Cristian Ghingheș

Blog de viceprimar: Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem orașe mai bine organizate și frumoase

De când sunt viceprimar, săptămâna trecută a fost cea mai bogată în tot felul de presiuni exercitate de anumiți privați care parcă nu vor să înțeleagă că regulile și deciziile locale nu sunt făcute astfel încât, în timp ce majoritatea le urmează, unii mai cu moț să le fenteze printr-un regim preferențial. Ușa mea mereu a fost deschisă, dar nu pentru excepții imorale de la regulă.

Cel mai bun exemplu: acțiunea generală de a scoate gardurile, coșmeliile și construcțiile ilegale din imediata vecinătate a blocurilor din cartierele municipiului Bacău. Am mai spus-o și o repet: deschidem spațiul public, dăm jos amenajările ilegale și la primăvară vom înfrumuseța aceste terenuri cu ajutorul peisagiștilor.

Cine va ține cu dinții de plasa sudată de Buzău și va continua amenințările cu judecata are mari șanse să se trezească în fața altor autorități pentru a da cu subsemnatul despre împrejurările și mai ales temeiul în baza căruia a împrejmuit ilegal domeniul public și a amplasat permanent amenajări pe terenul municipalității.

Apoi, șmecherii care s-au învățat să construiască fără autorizație și care acum caută intrarea în legalitate (inclusiv cu pretenția de a nu primi amendă) trebuie să înțeleagă că vremea urbanismului la nimereală a încetat cu data instalării noii administrații și că vom face toate eforturile pentru a pune în ordine amenajarea haotică a teritoriului de până acum. Presiunile politice ale unor rechini imobiliari nu pot decât să mă lase rece, în timp ce amenințările iau din prima calea sesizărilor la poliție.

Vor urma acțiuni pentru punerea în ordine a colectării deșeurilor și a parcărilor în următoarele luni și nu vreau să îmi imaginez ce formă vor îmbrăca vaietele celor câțiva învățați cu legea junglei. Știu că schimbarea nu e ușoară și că pe alocuri doare, dar chiar nu mai putem continua atitudinea aceasta generală de cetățenism individualist fără pic de grijă față de comunitate, față de cei din jurul nostru.

Ține de noi toți să avem orașe din ce în ce mai frumoase și bine organizate!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Blog de viceprimar: Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem orașe mai bine organizate și frumoase

 1. procesomanul vioLent

  Ai vazut cum a reamenajat Firea spatiul public dintre blocuri in București?
  Cu toate bunele intentii si banii aruncati nu a reușit decat partial sa mute garajele din beton si sa darame șandramalele – la un moment dat s a împotmolit subit, iar utilajele au reusit sa ridice doar fraierilor garajele. Sandramalele s-au refacut fara mari probleme, iar constructiile solide au rămas neatinse, ba chiar au primit o 9 față! Doar gardurile si trotuarele au rezistat…
  Daca ma pui in fața utilajelor si intentez proces, va trece iar mandatul fara sa faceti nimic semnificativ.
  Garajele si constructiile ilegale nu apartin toate fraierilor!
  (priveste la casa aia din curtea aseului, cum a inghetat mai bine de patru ani, ori la blocul turn de linga catedrala…

  Reply
 2. carcotasul

  Felicitari noului primar al Bacaului ! Chiar asta trebuie sa faca, in limitele legii – bun, proasta, cum e ea… dar nu tocmai imuabila – si sa nu EVITE lupta cu nici-un fel de „baietzi deshteptzi” din urbe, al caror comportament de tip mafiotic nu este o noutate. Avem vitala nevoie de disciplina urbanistica, iar aceasta nu poate fi decat IMPUSA cu fortza… legii (modificabila IN BINE) si ea. Exemplul cu esecul d-nei Firea este needificator, fiindca dumneaei N-A VRUT sa mearga pana la capat, evident, din motive politice. Continuati, domnule primar, chiar daca fortele de constrangere pe care le aveti la dispoztiei nu prea vor, probabil, sa va ajute… dar nu asta inseamna ca traim in tara cea mai corupta din UE ?? Daca vrem sa combatem acest fenomen, asa cum vreti dvs. trebuie actionat !!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *