Mihai Goțiu

Băgați-l și pe Orwell în dubă! Trei tineri au fost amendați de către jandarmi pentru că au citit cărți ”subversive” pe scările de la SRI (FOTO & VIDEO)

Trei activiști Miliția Spirituală au fost sancționați astăzi (joi, 10 iulie) de către jandarmi cu amenzi de câte 500 de lei pe motiv că ar fi organizat o “adunare publică neautorizată” și că ar fi “blocat accesul în sediul Serviciului Român de Informații” (SRI). Cei trei au citit timp de o oră George Orwell (“1984″) pe treptele din fața SRI și aveau bannere inscripționate cu mesajele: “1984 de George Maior. (Ediție revăzută și adăugită)”, “Dumbravă, minunata lume nouă”, “Surveillance Law? What the Foucault!”, care făceau referire la autorii George Orwell și Michel Foucault, la abuzurile statelor totalitare, la directorul SRI George Maior și la generalul SRI Dumitru Dumbravă.

Protestul celor de la Miliția Spirituală în contextul contestării publice a legilor Big Brother prin care dreptul de protejare a datelor personale și dreptul la viață privată sunt restrânse grav, lăsând larg deschisă ușa unor abuzuri sub pretextul ”securității naționale”. Legea Big Brother 1 a fost declarată ieri neconstituțională de către CCR și tot ieri Avocatul Poporul a sesizat CCR și în privința Legii Big Brother 2. Detalii aici:

Citește (aici) și un comentariu de Mihai Goțiu pe acest subiect: ”Domnule ministru, domnule primar, de unde luăm autorizație de citit? Cărți luate la bulan”

militia spirituala orwell 3

militia spirituala orwell 4

 

 

sursa: Blogul ActiveWatch


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *