Andrei Nicolae Popa

Universitate „persecutată” de burse

Cea mai prestigioasa universitate din Romania, cu grad de incredere ridicat din partea ARACIS, recunoaste ca nu e in stare sa respecte indicele de performanta ARACIS (I.P.A 2.1.4, Ref. 2), care prevede ca „Proporția resurselor proprii ale instituției în fondul de burse este de minimum 20%”.

Acum e 14%, dar, stati linistiti, acum un an nu respectau nici Ref. 1, adica minimum 10%.
La valoarea declarata a Universitatii Bucuresti, ma intreb, cand se va comporta si in fapt ca ceea ce pretinde ca e?
Este un adevar ca, in prezent, daca nu ar exista Facultatea de Drept, UB nu ar mai fi chiar atat de prestigioasa, putand fi comparabila cu universitatile din esalonul 2.

Concluzie: DA, studentii din UB vor burse mai multe si mai mari, pentru ca merita! Guvernul si-a facut partea lui de treaba, acum e randul universitatilor!

P.S.: Bagare de seama, delictul de opinie, in UB, se pedepseste prin oprobiu si stigmatizare academica. Si, ne intrebam, cu sa performam fara sa ne recunoastem slabiciunile si sa vorbim deschis despre ele?!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Universitate „persecutată” de burse

 1. Dumitru

  Ca sa ai resurse proprii ar trebui sa faci servicii, gen consultanta juridica, sau pentru domeniile tehnice sa obtii din cercetare brevete pe care industria sa le cumpere. In Romania mi se pare ca singura varianta este sa acoperi bursele din locurile „cu plata”. Cat de realist e sa ceri 20% de resurse proprii in RO ?

  Reply
  • laur22

   @dumitru
   Iar daca nu potzi sa vinzi nici un fel de servicii ce sens mai are sa existi ?
   Shi nu doar bursele tb acoperite 20% ci total cheltuieli .
   Iar cine nu poate …..

   Reply
   • Dumitru

    „daca nu potzi sa vinzi nici un fel de servicii ce sens mai are sa existi” Asta-i adevarat pentru activitatile comerciale, nu pentru invatamant, fie el primar sau superior.

    Reply
    • Fratzii Gracchi

     Va inselatzi, d-le Dumitru, fiindca TOATE universitatzile de top din lume vand ceva ce numai ele pot produce: performantza si competitivitate. Va place sau ba, asta-i situatzia. Universitatzile romanesti, chiar si UB – atat de laudata aici – nu sunt in stare sa „vanda” asa ceva din cauza ca sunt suffocate de MINCIUNA, mai ales in evaluarea (si vinderea, cu tam-tam) a valorii cadrelor universitare si a celei a pregatirii stuentilor. Ne leganam in iluzia ca cresterea numarului de lucrari publicate in reviste ISI (sau cum s-or fi numind ele astazi) inseamna mare lucru, dar nu vedem ca DOAR ASTA nu inseamna mare lucru: exemplul flagrant este acela al limbii si limbajului folosit – si raspandit efficient – de prezentatorii / comentatorii / analishtii prezentzi aproape permanent pe la televiziuni, care nu se rushineaza DELOC de saracia limbajului lor, de caracterul de barfa al „comentariilor” facute de ei si de multe altele. Se poate invoca faptul ca, aici, lipsa eticii profesionale este, poate, factorul principal, dar rolul universitatzilor nu este si acela (sau: mai ales acela) de a induce o inalta tzinuta etica absolventzilor lor ? In vremea parintzilor si a bunicilor nostril asta era subantzels. Dar acuma ?

     Reply
 2. emil

  Reforma justitiei incurajeaza mafia si coruptia. In statele civilizate orice distrugere economoca se numeste crima iar autorii risca sute de ani de puscarie sau condamnari la moarte. Justitia romana, in cazul Stefanescu, a aplicat pedeapsa capitala lui si ani grei de puscarie copiiilor lui, pentru o crima economica de peste 1 000 000 lei.

  Reply
 3. ilie

  Cum sa acorde burse mai multe cand li s-a redus finantarea !? Daca universitatile tehnice mai au cat de cat sansa sa obtina fonduri din colaborare cu industria si cercetare-inovare, cele asazis umaniste nu prea au aceasta sansa.

  Reply
 4. Fratzii Gracchi

  Stimate tanar autor al acestui articol, daca chiar credetzi ca suntetzi indreptatzit sa facetzi comentarii publice de genul celui de fatza, despre universitatzile romanesti, ar trebui ca macar sa respectatzi minima cerintza pentru un astfel de text, anume scrierea corecta a cuvintelor-cheie. Pentru asta, va rog sa consultatzi adresa de web https://dexonline.ro/definitie/oprobriu.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *