Cristian Ghingheș

Încă un succes al Asociației Elevilor din Constanța: transport gratuit pentru elevi în orașul de la malul mării

În 2015, cam tot pe vremea aceasta, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) reușea, după serioase lupte cu regimul Mazăre de la acea vreme care s-au lăsat inclusiv cu plângeri penale și presiuni serioase la adresa elevilor implicați, să convingă municipalitatea constănțeană și să obțină pentru cei pe care îi reprezintă reducere de 50% la transport pentru toți elevii din municipiul Constanța.

Povestea o aveți aici, pe site-ul lor. Totuși, 2 ani a durat până când elevii i-au convins pe aleșii locali de la acea vreme să le acorde un drept pe care îl aveau prin lege. Nu cereau o favoare, ci simpla aplicare a normelor în vigoare. Printre acei aleși locali care i-au dus cu zăhărelul atâta timp pe tinerii constănțeni este și Decebal Făgădau, pe atunci viceprimar, care îi mințea pe elevi spunându-le că „nu sunt bani”, discurs aliniat cu pozițiile jignitoare ale lui Radu Mazăre la adresa elevilor. Presa locală de la acea vreme este martoră.

Între timp, Decebal Făgădău a ajuns primar, iar elevii au avut pe parcursul ultimilor trei-patru ani o nouă solicitare: transport gratuit 100% pentru elevi, pe modelul altor municipii din țară. A fost formulată de AEC atât la nivel public, cât și prin adrese către primărie și propusă în cadrul ședințelor Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului. Solicitarea a fost ignorată până acum.

Dar uitați cum, dragii moșului, campania bate la ușă și administrația Făgădau scoate din sertarele putrezite această propunere a asociației de dragul unor voturi pe care să le smulgă la localele din 2020. Primim, au zis elevii constănțeni.

Totuși, să nu credeți că elevii uită atitudinea lui Făgădău față de ei și organizația lor reprezentativă. Și, sper eu, nici tinerii care încep să se aciueze la banul public în contextul Capitalei Tineretului. Suntem cu ochii pe voi. :)

În urma presiunilor realizate de noi încă din anul 2016, iată că primarul Constanței decide să țină cont, în sfârșit, de nevoile reale ale elevilor. – Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *