Mihai Goțiu

TRĂDARE DE ȚARĂ! Guvernul Dăncilă a stopat procedura de includere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO

Da, despre asta e vorba, fără ghilimele și fără nicio exgerare. Ambasadorul României pe lângă UNESCO, Adrian Cioroianu, spune că a primit directivă de la Ministerul Culturii, prin Ministerul de Externe, să blocheze includerea Roșiei Montane în UNESCO. Conform presei, în aceste zile, o delegație a Ministerului Culturii discută cu reprezentanții UNESCO blocarea dosarului. După ce experții ICOMOS (organism raportor pentru UNESCO) au recomandat înscrierea localității în Patrimoniul Universal, o decizie ar fi urmat să fie luată la sfârșitul acestei luni. Detalii aici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “TRĂDARE DE ȚARĂ! Guvernul Dăncilă a stopat procedura de includere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO

 1. Ion

  Depinde de presiunea pe care o vor aplica reprezentanții Canadei (și nu numai). Canada este paradis fiscal pentru marile companii de exploatări miniere. Mai mult, unele fonduri de pensii investesc în acțiuni la aceste companii. Știți foarte bine că astfel de jocuri cu înainte-înapoi sunt benefice bursei din Toronto, mai exact celor care joacă, și mai exact – celor care știu cum să joace.
  Roșia Montană e doar un aspect al problemei: mai sunt suprafețe cumpărate în munții României.
  În anul sărbătoririi Unirii, să asistăm la dezmembrarea patrimoniului și la înstrăinarea țarinii pe nimic. Nu știu dacă ungurii (ăia răi și anti-valahi) nu au cumva dreptate: suntem prea proști pentru a ne guverna.

  Reply
 2. Emil

  Pare o mişcare disperată, făcută pe ultimul moment, în încercarea de a stopa ceva (să vedem exact ce). cam ce a făcut celebrul de pe acum Grăjdan cu adresa aia, prin care încerca să-l disculpe pe Bombonel. Oricum, ceva în afara oricăror proceduri standard existente presupun şi pe acolo, la Cultură şi Externe. În anul Domnului 2018, ar cam trebui să fie aceste proceduri,. nu cred că e după regula din Meşterul Manole, „Ce noaptea visa, ziua se făcea”. Cred că aţi prins ideea d-le Goţiu. Nu vă împărtăşesc politica, dar asta nu mă împiedică să apreciez onestitatea şi buna credinţă.

  Reply
 3. Mihai M

  De ce oare ministrul Raluca Pruna si primul minustru Dacian Ciolos nu au semnat cererea de inscriere a Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO?
  De ce oare Rosia Montana Gold Corporation cere despagubiri pentru faptul ca o entitate deplin independenta, cum este Parlamentul Romaniei unde nu exista mandat imperativ, a respins Proiectul de lege al Guvernului Ponta pentru exploatarea de la Rosia Montana? Exista niste obligatii secrete autoasumate de statul roman, inclusiv prin decizii CSAT, prin care se dadea acest drept de exploatare pe care RMGC considera ca a fost retras/incalcat?
  De ce ar fi pretins ministrul de justitie Raluca Pruna ca aceasta aplicatie daca ar fi fost asumata de catre Guvernul Ciolos ar fi putut fi interpretata de RMGC ca o incalcare a drepturilor sale si folosita la procesul cu statul roman? Are RMGC niste drepturi, de care nu stim si noi, in legatura cu exploatarea de la RMGC care ar fi fost incalcate daca Rosia Montana ar fi fost declarata drept patrimoniu UNESCO?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *