Alina Mungiu-Pippidi

Cazul Boldea: E vina Vidului

Imi place foarte mult titlul de pe Hotnews care spune asa: ”Un vid legislativ, de vina pentru fuga lui Boldea “.

Foarte educativ. Pentru ca cineva mai slab de minte, ca mine, putea crede că de vină sunt, în ordinea asta, Boldea, procurorii, poliţiştii, conducerea Parlamentului şi a partidului din care face parte, grănicerii, şi aşa mai departe. Nici unul dintre aceştia nu are nici o răspundere, vidul însă, naiba să-l ia de vid, a făcut şi a dres de-a scăpat deputatu.

De ce era ăsta deputat? Că după ce au ajuns la putere pe valul unei campanii anticorupţie, lui alde Mircea Toader şi compania PDL li s-a părut că e momentul să invite în partid nu cîteva persoane cu merite în această materie, ci invers, cîteva personaje din lumea interlopă? Şi acum ce facem? Sînt curioasă dacă s-au îndeplinit următoarele proceduri:

– Şedinţă la organizaţia de bază a respectivului cu mustrarea celui care l-a recrutat şi avertisment
– Şedinţă a Comisiei de Etică cu mustrare pentru cine l-a recrutat şi promovat şi eliminarea inculpatului înainte să se elimine singur, cu toate profiturile.
– Aceeaşi ca la punctul anterior, dar după.

Şi de data asta s-e pierdut ocazia să fie bătut la palmă cu codul etic? Nici de data asta nu e vina PDL? Ci a tuturor celorlalţi, care nu au intervenit eficient din afară să ridice imunitatea factorului lor de risc intern?

Noroc cu cei dinăuntru, că l-au evacuat înainte să ne povestească omul cu vorbele lui cum a fost recrutat şi promovat în partid, cum de puţin nu a ajuns ministru, şi aşa mai departe… Totul s-a rezolvat! Dar cum cineva trebuie să poarte răspunderea totuşi pentru această situaţie fără precedent, să se prezinte la biroul de propagandă toarşu Vidu.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Cazul Boldea: E vina Vidului

 1. aura

  Asa e, „vidul legislativ” e o gaselnita buna care ii ajuta pe decidenti sa fenteze orice responsabilitate, chiar si atunci cind lucratura e evidenta.
  Interesant cu cita maiestrie si ingeniozitate se interpreteaza in unele situatii constitutia, legile, normele s.a., iar in alte situatii nu se poate acoperi macar partial un amarit de vid legislativ.
  Orice justificari(penibile, in opinia mea) ar gasi dna Kovesi, cazul Boldea arunca o umbra asupra mandatului sau.

  Reply
 2. AMERICANUL

  Mircea Toader, şeful organizaţiei judeţene a PDL Galaţi afirma ca; a încercat ca în Biblie să-l faca să renunţe la rătăcire.Şeful organizaţiei judeţene a PDL Galaţi, Mircea Toader (al doilea marinar destept al Romaniei)este responsabil de promovarea politica a lui Mihail Boldea desi stia ca are antecedente l-a reabilitat sau reevaluat ca si BASESCU pe OPREA Gabriel care si-a facut in Parlament un partid UNPR de puscariabili.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *