Lucian Davidescu

Diferența dintre spionii Mossad și academicienii SRI: unii fură pentru popor, alții de la popor

În martie, când abia începuse nebunia cu pandemia, o știre veselă venea din Israel: Temuții spioni de la Mossad au reușit să „procure” câteva sute de mii de teste Covid dintr-o țară cu care nu există relații diplomatice. Ministrul israelian al sănătății și-a permis, chiar și așa, să-i beștelească pe spioni: nu ați adus chiar ce trebuie, lipsesc bețigașele, data viitoare mai multă atenție! Asta ca să fie clar cine în serviciul cui lucrează.

Tot în vremea aia, românii anunțau solemn că au găsit de unde să cumpere sute de mii de combinezoane și milioane de măști. Ce să vezi, marfa „nu era conformă” iar contractul a fost până la urmă anulat. Procurorii susțin acum că de fapt a fost anulat că nu s-a plătit șpaga de 18% convenită, din care cea mai mare parte – 760 de mii de euro – urma să se ducă la șeful Unifarm, Adrian Ionel (iar restul la complici încă nenominalizați, se înțelege din comunicatul DNA). Adrian Ionel are masterat la Academia de Informații Plagiate a SRI. Asta ca să nu mai fie deloc clar cine pentru cine lucrează.

O chestiune mai trebuie procurorii să lămurească deocamdată pentru a duce treaba până la capăt: cum de s-au răzgândit cei care trebuia să dea șpaga, de n-au mai dat-o? I-a cuprins brusc lăcomia? Ori s-au speriat de poteră? Ori le-a cerut altcineva banii? Ori i-au și dat?

Vestea bună e că dacă mai prinde DNA-ul încă două-trei așa cazuri, se termină și cu stările de alertă și cu tot, că nu mai iese nici o halviță. Vestea proastă e că agenți ca ai Mossad, pe care să-i trimitem la nevoie la ciordit de materiale sanitare, tot n-o să avem (cu sau fără pensiile speciale), doar unifarme și hexifarme.

Poate că v-ați înduioșat o vreme – nu-i așa? – că oricât de fonfi și flecari ar fi, ăștia de iau deciziile mor totuși de grija noastră… Nup, mai degrabă ar alege să murim noi de grija buzunarului lor!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Diferența dintre spionii Mossad și academicienii SRI: unii fură pentru popor, alții de la popor

 1. emil

  Deoarece poliția și justiția israeliană nu se corup nici măcar în speța premierului in funcție Netanyahu iar judecătorii CC nu sunt ”varf de lance a penalilor”.

  Reply
 2. marius

  „serviciile secrete” din Romania au fost infiintate de NKVD in ’48 ca Grupari paramilitare antiromanesti, ele si-au pastrat scopul tot timpul inclusiv acum, singura diferenta fiind schimbarea stapinului in timp precum si citeva incercari esuate de a prelua toata puterea in tara in nume propriu. Pentru aceste grupari paramilitare anti romanesti poporul roman reprezinta sclavii pe care-i jefuiesc in scop personal, ii vind sau inchiriaza ca sclavi, operatiunea sparanghel fiind ultimul succes de rasunet

  Reply
 3. Ron Unz

  Până la urmă, SRI (Serviciul Rapid de Îmbogățire) o să rămână în istorie ca cel mai de succes holding. „A desfășurat operațiuni de mare succes, cu profituri uriașe mai ales în domeniul comerțului cu aparatură și materiale medicale.” Amin!
  Pe când Mossad-ul va rămâne ca serviciul care l-a ajutat pe Kennedy să fie de acord cu programul nuclear israelian (Amin!) și a ajutat SUA să aibă un motiv ca să radă toate țările mai măricele din Orient, fie reconstrucția lor ușoară, dar îndelungată! Și-a mai lichidat niște miniștri englezi și americani care erau contra intereselor Sionului. Amin!
  Încerc să-mi imaginez cât timp i-ar lua Mossadului să extragă un clovn ca Ghiță dintr-o țară vecină sau cum ar putea să scape printre degete un aprozarist ca Daniel Dragomir. Dar nu pot, m-apucă râsul (de SRI). Cred că extragerea unuia ca Ghiță ar putea fi o temă de lucrări practice la Academia Mossad-ului (dac-ar exista asemenea clovnerie).

  Reply
 4. Bobo

  Da, cam asa ceva cu Mossad si SRI: unii fură pentru popor, alții de la popor.
  Poate ar mai fi de adaugat si ca:
  – unii sunt slugile celorlalti
  – si unii si altii fura de la acelasi popor si pentru acelasi popor
  – sa nu ne limitam numai la Mossad, lista e mai lunga (pana si ungurii sunt acolo… de rasul curcilor).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *