Romania Curată

SUPER-MOBILIZARE civică împotriva incompetenței Guvernului! Ce petiție se apropie de 100.000 într-un timp record de la adoptarea unei măsuri abuzive

După încheierea primei runde de campanii electorale și intrarea în perioada concediilor de vară, Guvernul Ciolacu a dat drumul la robinetul cu ordonanțe de urgență abuzive. Am relatat (vezi mai jos), despre cea prin care proiecte precum cel de la Roșia Montană ar putea fi redeschise și în lipsa unor licențe valabile ori despre cea anunțată pentru desființarea Gărzii Forestiere Naționale și a Agenției pentru Arii Naturale Protejate.

Noua URGENȚĂ a Guvernului Ciolacu: desființarea Gărzii Forestiere Naționale și a Agenției pentru Arii Naturale Protejate

La sfârșitul săptămânii trecute Guvernul a comis-o și cu modificarea Codului Rutier prin OUG. Măsura care a stârnit revolta civică e cea legată de modul în care poți rămâne fără permis de conducere auto în urma testelor antidrog fals pozitive. După mai puțin de două zile de la lansare pe Platforma Declic, petiția care solicită anularea ceste OUG a trecut de 80.000 de susținători și se apropie, în viteză, de pragul de 100.000!

Măsura care i-a enervat pe cetățeni arată că dacă ești oprit pentru o testare, ai două opțiuni: 1) testarea cu aparatul drugtest, 2) prelevarea probelor biologice.

Problema e că aparatele drugtest au o rată de rezultate false care pornește de la 17% și ajunge până la 50, 60, 70 sau chiar peste 80% în funcție de substanțe! Dacă nu vrei să te supui hazardului, și optezi pentru analize de sânge, poți ajunge să aștepți de la câteva săptămâni până la câteva luni, chiar aproape un an până când primești rezultatele (din cauza lipsei laboratoarelor specializate și a personalului). OUG Ciolacu Predoiu prevede suspendarea permisului până la primirea rezultatelor. Cum ar veni, pentru incompetența statului de a oferi mai repede rezultatele probelor biologice, sancțiunea o suportă conducătorii auto nevinovați!

Dacă pentru unii cetățeni, condusul unui autovehicul ține de zona de confort (ceea ce, evident, tot nu justifică un abuz), altora, pur și simplu, le asigură veniturile! Iar suspendarea permisului pentru câteva luni îl lasă fără loc de muncă.

La asta duce incompetența fără limite a Guvernului, care nu e în stare să controleze traficul de droguri, nu e în stare să vină cu soluții care să nu afecteze grav cetățeni nevinovați și mai și legiferează prin ordonanțe de urgență, ca să fie eliminată orice consultare publică reală. Astfel, abuzul și incompetența să treacă pe cât posibil neobservate (că doar presa cumpărată de partide, din fonduri publice, le cântă în strună, că uite ce eroi sunt ei în lupta cu drogurile).

Și ca nu cumva, Doamne feri, în timpul consultărilor publice, să le ofere cineva vreo soluție și să corecteze incompetența guvernamentală…

Dacă nu ai semnat încă petiția, o poți faceaici. Și să o dai mai departe!

La doar o zi după ce ANRM nu a mai prelungit licența deținută de RMGC la Roșia Montană, pe masa Guvernului se află o ordonanță de urgență prin care compania poate începe exploatarea și fără licență!

Mii de semnături pentru salvarea pădurilor din Călimani. PETIȚIE

Barajul ilegal de la Răstolița înseamnă mutilarea totală a Călimanilor

Iohannis mai e statul? Sau ne-au ajuns zece ani?

Valoarea lui Gabriel Resources la Bursă s-a prăbușit la un cent! Minim istoric, la doar câteva ore după ce compania a anunțat contestarea verdictului în cazul Roșia Montană


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *