Flavius Ilinca

Un elev de 16 ani îi atrage atenția primarului Elena Lasconi. Bursele elevilor sunt un drept, nu un moft!

Experiența personală până acum cu decidenții Câmpulungului nu a fost una plăcută. De ce?

Începem cu luna mai, când am fost ales unul dintre cei 24 de participanți ai proiectului ,,Acceleratorul de implicare civică pentru tineri”, în cadrul căruia am avut de rezolvat o problemă din comunitatea de care aparțin, anume situația burselor. Bursele nu au fost acordate corespunzător pânâ acum, iar acest lucru nu pare să se îmbunătățească, așa că am decis să iau problema în propriile mâini, mâinile unui tânăr elev de doar 16 ani. La început nu am fost luat în serios din cauza vârstei, până când lumea a văzut că acțiunile mele chiar au un temei legal și cunosc demersurile legale pentru rezolvarea problemei.

După o cerere formulată în baza Legii 544/2001, cu un răspuns greu primit de la primărie, călătoria mea începuse. Următorul pas? O petiție online în care ceream decidenților ca problema burselor să fie, într-un final, luată în serios.

Cu emoții, la câteva zile de la startul petiției, a urmat o audiență cu doamna primar Elena Lasconi în care i-am vorbit despre burse si neacordarea corectă a acestora. Doamna primar nu părea să cunoască problema, însă a dat cuvântul unui reprezentant a primăriei, pe care nici nu s-a obosit să-l prezinte. ,,De banii de la minister (100 lei/lună) nici nu știm, știm doar de banii pe care vi-i acordăm noi, cei de la primărie”, a spus primarul Lasconi. Culmea, toată lumea pare să știe de acei bani și să-i fi primit, numai primăria Câmpulung Muscel nu. ,,Banii de burse primiți de voi sunt cei alocați din fondurile primăriei”, a continuat reprezentantul primarului, al cărui nume nu se știe.

Banii de la minister unde sunt, până la urmă? Hotărârea de guvern ce ne oferă nouă, elevilor, o anumită sumă de bani lunar a fost luată pe anul școlar 2020-2021, an școlar deja incheiat, prin urmare bursa TREBUIA primită până acum. Măcar de banii primiți de la primărie erau compleți și nu am fi amăgiți de faptul că restul îi vom primi abia după o recalculare bugetară, de unde se vor mai stoarce câțiva bănuți din alte fonduri pentru a completa așa numita bursă…

Concluzie: banii de la primărie: incompleți, iar banii de la minister: un mister.

Să nu mai spun că USR bate toba despre transparență, pe când doamna Lasconi acordă numai 10 minute de persoană în audiențele acesteia.

Așadar, acesta este răspunsul la întrebarea de mai sus. Decidenții sunt total dezinteresați: nu pare să le pese decât de propriile interese, ca de obicei…

Cetățenii pot să schimbe asta. Ajută-mă să îmi continui demersul pentru a obține dreptul la bursă al elevilor din Câmpulung, cu o semnătură aici: https://campaniamea.declic.ro/petitions/bursele-un-drept-nu-un-moft

Flavius Ilinca are 16 ani, este un tânăr care vrea să lupte pentru o administrație corectă a orașului Câmpulung Muscel. Este participant în cadrul proiectului Acceleratorul de implicare civică pentru tineri, organizat de Societatea Academică din România, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Activă.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Un elev de 16 ani îi atrage atenția primarului Elena Lasconi. Bursele elevilor sunt un drept, nu un moft!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *