Mihai Goțiu

Demisia, generale!

România nu se află în război, dar chiar și dacă s-ar afla (Doamne, ferește!) asta nu ar justifica morți inutili din cauza ordinelor unor generali incompetenți. Pe timp de pace nu e nevoie de nicio anchetă pentru ca un ministru al Internelor să-și dea demisia când un subordonat de-al lui ajunge să-și piardă viața într-un accident absolut stupid, cauzat nu de vreo groapă, ci de nimicnicia șefului lui, care n-ar fi vrut să fie întârziat și blocat în trafic alături de toți fraierii care stau pe la stopuri ori în coloane nesfârșite pe mai marile și mai micile bulevarde ale Capitalei. Nu există niciun ”interes de serviciu” și cu atât mai puțin vreun ”interes național” care să justifice punerea în pericol a vieții vreunui angajat al ministerului în timpul unei banale (chiar dacă obositoare) deplasări pe străzile orașului.

Un om și-a pierdut viața nu pentru că și-ar fi servit patria, ci pentru că a servit un ministru care se consideră a fi deasupra tuturor cetățenilor de rând, și asta e suficient pentru o retragere urgentă din funcție. Domnule Gabriel Oprea, aveți destul stele pe umeri, aveți o pensie îndestulătoare pe care v-ați asigurat-o singur, mai aveți niște doctoranzi care așteaptă să vă calce pe urme, ce mai doriți? Câți oameni mai trebuie să moară ca să înțelegeți că aveți o singură opțiune: demisia? Și nu, nicidecum, demisia de onoare, ci demisia aia care să vă facă să dispăreți cât mai repede din prim-planul vieții publice, pentru a nu ne reaminti, în fiecare zi când vă vedem pe la televizor ori prin presa scrisă tipărită și online că aveți sânge pe epoleți.

Desen de Dan Perjovschi

Desen de Dan Perjovschi


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

12 thoughts on “Demisia, generale!

 1. Vasile

  E revoltător tot ceea ce vedem și auzim. Acest general se crede Mesia în politica dâmbovițeană, profitând de nemerncia găștilor de toate culorile care-l înconjoară și care-l flatează cu aceeași idioțenie. E posibil, precum se întrezărește, să se pună iar batista pe țambal. Evenimentul în centrul căruia se află un înalt demnitar ar fi trebuit să declanșeze o reacție viguroasă și rapidă din partea Opoziției, societății civile și a presei, în principal. Sunt stupefiat de indiferența și , mai grav, de încercările de mușamalizare. Mai ales, după ce am aflat că același general generos aprobase și procurorului general un motociclist însoțitor, de pe feuda personală!. E cloacă… Mai trăim să vedem și noi o Românie Curată, cu astfel de atitudini. Vă rog, nu cedați, vă susținem! Așa puțini, cât părem, eu cred că se apropie și timpul trezirii.

  Reply
 2. Tempor

  Este mult PREA!
  Nici reclama: „prea ca la ţară” nu se potriveşte cu atitudinea si comportamentul tovarăşului PREA suprem de intendenţă!
  Cei de la „ţară” ar fi dat dovadă de mult mai mult „patriotism” faţă de cel „plecat” dintre noi.
  Condoleanţe familiei.
  Sperăm că decesul în condiţii „dezonorante” al domnului Gigină să facă lumină în bezna multor minţi „iluminate”!

  Reply
 3. Alex

  In mod normal ar trebui depusa plangere penala pentru abuz in functii (la MI isi aproba escorta iar la M Ap a dat grade ilegale prietenilor si jurnalistilor) iar dupa inceperea anchetei penale sa fie demis de Presedinte, iar dupa condamnare Presedintele sa-l degradeze, desi ar fi o rusine pentru soldati sa aiba acelasi grad cu cel ce-si bate joc de sentimentul patriotic !

  Reply
 4. Cosma

  Ministerul de Interne a ajuns o cloaca de mizerabili de jos pana sus. Pentru a-si lua toti tainul au creat si incurajat o mafie, interlopi, camatari, criminali, borfasi, etc. Toti stiu ca, cu politaiul se aranjeaza.

  Reply
 5. Petru Gheorghiu

  JOS PALARIA, Dan Perjovschi !Un desen cat o mie de cuvinte . Ar fi bine a fi pus pe cat mai multe materiale de la mitinguri de protest, sau distribuit online. Oricum : rusine tuturor celor care justifica atitudinea lui Oprea.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *