Cristian Ghingheș

L-am învins la Tribunal și pe „tânărul” Ticu Plăcintă de la Fundația pentru tineret București

Am câștigat la Tribunalul București cel de-al doilea proces cu „tinerii” de 60 de ani de la Fundația pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), cei care voiau să ne oblige în instanță să nu mai scriem articole și să ștergem materialele de până acum despre matrapazlâcurile fundației de interes public ce gestionează patrimoniul public de tineret. Atât pe mine, personal, cât și publicația, prin Societatea Academică din România.

Nu a fost suficient să ne dea în judecată doar fundația, ci trebuia să o facă și președintele ei, Ticu Plăcintă, care e sub vizorul procurorilor DNA pentru delapidare cu prejudiciu de 6 milioane de lei a fostului patrimoniu UTC.

Numai că de data asta a fost mai ciudat și nu o spun pentru că am avut termen fix în ziua amenințării false cu bombă, care m-a ținut toată ziua blocat la Tribunal, ci pentru că avocatul acuzării a venit însoțit, la intimidare, de câțiva indivizi care nu m-au scăpat din priviri inclusiv în preajma clădirii.

Aceștia s-au uitat îndelung și urât la mine, intimidarea culminând cu diverse apelative și invective pe care mi le-au adresat când am ieșit de la instanță. Nu i-am băgat în seamă, mi-am văzut de drumul meu, dar maniera asta de a te prezenta la proces spune multe despre grupul informal organizat (ca să nu-i spun clan) Plăcintă. Îmi voi păzi spatele, căci prin materialele publicate mi s-a spus că pun în pericol afaceri de milioane atât de la fundațiile din București, cât și din țară.

Mergem mai departe, călătoria continuă! Care să fie următorul județ despre care scriu, eventual fără să fiu dat în judecată doar ca să fiu intimidat și să mi se închidă gura?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “L-am învins la Tribunal și pe „tânărul” Ticu Plăcintă de la Fundația pentru tineret București

  1. marius

    plingere penala pentru intimidare, clanurile interlope de genul asta trebuie zdrobite pur si simplu

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *