Mihai Goțiu

Cât tupeu! Deputata Schweighofer zice că n-a votat împotriva ”DNA-ului Pădurilor”, iar PSD și PNL îi susțin minciuna! Dar avem ÎNREGISTRAREA VIDEO a votului. Uite cine minte!

Deputata PNL Cristina Trăilă, plătită ca avocat de cunoscuta companie austriacă Schweighofer Holzindustrie (denumită mai nou HS Timber Group), și-a mințit colegii de partid și din Comisia Juridică, cum că n-ar fi votat pentru respingerea legii de înființare a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, cunoscută și sub numele de ”DNA-ul Pădurilor”, așa cum am publicat pe România Curată. Raportul de respingere a legii de înființare a ”DNA-ului Pădurilor” figurează pe ordinea de zi, de marți, 21 noiembrie 2023.

Pe grupurile interne de comunicare, doamna Trăilă și-a bazat minciuna pe faptul că în fotografia pe care am publicat-o inițial era indicată o altă persoană. Eroarea am rectificat-o a doua zi, printr-o precizare în articol, dar deputata Cristina Trăilă a continuat să pretindă că ea nu a votat. Colegele ei de comisie, de la PSD și PNL, și-au asumat, la rândul lor minciuna, chiar dacă cel puțin președinta comisiei Laura Vicol (PSD) a fost de față la momentul în care Cristina Trăilă a votat ”pentru” raportul de respingere.

 

O săptămână mai târziu, atât Laura Vicol, cât și Olivia-Diana Morar (deputată PNL și secretar al Comisiei Juridice) au susținut că Cristina Trăilă n-ar fi votat raportul de respingere al ”DNA-ului Pădurilor”.

Este nepotrivit și nefiresc și lipsit de orice urmă de bun simț, dacă îmi permiteți să o spun, să facem asemenea poze în cadrul comisiei și după care să le dăm la presă. A fost pozată colega noastră, doamna deputat Cristina Trăilă, care nu a votat la proiectul respectiv” – Laura Vicol (PSD), președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților

Colega noastră deputat Cristina Trăilă a fost fotografiată într-un moment în care vota, apoi acea fotografie, care nu avea legătură cu subiectul, de care a fost apoi legată în spațiul public, a fost folosită în mod tendențios și mincinos” – Olivia-Diana Morar (PNL), secretara Comisiei Juridice din Camera Deputaților

Ghinion pentru tripleta mincinoasă Trăilă-Vicol-Morar! Domna Trăilă nu a fost fotografiată în momentul votului, ci a fost filmată! Și avem ÎNREGISTRAREA VIDEO a votului de respingere a propunerii legislative Plx 521/2023 (numărul sub care a fost înregistrată la Camera Deputaților propunerea legislativă de înființare a ”DNA-ului Pădurilor”). E drept, doamna deputată Cristina Trăilă ridică mâna șmecherește, doar din cot, și se grăbește să o repună pe masă, doar, doar nu se vede. Dar se vede și nu e loc de echivoc – a votat pentru respingerea DNA-ului Pădurilor!

Și, ca să o parafrazez pe doamna Laura Vicol, este nepotrivit și nefiresc și lipsit de orice urmă de bun simț să minți că n-ai votat, când știi că ai votat! La fel cum este nepotrivit și nefiresc și lipsit de orice urmă de bun simț să iei bani de la Schweighofer-Holzindustrie ca avocată, de la cetățenii români ca deputată, dar să votezi legi care favorizează compania privată! Și la fel cum este nepotrivit și nefiresc și lipsit de orice urmă de bun simț ca partidul să facă front comun în jurul doamnei Cristina Trăilă și nu doar să nu-i retragă sprijinul politic, așa cum o cer cei 10.000 de cetățeni care au semnat o petiție în acest sens, ci să o premieze cu un loc în altă comisie importantă, cea de Apărare!

În fine e total nepotrivit și nefiresc și lipsit de orice urmă de bun simț să minți, pe pagina de Facebook (aia oficială, pe care comunică și ca deputată) cu privire la amploarea tăierilor ilegale de păduri din România și a firmei Schweighofer-Holzindustrie, firma care te plătește. Dar asupra acestui șir incredibil de minciuni ale doamnei Cristina Trăilă voi reveni.

Nota bene: Societatea Academică din România (SAR), precum și alte organizații non-guvernamentale, respectiv activiști de mediu au solicitat prezența la ședința Comisiei Juridice în care a fost dezbătută propunerea legislativă de înființare a ”DNA-ului Pădurilor” (desfășurată pe data de 30 octombrie), dar solicitările au fost respinse. Acum putem vedea și de ce: pentru a putea minți cu tupeu despre ce s-a discutat în comisie, respectiv cine, cum a votat.

***

Citește, pe aceeași temă:

Despre genialitatea lemnului, comunicare și transparență (Andrei Ciurcanu)

O deputată PNL este plătită ca avocat de Schweighofer, iar în Parlament se ocupă de modificarea Codului Silvic: „Nu văd unde este problema”

DOCUMENTE: Ce a făcut deputata Cristina Trăilă în Parlament în favoarea Schweighofer, compania care o plătește ca avocat

PNL și avocata Schweighofer din Parlament sfidează cetățenii! În toiul scandalului, Cristina Trăilă a primit cadou o nouă funcție importantă în Camera Deputaților!

Legea de înființare a ”DNA-ului Pădurilor”, respinsă în câteva minute în Comisia Juridică a Camerei Deputaților! Avocata Schweighofer Cristina Trăilă, printre cei care au votat raportul de respingere

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA Politicieni plătiți de industria lemnului nu pot scrie legile silvice (aici) și dă-o mai departe


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *