Daniel BefuMihai Goțiu

Primele înregistrări VIDEO cu incidentele de pe Râul Alb. Agresorul accidentat grav este patronul firmei care vroia să construiască hidrocentrala. La Arad, el este cercetat penal pentru șantaj

România Curată a intrat în posesia unei prime înregistrări cu incidentele de duminică, de pe Râul Alb, din Geoparcul Dinozaurilor, unde un grup de tineri, printre care și activistul de mediu Gabriel Păun, de la Agent Green, au fost atacați de un grup de oameni conduși de patronul firmei care vrea să construiască aici o microhidrocentrală. O altă înregistrare a fost urcată pe Youtube. Persoana accidentată grav de una dintre mașinile cu care tinerii au venit la fața locului, este chiar patronul firmei Abi Automotion, care vrea să construiască microhidrocentrala, Bocea Mihalache. Conform portalelor de justiție, Bocea Mihalache are dosar penal pentru șantaj, la Arad.

***

UPDATE: Rezumat cu cele mai importante momente ale atacului asupra activiștilor și jurnaliștilor, pe Râul Alb. Priviți prima filmare și îndemnul lui Alin Andrioni ”Haideți, haideți sus, măi” (în mașină – n.a.), adresat celor cu care era, în momentul în care apare mașina cu atacatori. Și comparați cu îndemnurile celor care coboară din mașina cu atacatori ”Luați-l! Dăi! Dăi!”. Despre ce ”conflict spontan” vorbește Poliția în condițiile astea, când atacul este mai mult decât evident?

***

În prima înregistrare, se vede cum un grup de bărbați se îndreaptă spre mașina condusă de Alin Andrioni. De asemenea, se aude o voce feminină disperată și lovituri în mașină, în timp ce unul dintre ocupanții mașinii spune să se sune la 112.

”Jurnalista care ne însoțea are filmare de pe partea dreaptă, iar eu am filmare de pe partea stângă a mașinii (cea de mai sus – n.a.)”, ne-a declarat Alin Andrioni. ”Se vede clar cum atacatorii iau bolovani în mână și cum îi aruncă în mașină (vezi înregistrarea de mai jos – n.a.). Erau 4-5 oameni care atacau o mașină și 4-5 oameni pe cealalată mașină. Ambele mașini au fost expertizate și s-au constatat lovituri de bolovani, urme ale unui atac clar. În nebunia aia… Eu regret că s-a întâmplat, că până la urmă e vorba de un om. Regret că probabil l-am călcat cu roata din spate, dar chiar a fost involuntar și fără nicio intenție. Asta s-a întâmplat în momentul în care eram atacat simultan de 4-5 oameni, din toate părțile și eram în viraj maxim dreapta spre a ne putea întoarce spre drumul de ieșire din clinciul respectiv și să fugim, dat fiind că eram atacați din toate direcțiile. Intenția noastră era să plecăm într-o zonă cu semnal să putem anunța poliția, fiindcă deja se adunaseră în jurul nostru vreo 12-14 oameni. Trebuie reținut că omul ăsta m-a atacat. Când a sărit pe capota mea și-a asumat un risc, ceea ce din păcat s-a și întâmplat, din moment ce eram angajat într-o manevră șoferistică. El n-avea ce să caute acolo. Din poziția de patron al firmei nu vii cu bătăuși. Asta nu e atitudine de patron de firmă, să vii cu atacatori și să sari pe capota mașinii. Fiind implicat în protecția mediului și eu am fost în multe anchete, au fost zone cu discuții, dar nimeni n-a avut tupeul ăsta să sară să ne măcelărească”, a mai spus Andrioni.

***

Decupaje din înregistrarea de mai jos. Când Alin Andrioni încearcă să plece, agresorii se iau după mașină. Unul dintre ei sare în fața acesteia, alții aleargă după ea din spate, iau bolovani de pe marginea drumului și aruncă după ea (zgomotele care se aud în prima înregistrare)

agresor in fata masinii agresor in spatele masinii 2agresor in spatele masinii

“În momentul când am coborât din mașini s-au năpustit pe noi. A fost atac direct. Nici n-am apucat să deschidem gura. Am reușit doar să strig eu către toți: «Urcați repede în mașini». Atâta am reușit să spun. Doi tineri au reușit să urce și ei în mașina cealaltă și și-au blocat ușile și în momentul în care s-au încuiat în mașină, ei neavând permis. Șoferul celeilalte mașini, n-a apucat să urce și l-au prins. Doi îl țineau și doi îl loveau. E desfigurat. Cu dinte rupt, cu ochi cât un pumn. Atacatorii au încercat apoi să intre în interiorul mașinii unde erau copiii ăștia doi, că fata are doar 18 ani și băiatul 22, prin turela de deasupra, care era deschisă”, mai povestește Alin Andrioni.

Din filmarea postată pe Youtube, care surprinde primele minute ale conflictului, se vede clar că din momentul în care coboară din mașină, agresorii sar pe tineri. ”Dă-i! Dă-i!… nu contează cine ești, dă-i, dă-i…” se aude pe înregistrare. De asemenea, se mai vede că atunci când una dintre mașini vrea să plece, mai mulți bărbați se aruncă în urmărirea ei și o blochează.

Bocea Mihalache a fost transportat de urgență, ieri, cu elicopterul, la Cluj. Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Cluj, dr. Monica Costin, a fost operat și se afla la terapie intensivă, în stare stabilă. Diagnosticul este unul extrem de grav: fractură cervicală. Conform portalurilor de justiție, Bocea Mihalache era cercetat anul trecut într-un dosar penal la Arad, în care este acuzat de șantaj.

***

UPDATE: A treia înregistrare video, în care se vede cum mașina condusă de Alin Andrioni încearcă să fugă de atacatori:

***

Citește și:

TEROARE: Gabi Păun, de la Agent Green și mai mulți tineri au fost atacați cu bolovani pe Râul Alb, în Parcul Dinozaurilor. Gabi Păun, dar și un agresor au ajuns la spital

Agresorul accidentat în incidentele de pe Râul Alb a fost trimis, cu elicopterul, la Cluj. Ce spune Poliția și câte incidente, amenințări și agresiuni au avut loc înaintea celei de azi

Domnilor Ponta și Iohannis, trebuie să moară oameni pentru a se lua măsuri? Cine răspunde pentru victimele de pe Râul Alb


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

22 thoughts on “Primele înregistrări VIDEO cu incidentele de pe Râul Alb. Agresorul accidentat grav este patronul firmei care vroia să construiască hidrocentrala. La Arad, el este cercetat penal pentru șantaj

 1. Nita

  Utopia Romania. Cetateni romani impotriva altor cetateni romani. Romania pietrei bine aruncate si a padurii bine taiate. Klaus si Mickey Mouse dusmani la televizor, dar in realitate infratiti impotriva codrilor.

  Reply
 2. Radu BM

  Doar un alt caz de conflict spontan. Ca ala care s-a sinucis impuscat de 6 ori in cap. Traiasca organele abilitate!

  Reply
 3. Corneliu Riegler

  Sa vedem ce vor face organele. Desi organele cred ca stiau ce se intampla in ograda lor.

  Reply
  • Greuceanu

   Organele stiau demult ce se-ntampla, sunt mana in mana cu mafiotii si aveau demult textul pregatit, cum sa dea vina pe eventualii agresati (textul cu proprietatea privata pe drum public). Au expus poezia si la atacul la scara mai mica de duminica trecuta.

   Reply
 4. Calin

  „Jurnalistii” de curte ai Georgetei Barabas, care debordeaza de deontologie si prezinta varianta mafiotilor, desi este contrazisa total de imaginile video, recunosc faptul ca interlopii au pe vale doar 5 hectare, plus 3 concesionate.
  „Pe Valea Râului Alb, mai în sus de Coroieşti, ABI Automotion SRL, firma patronată de Mihalache Bocea, deţine 5 hectare de teren cumpărate de la privaţi şi are concesionate alte 3 hectare”
  Si atunci cum se face ca seful din Arad al interlopilor se comporta ca si cum toata valea (de zeci de kilometri patrati) este domeniul lui si interzice pana si accesul televiziunilor (joi nu a lasat televiziunea nationala sa filmeze), iar politistii de la Salasul de Sus le sustin infractiunile. Celor agresati in 17 mai (cu o saptamana in urma) le-au spus sa nu mai mearga pe vale ca este domeniu privat. Si cand au venit acum la incercarea de linsaj nici nu au incercat sa joace teatru, aratau clar ca sunt pe statele de plata ale interlopilor.

  Reply
 5. Dan

  Reactia normala ar fi sa organizam o excursie pe Raul Alb unde vrem sa facem poze. Anuntam inainte la Politie ca vrem sa ne deplasam acolo si ca datorita celor intamplate dorim sa ne asigure protectia. Sunt curios ce raspund.

  Reply
 6. Radu Marius-Octav

  Asta a lasat basescu mostenire: un stat mafiot cu structuri multiple de banditi si golani, o politie organizata si ea pe structuri mafiote; si toate astea preluate cu brio de junele mafiot ponta – RUSINEEEE !!!

  Reply
 7. Green

  Asta e mafie și crimă organizată. Când oamenii din firma ta dubioasă atacă jurnalisti la drumul mare, în mod organizat, nu se poate numi altfel. Îmi pare rău pentru omul acela rănit grav, chiar dacă este certat cu legea.

  Reply
 8. PASCAU ALEXANDRU

  Consider ca acest atac la jurnalisti este la fel de periculos ca si un atac la adresa justitiei si pentru aceasta procurorii ar trebui sa se sesizeze din oficiu.
  Fiind in joc sume imense de bani acesti oameni sunt in stare de a inchide gura presei prin forta a politicenilor prin milloace material greu de dovedit.
  La ora actuala presedintele are doar sprijinul populatiei care incet incet se erodeaza ( au disparut meseriile clasice si au aparut altele mai de finete)
  Asteptarea noastra este inlaturarea acestor grupari mafiote care sunt cancerul acestei economii.

  Reply
 9. Greuceanu

  Ce scuze au autoritatile corupte ca interlopii sunt inca in libertate? Daca asemenea indivizi nu reprezinta pericol public (si inca unul de renume international, activitatea lor fiind mentionata si in The Guardian), atunci nu stiu cine-i pericol public! Si autorii morali ai atacului, cei care au dat autorizari ilegale sau au refuzat sa-si faca datoria, in frunte cu Georgeta Barabas, de ce nu sunt anchetati?

  Reply
 10. Vicus

  Eh, ala o sa isi faca hidrocentrala si asa paralizat. In scaun cu rotile, dar ai hidrocentrala ta, poti lua scaun electric, misto..

  Reply
 11. mihai

  Asa este in Hunedoara , politia Hunedoreana stie de manevrele hotilor ii protejeaza si schimba faptele din victima te face agresor, si mai rau organele abilitate sa ii stopeze ii acopera , deci asta arata o buna organizare mafiota un clan bine format, politisti proocurori si judecatori

  Reply
 12. Dorin

  deprimant,trist ca banii au ajuns sa puna un roman impotriva celuilalt….astia suntem o tara de divizati ….toata lumea este suparata dar nimeni nu face nimic cand vin alegerile sa ii pedepsim prin vot :(( .Cat despre acei derbedei care l-au batut pe AGENT GREEN ati merita sa fiti pedepsiti drastic fara judecata ,cum puteti sa bateti 5oameni unul singur (lasilor) meritati aceeiasi soarta doar ca 50 la 5 sa simtiti si sa apareti la stiri.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *