Mihai Goțiu

Peste 15.000 de semnături, după prima zi, pe petiția lansată de România Curată și Declic pentru confiscarea camioanelor hoților de lemne. SEMNEAZĂ ȘI TU!

Intenția Guvernului Ciolacu de a elimina din proiectul de lege al noului Cod Silvic confiscarea camioanelor utilizate pentru transportul ilegal de material lemnos a stârnit revolta cetățenilor. România Curată și Declic au lansat o petiție prin care parlamentarilor români li se solicită reintroducerea în proiectul legislativ a prevederii scoase de Guvernul Ciolacu. După doar o zi, numărul celor care au semnat deja petiția a trecut de 15.000.

Semnează și TU, acum, aici (clic!), petiția ”Legea trebuie să rămână fermă: au furat lemn, să rămână fără camion!”. Și dă-o mai departe! Mulțumim!

Ieri (miercuri), România Curată (RC) și Societatea Academică din România (SAR, editorul RC) a transmis membrilor comisiilor de raport din Senatul României pentru noul Cod Silvic (cea de Mediu, respectiv de Ape, păduri, pescuit și fond cinegetic).

Forma amendamentului transmis de România Curată și motivarea lui, pe larg, aici:

Înfruntăm Mafia Pădurilor! Ajută-ne, ACUM, să reintroducem în Noul Cod Silvic confiscarea camioanelor hoților de lemne, eliminată de Guvernul Ciolacu! Semnează și TU!

Reamintim că marți, Biroul Permanent al Senatului a stabilit termene de super-urgență pentru adoptarea proiectului Guvernului pentru noul Cod Silvic: o singură zi pentru depunerea de amendamente și o mai puțin de o săptămână pentru raport, implicit și vot în plen.

OUG 13 PENTRU PĂDURI! Senatul adoptă noul Cod Silvic favorabil Mafiei Pădurilor într-o săptămână! Cele mai toxice prevederi și de ce riscăm să pierdem jumătate de miliard de euro pentru împăduriri

Varianta finală a proiectului noului Cod Silvic, adoptată de Guvernul Ciolacu, a generat critici dure din partea specialiștilor și a organizațiilor non-guvernamentale și activiștilor de mediu, care arată că este diferit radical de variantele care au fost în dezbatere și consultare publică în vara și toamna anului trecut.

ALERTĂ/MOBILIZARE: Noul Cod Silvic nu poate fi adoptat în forma asta! E liber la tăiat fără limite din codru, la distrus parcuri și se elimină confiscarea camioanelor hoților de lemne! Pare că a fost dictat de mafiile Pădurilor și Imobiliară!

Semnează și TU, acum, aici (clic!), petiția ”Legea trebuie să rămână fermă: au furat lemn, să rămână fără camion!”. Și dă-o mai departe! Mulțumim!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Peste 15.000 de semnături, după prima zi, pe petiția lansată de România Curată și Declic pentru confiscarea camioanelor hoților de lemne. SEMNEAZĂ ȘI TU!

  1. emil

    Semnam degeaba. In Romania, nici NATO n-are curajul sa confiste bunurile mafiei statale cata vreme autoritatile si DNA-ul padurilor au ridicat demult steagul alb.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *