Mihai Goțiu

ASTA DE VESTE: Primarul anti-UNESCO și cianurist din Roșia Montană, Eugen Furdui, a fost condamnat penal

Astăzi (30 mai 2023), primarul anti-UNESCO și cianurist din Roșia Montană, Eugen Furdui, a fost condamnat penal pentru abuz în serviciu. Pedeapsa decisă de Judecătoria Câmpeni este de doi ani și 8 luni, cu suspendare. Cel mai important, însă, Eugen Furdui nu va mai avea dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Decizia este în primă instanță, mai poate fi atacată, dar suntem pe drumul cel bun să scăpăm de primarul care, ani la rând, a susținut interesele companiei care își propusese să dinamiteze și să cianureze apele, pădurile, munții, galeriile romane și întregul patrimoniu cultural excepțional de la Roșia Montană. Mai mult, Eugen Furdui a făcut tot ce a ținut de el pentru a bloca includerea Roșiei Montane pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Eugen Furdui a fost trimis în judecată de către procurori pentru angajarea prin dispoziţie, fără concurs, a unui funcţionar public în compartimentul de achiziţii publice al instituţiei. Caz tipic de transformare a primăriei în propria moșie.

Mai mult, aici:


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *