Romania Curată

Mii de semnături pentru salvarea pădurilor din Călimani. PETIȚIE

”Vă cerem să NU aprobați scoaterea din fondul silvic a terenului necesar pentru finalizarea hidrocentralei de la Răstolița. O porțiune din pădurea aflată pe acest teren face parte din Parcul Național Călimani. Defrișarea acestei suprafețe și înlocuirea pădurii cu un proiect industrial uriaș este ilegală și este incompatibilă cu statutul de parc național”, se arată în petiția lansată pe platforma Declic și care a trecut deja de 5.000 de semnături.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a promis că guvernul din care face parte va da o hotărâre pentru scoaterea din fondul forestier a zonei ce urmează să deservească Hidrocentrala de la Răstolița. Peste 130 de hectare dintr-o arie naturală unică in țară ar fi devastate. Dar respectiva suprafață de teren se află în Parcul Național Călimani. Mai mult, în zonă se suprapun 7 alte arii naturale protejate, se mai arată în motivarea demersului.

Petiția ”Opriți hidrocentrala de la Răstolița” poate fi semnată aici (clic):

Biologul și activistul de mediu Călin Dejeu a detaliat pe larg, pentru România Curată, problemele grave ale proiectului de la Răstolița:

Barajul ilegal de la Răstolița înseamnă mutilarea totală a Călimanilor

Noua URGENȚĂ a Guvernului Ciolacu: desființarea Gărzii Forestiere Naționale și a Agenției pentru Arii Naturale Protejate


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *