Lucian Davidescu

5 lucruri pe care salariile mărite ale medicilor le pun în pericol de moarte

Ați auzit ce catastrofă vine, da? Intrăm în criză bugetară pentru că de azi au fost dublate salariile medicilor! Păi de unde atâția bani? Și ce riscăm să pierdem în caz că ajungem la fundul sacului? Iată o listă foarte scurtă:

Redevențele vecine cu zero pentru petrol și gaze, cele care fac acum România competitivă pe piața țărilor cu resurse de pe urma cărora nu încasează nimic.

Schema de personal de la SRI, secretă dar orișicât străvezie, cu tot cu procentul de absorbție a fondurilor UE la care contribuie.

Rachete, corvete, submarine sau ce altceva e în măsură să apere țara sezonul ăsta, de preferat fără offset ca să alegem ce e mai bun.

Metroul la Otopeni pe sub Pădurea Băneasa, de va trebui să o luăm pe la suprafață cu trenul, pentru o economie meschină de un miliard de euro.

Pensiile speciale ale unora care au muncit o viață întreagă ca la bătrânețe maturitate să-și permită… o șpagă decentă la spital?

Merită atâtea sacrificii? Sau – vorba cuiva care a anticipat că nici autostrăzi nu ne trebuie – „să nu facem o dramă că pleacă medicii din țară”!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “5 lucruri pe care salariile mărite ale medicilor le pun în pericol de moarte

 1. Adrian

  Ați uitat, adaug unul pe bune, dar tot la mișto (da, așa ceva este posibil în dem originală)
  ….
  (n) mărirea reală a salariilor medicilor.

  Actuala reașezare nu mai plătește un număr de gărzi incluse; scăzând și taxele etc. dublarea este sinonimă cu doi bla (blabla) Sau, dacă preferați, blablabla, triplare. Sau, de ce nu, bla-bla (adică egală cu zero, s-a dus cum zice tot școlerul)

  Reply
 2. Radu Negrut

  Stimate d-le Davidescu , dacă pensiile speciale sunt în pericol atunci hai să mai cerem o dublare de salarii la medici că poate scăpăm de bazaconiile ălea .
  Există un lucru care pune pe gănduri pe toată lumea : reașezarea salariilor în sistemul sanitar .
  Raport medic/farmacist : fost 1,5 la 1 devenit 3 la 1 . Discutăm de cele 2 meserii cu studii superioare din sistemul sanitar . Salariile farmacistilor nu sar la nivelul din 2022 . Cel mai interesant este în farmaciile de spital unde salariile asistenților sunt cam egale cu ale farmaciștilor .
  Raport medic/biolog(chimist , biochimist , fizician) : idem . Aceste meserii sunt meserii auxiliare . În laboratoarele de analiza medicii sunt cam un sfert din personalul cu studii superioare . În secțiile de imagistică , fizicienii sunt numeric egal cu medicii . Într-o secție de imagistică , fără fizicieni sau/și ingineri , medicii șomează puțin la deranjamente minore ale echipamentelor .
  Îți asumă cineva răspunderea pentru acerte discrepanțe care vor genera rapid tensiuni în sistem ?
  Despre creșterea nivelului de responsabilizare a medicilor are rost să vorbim ?
  Oare nu era mai bună disponibilizarea unor sume mai mari pentru asigurarea de materiale , medicamente și aparatură la nivel normal pentru anul 2018 ?

  Reply
  • Cinicul

   Farmacistii au ajuns simpli vazatori, slujbasi (de multe ori corupti) ai companiilor farmaceutice. A face o facultate pentru asa ceva este pierdere de timp si bani.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *