Mihai Goțiu

„Vă rugăm să ne scuzaţi: (şi) pe mama voastră o supravegheaţi?” Vezi ce mesaje le-au mai fost transmise iniţiatorilor Legilor Big Brother la protestele de la Bucureşti, Cluj şi Iaşi (galerie FOTO)

„Ce face SRI, ne priveşte pe toţi”, „Adevărul trist, Dumbravă-i voyeurist”, „SRIously”, „vă rugăm să ne scuzaţi: (şi) pe mama voastră o supravegheaţi?”, „you are really fACTup”, „Cea mai proastă meSRIe” sunt câteva dintre mesajele tinerilor care au protestat ieri, la Cluj şi Bucureşti, împotriva Legilor Supravegherii (denumite în presă şi Legile Big Brother 1 şi 2), privitoare la înregistrarea datelor utilizatorilor de cartele preplătite şi a reţelelor de internet şi care permit încălcari grave ale dreptului la viaţă personală.

Protestatarii de la Bucureşti au acuzat şicane din partea autorităţilor (în condiţiile în care un miting se notifică Primăriei, nu are nevoie de autorizare), iar în timpul evenimentului au refuzat să stea în ţarcul amplasat de Jandarmerie. Banerul cu mesajul „Ce face SRI, ne priveşte pe toţi” a fost depus la final pe treptele sediului SRI din Capitală (sursa aici).

Un protest pe aceeaşi temă a avut loc ieri şi la Iaşi, unde manifestanţii au distribuit limonadă gratis trecătorilor, solicitându-le însă, în schimb, să-şi prezinte datele de identificare. În acelaşi timp, pe reţelele de socializare au început să circule şi glume legate de Legile Supravegherii. Astfel, o ştire despre introducerea internetului gratuit pe autobuzele din Braşov a fost postată cu mesajul „La urcarea în autobuz vă rugăm să prezentaţi biletul sau abonamentul şi un act de identitate”.

Astăzi, de la ora 18.00, pe b-dul Mihai Viteazul din Sibiu este anunţat un alt protest.

GALERIE FOTO:

BUCUREŞTI:

protest bucuresti

protest bucuresti 2

CLUJ:

protest cluj 1

protest cluj 2

protest cluj 3

protest cluj 4

protest cluj 5

protest cluj 6

protest cluj 7

IAŞI

protest iasi 1

protest iasi 2Sursa foto: Rezistenţa Urbană şi Facebook

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “„Vă rugăm să ne scuzaţi: (şi) pe mama voastră o supravegheaţi?” Vezi ce mesaje le-au mai fost transmise iniţiatorilor Legilor Big Brother la protestele de la Bucureşti, Cluj şi Iaşi (galerie FOTO)

  1. oengistu somer

    “vă rugăm să ne scuzaţi: un serviciu cand va luaţi?”
    100 de insi in 2 orase de cam 3 MILIOANE la un loc ???
    La munca, cersetorilor :)

    Reply
    • Cersesc dreptul la o viata demna in tara mea

      @oengistu somer : Mai mult ca sigur lucrezi la/cu/pentru SRI-ul actual. Si nu ma refer doar la SRI, ci in la toata clica de hoti, vandali si janghine umane care trag sforile in tara asta.
      Sa nu au iluzia ca daca esti cu ei vei fi vreodata aparat de perversitatea lor. Din punctul lor de vedere tot „carne de tun” esti, fraier de aruncat in fata.
      Cand o sa-ti puna pumnul in gura, fara mandat si direct, si tie si copiilor tai ca ai scris/vorbit ceva ce pare neregulamentar sau suspect pe telefon, tableta, computer sau orice alt apart electronic, sa te vad atunci.
      Si spre stiinta ta. 99% din manifestanti lucreaza. Faptul ca ne numesti cersetori, iti arata gradul de indobitocire.
      Daca se va valida aceasta lege iti vei cersi singur libertatea.

      Reply
    • un baiat cu un bolovan

      nu inteleg unde e cersetoria in tot protestul asta. n-am cersit nimic, doar ne aparam un drept. fraiere.

      Reply
  2. dafuqiswrongwithyou

    @oengistu somer voi munciti, voi nu ganditi!!! cu asta am zis tot :) robot mic, neinsemnat si muncitor ce esti, statul ar fi mandru de tine daca ar sti ca existi…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *