vis – parte din acelasi ocrrp; finantat de acelasi Programul de Cooperare Elveţiano-Român si de ipi (Internaţional Press Institute). acest ipi are printre finantatori aceeasi open society fundation.

  ocrrp – finantata de usaid, acelasi program de cooperare fantastic elvetiano roman, nelipsita open society fundation si gijn (Global Investigative Journalism Network)

  gijn are un top finantator acelasi open society fundation.

  Dvs sunteti jurnalist? Sa sunteti inainte de toate sorosist?

  Reply
  • Reg.

   1. Vrem să demonstrăm ceva anume? Sau să înțelegem?
   2. Care sunt cei perfecți care „au voie” să finanțeze? BOR-ul, poate?
   3. Faceți un exercițiu: scoateți-l pe „Soros” din ecuație. Ce dă? Democrație locală emergentă, funcțională, rapidă, autoregenerantă? Nu cred. Mai apoi, nici nu e Soros decât în mică măsură.
   5. Ce organ privat vreți să vă asigure perfecta imparțialitate în presă / informare? Aveți exemple ? (BBC-ul?)
   6. Chiar când, din cele mai bune intenții, dezvălui măgăriile cuiva care are propriile lui canale de presă, nu ai devenit automat „imparțial”? Când acționezi în sensul unor valori care nu sunt împărtășite de toți, cei care nu sunt de acord cu tine, cărora le știrbești niște interese, se vor „apăra”.
   7. Să-i iei la rost pe Rise, RC și alții că sunt finanțați de Soros, noi trăind în mocirla noastră balcano-mafiotă, predicând în numele purității morale, înseamnă să aplici ideologia reducționistă cu subtilă aromă de comunism.
   8. Ai trei variante: 1) Soros / SUA & pragmatism + cinism + mondialism + …; 2) Putin & cacialmaua paseist-ortodoxă; 3) lumea moralei fără pată și a ideilor pure. Primele două aici, pe pământ, a treia – în ceruri. Ca să ajungi să nu trăiești pe pământ după regulile valabile în ceruri, îți doresc să ai de-a face, ca individ, cu molohul post-comunist. Și când constați că ești nimeni pentru sistem, mai ales dacă ai neșansa să trăiești într-un județ unde nu există presă locală (sunt vreo 39 de cazuri în România), după ce te adresezi unor ONG-uri locale care există pe hârtie, adesează-te unui post ca Rossya Today sau Pravdei. Sau îți trece prin cap ideea să mergi la ambasada Rusiei, să ceri ajutor ? Dup-aia încearcă la RC ori RISE, spre exemplu. Și fă alegerea.
   9. Vă puteți uita pe Internet să vedeți cine a finanțat Maidanul ucrainian. Sunt tot ăia care, dacă vă lăsau în voia democrației originale a lui Iliescu, în țara cu armată condusă de kgb-istul Militaru, ar fi făcut imposibile comment-urile de aici.
   10. Dacă facem abstracție de sursa de finanțare, putem să analizăm adevărul și consecvența în apărarea / prezentarea lui? Ori așteptăm seara, ca să vină preasfinția sa pastorul Gâdea să ne lumineze în cele lumești?

   Addendum la punctul 8.): nici oamenii lui Putin nu merg să țină post la mănăstirile din frumoasa Siberie, nici nu-și pun copiii sub aripa verunui duhovnic de-acolo. Merg la Saint Tropez, în vilele proprii, și-și înscriu copiii la universitățile unde s-au format cei mai veroși capitaliști. Și la drept vorbind, Putin nu e moțul axei răului.
   Persistând în discuția asta, despre curățenia banilor, ne plasăm în situația celui care trăiește într-o casă plină de jeg și, care-n loc să pună mâna pe mătură, așteaptă ca vecinii, țara, lumea să se pună-n ordine pentru a avea un imbold de a trece la lucru. Vorba chinezului: mai bine s-aprindem o lumânare, decât să blestemăm întunericul.

   Reply
  • Dumitru

   Ati putea da si link-urile ? In mare, daca inteleg, sunt multe ONG-uri paravan, dar finantarea duce de multe ori la Soros ?

   Reply
 14. AlinaMP

  @Shadow- in primul rand, sa va schimbati nick nameul, e rusinos sa faci dezvaluiri cand te cheama shadow. In al doilea rand, ati sapat adanc in trecut dupa finantari de la OSI la cele doua siteuri de presa, si daca gaseati si sumele vedeati ca sunt mici. Da, OSI a ajutat jurnalismul de investigatie, altfel nu mai aflati nimic despre coruptie in tarile voastre cu presa controlata, si bine a facut. Banii guvernului elvetian de ce sunt citati ca sursa de rusine? Rusine sa va fie dvs. Sunt o sursa de mandrie, da, Elvetia e un mare finantator caritabil global, poate ati auzit de Crucea Rosie? Sigur, banii din acest program, ca si cei norvegieni, sunt fondul prin care aceste tari platesc participarea la piata libera, nu e mai bine sa se dea bani la ziaristi de investigatie din ei, acolo unde reclama e corupta? Ce voiati dvs, sa i se dea fundatiei Voiculescu? In sfarsit, consortiul de jurnalisti de investigatioe din care face parte RISE e cel cu Panama Papers si sunt foarte buni. Primesc bani, intre alti donatori, de la Departamentul de Stat american, asa ca nu Soros tine in viata investigatiile din Romania, ci chiar americanii. Si astea nu sunt finantari din trecut, ci de acum.
  Vad ca mai circula si prostii ca Soros a facut bani la fel ca Voiculescu sau Hrebe, e un profitor al tranzitiei adica. Sorry. Soros nu a calcat nici o lege, nu a existat nici un dosar trimis in instamta contra lui pe undeva, nici nu a fost la putere ca sa aiba de unde fura, ca a fost dur in tranzactii, asta e posibil, dar nu a facut nimic ilegal sau neetic. Iar din tranzitie a paierdut, nu a castigat, a pierdut o avere la crahul rublei, pentru ca investea sun regimul Eltin si spera ca stabilizand Rusia vom stabiliza Europa de Est. Iluzie care s-a dus sub Putin, si de asta Putin e dusmanul nr 1, si pe Russia Today aud zilnic exact aceleasi aberatii pe care le scriu postacii romani despre Soros, unii poate chiar din prostie si faca sa ia bani. Altii, nu.

  Reply
  • Dumitru

   Soros a facut bani din speculatie financiara destructiva de tip „short sale”. Nu-i mai bine decat ce-au facut Hrebe (iar Voiculescu nu stiu exact ce-a facut).

   Reply
  • Shadow

   @dna Mungiu
   1. Nu am de ce sa schimb nici un nick name. Nu e nimic nici rusinos nici nerusinos in el.
   2. Nu am sapat „adanc” mi-a luat fix 15 minute.
   3. Sumele sunt mici deci nu mai sunt „finantari”? Imi e foarte greu sa va urmaresc „logica”. Sumele nu sunt asa mititele.
   4. Care sunt „tarile noastre”? Nu inteleg referinta. Dvs aveti o apartenenta la ce „tari” ?
   5. Unde am citat banii norvegieni ca „sursa a rusinii”. Am spus ca respectiva „asociatie” are unele chestii uluitoare. Rusine nu poate sa-mi fie mie.
   6. Da crucea rosie e una si respectica „fundatie” necunoscuta si oarecum „ciudata” alta.
   7. Nu cunosc fundatia voiculescu si nu vad ce are relevant.
   8. Cum am si spus au finantari si din statele unite. Am ascuns asta? Am spus numai ca soros finanteaza gros rise prject si nu cum spuneti dvs.
   9. soros a facut bani in UK incalcand legea. Ani de zile avea interdictie de intrare. Pana la prescriere. Deci faptul ca soros nu a ajuns in puscarie ci a fost prescris in face mai demn decat voiculescu si hrebe? Stiu „hotul neprins” este negustor cinstit. soros a fost „prins”(nu fizic) si demonstrat de anchetatorii britanici.
   10. Distrugerea economica a rusiei s-a realizat sub regimul eltzin. regimul eltzin a creat premisele sosirii la putere a unui criminal ca putin. Nu e vina mea ca soros a investit in destabilizarea economica a rusiei si nu e vina nici a rusilor nici a europenilor ca unul ca putin a ajuns la putere pe premisele unui „sustinut” ca eltzan.
   11. Eu nu citesc russia today si sincer ma lasa rece ce scriu rusii.

   Reply
 15. Nelu Stiuca

  PENTRU CA DREAK-NEA L-A FACUT PARLAMENTAR PSD PE FRATELE fostului sef al PNA AMARIEI, DNA IL PROTEJEAZA. Unde au disparut porcii din rezerva de stat de la Peris si cum au profitat firme din anturajul lui Dragnea de o ferma in faliment. O afacere cu actionari din Teleorman din care statul a pierdut 150 de milioane de lei. SUNT patru plangeri penale, una facuta de Rezervele Statului, alta de BCR si doua de catre lichidatorul judiciar de la Romsuintest SA Peris – toate vizand falimentul Romsuintest Peris si disparitia a 21.500 de porci din rezerva de stat. Plangerile s-au lasat cu dosare penale deschise in ultimii ani, insa toate sunt in lucru. Statul a pierdut din afacerea falimentara de la Peris peste 150 de milioane de lei. In sesizari sunt reclamate posibile infractiuni de care ar fi profitat Tel Drum si Interfrigo Logitics, firma unde are interese si fiul lui Liviu Dragnea.
  Rezerva nationala de carne de porc in viu, ce consta in aproximativ 21.500 de animale (1,7 milioane de kilograme), a disparut inca din 2011 din fermele Romsuintest SA Peris. Era una dintre cele mai mari ferme de porci din tara, cu aproape 90.000 de capete in saivanele sale din Ilfov. Rezerva nationala reprezinta hrana necesara populatiei in cazul unui dezastru natural sau in cazul inceperii unui razboi.
  Falimentul Romsuintest Peris si taierea porcilor din ferme s-a soldat cu plangeri penale realizate de Administratia Nationale a Rezervelor de Stat (ANRS), BCR si administratorul judiciar numit de instanta dupa deschiderea insolventei in ianuarie 2012.
  Din aceste sesizari penale reiese ca persoane si firme care duc din nou catre liderul PSD, Liviu Dragnea, au profitat de disparitia porcilor, inclusiv cei din rezerva de stat, precum si de banii societatii proveniti din credite bancare sau returnari de TVA.
  Sesizarile au ajuns la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) sau Parchetul General. Unele dosare s-au deschis inca din 2014, altele in 2015, dar inca n-a fost finalizat nici un caz cu trimitere in judecata.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *