Ioana Avadani

Ioana Avadani este directorul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI). Are o experienta in presa de peste 15 ani, lucrind  ca ziarist de agentie de stiri si televiziune.

In pozitia sa de director CJI, Avadani a condus programe mergind de la pregatirea profesionala a jurnalistilor si asistenta acordata interprinderilor de media, la advocacy in domeniul legislatiei de media si la consolidarea asociatiilor de jurnalisti.

Ioana Avadani  este membru in Consiliul primului minsitru pentru consultarea cu mediul asociativ si a fost, pina in perioada 2004-2006, presedinte al Retelei sud-est europene pentru profesionalizarea media. Este membra a Team Europe si a consiliului consulatativ al programului Rosalynn Carter de jurnalism pentru Sanatate Mintala, derulat de Centrul Carter (Atlanta, Georgia). A publicat o serie de articole si studii dedicate situatiei mass-media din Romania si a sustinut prezentari la multe manifestari internationale organizate de Comisia Europeana, OSCE, Banca Mondiala, Consiliul Europei etc.

In 2013, Ioana Avadani a primit Premiul Cetateanului European, fiind propusa de doamna deputat Renate Weber (ALDE), pentru eforturile domniei sale de profesionalizare a reprezentantilor mass media din Romania, de promovare a transparentei institutionale, precum și pentru activitatea sa de promovare a independentei presei si protectie a drepturilor jurnalistilor.

Articole de Ioana Avadani