Mihai Goțiu

PREMIERĂ: Turul Corupției la Roșia Montană (VIDEO și galerie FOTO)

Turul Marilor Tunuri a debutat ieri cu Turul Corupției la Roșia Montană. Alături de Călin Capros, vicepreședinte al Asociației Alburnus Maior și câteva zeci de participanți, unii ajunși din Franța și Anglia, am pornit să căutăm 550 de milioane de dolari, adică suma pe care compania RMGC pretinde că ar fi investit-o până acum aici. Din ”celebra” localitate care ar fi trebuit să fie Piatra Albă a rămas doar casa ”model” din curtea Primăriei. În schimb alte case nu le-am mai văzut. Nici nu am mai fi avut cum după investițiile companiei în demolări. Morminte goale, ziduri care stau să se prăbușească, promisiuni neonorate. Și multe alte povești care se ascund în spatele sloganurilor și clipurilor publicitare ale companiei.

Voi reveni mai pe larg cu momentele Turului Corupției. Deocamdată, o galerie foto și secvențe video din timpul turului (imagine și montaj Luca Avădani)

Începând cu această toamnă, România Curată vă invită să participați și la alte tururi ale marilor tunuri în alte localități din țară. Rămâneți aproape.

turul coruptiei rosia montana plecare

turul coruptiei calin capros explica

turul coruptiei scoala veche

turul coruptiei pe drum

turul coruptiei casa model

turul coruptiei casa lipsa

turul coruptiei la andrei

turul coruptiei pe drum 3

turul coruptiei pregatire de plecare

turul coruptiei prin cimitir 2

turul coruptiei pe drum 2

turul coruptiei mihai gotiu explica

turul coruptiei main

turul coruptiei final

turul coruptiei mihai gotiu explica 2

turul coruptiei main bun


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *