Mihai Goțiu

IMPRESIONANT: Cum au fost așteptați refugiații la Viena (Galerie FOTO)

Discutam, de dimineață, pe Facebook, cu un prieten din Viena despre criza migrației. Pe de o parte îmi povestea despre foștii lui colegi din România, care au căzut victime fobiei cu ”invazia musulmană”. Pe de altă parte, era impresionat de câtă solidaritate a văzut din partea vienezilor. ”Ce am văzut când m-am dus să ajut la centrele de primire a fost uimitor, mii de oameni care au donat, sute care au ajutat și alte sute care s-au urcat în mașini și au plecat în Ungaria să îi transporte pe refugiați, deși puteau să facă pușcărie în Ungaria pentru asta”.

Mi-a dat și link-ul unei galerii foto de la marșul de bun-venit din Viena, din 31 august, la care au participat 25.000 de persoane. Un nou marș de solidaritate și bun-venit e programat pentru 3 octombrie, iar pe evenimentul de mobilizare de pe Facebook (aici) și-au anunțat deja prezența 35.000 de persoane. Mai jos puteți vedea câteva imagini de la marșul trecut. Restul galeriei foto – aici. Fotografiile cred că nu au nevoie de alte explicații.

viena 1 viena 2 viena 3 viena 4 viena 5 viena 6 viena 7 viena 8 viena 9 viena 10 viena 11 viena 12 viena 14 viena 15 viena 16 viena 17 viena 18 viena 19 viena 20 viena 21 viena 22 viena 23 viena 24 viena 25 viena 26 viena 27

 


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

15 thoughts on “IMPRESIONANT: Cum au fost așteptați refugiații la Viena (Galerie FOTO)

 1. Cristian Frant

  Din pacate, pe Romani nu i-au asteptat asa. Sa inteleg ca suntem mai nasoli ca sirienii? Ba imi amintesc ca pustiul ala, ministrul lor de externe, declara ca nu e corect ca romanii care muncesc in Austria primesc alocatia pentru copii la nivelul Federatiei nu la cel din tara lor

  PENTRU UNII MUMA PENTRU ALTII CIUMA???

  Sunt totusi dezamagit, desi sunt de toata aprecierea pentru tratamentul refugiatilor. Respect!

  Reply
  • Costel

   Doamna Merkel a inchis granita cu Austria si s-au mai luat si alte masuri de securitate…Nu toti nemtii sunt legati la ochi si nu toti au urechile astupate!

   Reply
   • Mihai Gotiu

    @ Costel: nu s-a „închis” nicio graniță; doar se circulă mai greu de la Est spre Vest (nu și invers) pentru a-i lua în evidență pe refugiați (nu pt. a le interzice intrarea)

    Reply
 2. alinaMP

  Cristi si Mihai, din asta vedem mai ales ca o presa ca a noastra, care nu da deloc stiri straine si o populatie needucata care nu le cauta pe Internet creaza o alta sensibilitate- mai bine zis- o lipsa de sensibilitate, diferita de publicul din Austria si Germania, care vede ce sufera lumea in Siria la fiecare buletin de stiri si citeste reportaje pe larg. Simpla comparatie a refugiatilor nostri economici cu refugiatii din Alep arata ca traim pe planete diferite. romanii nu stiu ce e pe lume si de asta nu prea le pasa. De asta am folosit analogia cu familia mea, ca numai ce e raportat la noi poate induiosa pe cineva in Romania, si ma bucur sa vad ca totusi mii de oameni si pe ARC si in Adevarul au fost de parerea mea, minoritara cum probabil ca e…Imaginatia singuira, fara informare, nu ajuta sa intelegem ce tragedii sunt pe lume, altele decat saracia noastra.

  Reply
 3. Costel

  Au alt nivel de trai, alte posibilitati, si-apoi nu-i vorba doar de primire cu baloane si inimioare facute cu 4 degete. Copiii lor nu incep scoala fara manuale pe banci si cu wc-uri in fundul curtii, fara autorizatie sanitara, nu platesc spagi ca sa ocupe un loc la camin, fara saltele si cu peretii jupuiti. In tara lor, tinerii sunt valorizati, au locuri de munca si dezvoltarea economica le permite asistenta sociala pentru sirieni. La noi?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *