Daniel Befu

Alunițele premierului, o operațiune de estetizare eșuată

Agenții de știri și trusturi de presă reputate au prezentat știrea care anunța poporul că primului ministru i-au fost extirpate niște alunițe/negi pigmentari (depinde de sursa știrii). Mai straniu decât știrea în sine a fost evaluarea acestei informații de către aparatul guvernamental ca fiind suficient de importantă pentru a ne fi comunicată de însăși purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

În vorbele pe care le-a purtat de la casta conducătoare înspre conduși, doamna Alina Petrescu, care joacă acest rol, ne-a anunțat, de parcă ar fi fost vreun singur român îngrijorat (altul decât, poate, soția primului ministru), că starea premierului Grindeanu e stabilă. Citez din comunicatul agenției Mediafax: ”Intervenţia … nu a afectat starea generală a premierului”.

Mie, odată cufundat în problema alunițelor celui care oficial e șeful Guvernului (după dl Dragnea), îmi răsar în minte și alte întrebări referitoare la aliunite, gen: ”de ce lupta cu alunițele s-a purtat la Spitalul Militar?”, ”unde anume sunt poziționate pe trupul premierului alunițele cu pricina?”,  ”câte alunițe are premierul?”, ”câte alunițe i s-au extirpat?”.

Operațiunea de albire a pielii premierului poate fi privită și ca o metaforă a operațiunii de albire a imaginii Guvernului Grindeanu după adoptarea, noaptea ca hoții, a OUG 13. Însă rădăcinile alunițelor politice presărate pe trupul politicianului Grindeanu, oricât de inestetice și de periculoase n-au fost extirpate nici o clipă, ci doar pudrate.

Ironia sorții vrea ca în aceeași zi în care am aflat de extirparea petelor de pe pielea pacientului Sorin Grindeanu, petele negre din mandatul de premier al lui Sorin Grindeanu să iasă la lumină, la atât de puțin timp după ce poporul ieșit în piață a fost domolit.

Adevărații negi pigmentari cu care se luptă PSD (dar și multă lume din opoziție) sunt șmenurile celor care ne conduc, cum este decizia de azi Comisiei Juridice din Senat, care a votat un amendament la Legea graţierii, care prevede grațierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă.

Faptul că fostul președinte al României, Traian Băsescu, în prezent senator PMP, a pledat pentru un vot favorabil, nu arată decât că și dânsul are alunițe pe trupul său de politician. Poziția exactă a acestor alunițe mai mari sau mai mici pe anatomia lui Traian Băsescu nu ne-o poate spune nimeni.

Dacă alunițele tot au devenit o problemă de stat, haideți să ne încălzim degetele, cu care să ciupim cât mai multe din alunițele de pe aleșii neamului, poate or să le cadă jos odată toate (alunițele). Dacă nu, vom rămâne doar niște pitici în țara Albei ca Zăpada, despre care, la finalul poveștii, aflăm că a plecat cu prințul la Palat, unde îi numără alunițele.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Alunițele premierului, o operațiune de estetizare eșuată

 1. TK

  Excelent articol! Mi-aduc aminte de un roman al lui Kundera în care comuniștii bătrâni adunau cățeii vagabonzi (pulsiunea de moarte). De alți comuniști care, din impotență în schimbarea prezentului în bine, falsificau istoria. Precum și de tov. Ceaușescu, care cerea ca produsele să aibă „aspect comercial” (literalmente, uitați-vă la cuvântărili lui în vizite de lucru – un alt mare fals, pentru că omul lucra cu gura).
  O altă tactică comunistă era cea a paravanului: se căuta un fraier muncitor, care era scos în față, iar ceilalți se odihneau.
  Azi, văd că sunt sfătuiți de niște sofiști, „specialiști în PR”. Au trecut la diversiuni un pic mai șlefuite: bagă o știre de umanizare și-i dau ca garnitură una groasă despre grațiere.
  Dac-aș fi dermatolog timișorean, mi-ar fi rușine (cum rușine ar trebui să le fie celor care n-au asigurat la timp vaccinurile pentru odraslele șefului PSD Timiș, Grindeanu). Așa, sunt doar român și mi-e rușine pentru serviciile medicale și de detenție din țara mea, care s-ar putea mândri pentru niște servicii financiare (nu neapărat prin bancă) de 5 stele de care beneficiază bolnavii de putere predestinați penitenciarului.
  Să dea Dumnezeu să nu-l vedem peste vreo 2 ani pe Dragnea făcând reclamă la pasta de dinți, din afișele pentru prezidențiale!

  Reply
 2. lmihai

  Informatii pt.privitorii anetei3, ei au astfel de preocupari, poate il si albeste , ca-i cam tuciuriu…adevarul este ca vor sa para altceva decat sunt, niste snobi!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *