Cristian Ghingheș

Luăm statul la întrebări: care este regimul juridic al Grupului de rugăciune de la Parlament și la ce folosește?

Foarte interesant cum în interiorul Parlamentului funcționează, de câțiva ani de zile, o structură paralelă și transpartinică în afara oricărui statut juridic. Mă refer la Grupul ecumenic de rugăciune pe care îl găsiți și cu denumirea de Grup creștin de rugăciune al Parlamentului României.

Conform surselor noastre din Camera Deputaților, membrii acestui grup se află la baza recentei ciuntiri legislative a educației pentru sănătate, care, cuprinzând și noțiuni de educație sexuală, cică ar fi „furat inocența copiilor”. Cel puțin așa strigă semnatarii și susținătorii regresului legislativ, fără să țină cont de nașterile prematurile, de efectele economice, de dramele din comunitățile unde părinții privesc subiectul ca pe unul tabu și așa mai departe.

Anual, acest grup organizează la Palatul Parlamentului un mic dejun cu rugăciune după modelul evenimentului care are loc încă din 1953 în Statele Unite ale Americii. Numai că în cadrul „rugăciunilor matinale” din România se enunță serioase linii de politică publică și deziderate ultraconservatoare.

Dacă intrați pe site-ul Camerei Deputaților sau Senatului, veți observa că acest grup nu apare în nicio categorie de structură parlamentară, operând așadar pe lângă regulament. E un grup informal, veți spune, însă are antet și emite comunicate oficiale, organizând evenimente la Casa Poporului și inițiative legislative transpartinice cu serioase valențe conservatoare.

Practic, acest Grup ecumenic de rugăciune acționează ca un suprapartid neînregistrat. Un grup de interese despre care ne-am gândit să cerem lămuriri oficiale de la cei doi președinți ai celor două camerelor ale Parlamentului României. Am trimis solicitarea și așteptăm răspunsurile, iar când vor veni veți fi primii care vor afla cine exact face parte din acest partid neînregistrat, paralel, dar mai ales cu ce scop operează în înaltele camere ale Casei Poporului.

Şi tu poţi adresa întrebări către instituțiile publice din orașul tău, primării, școli, licee, universități, regii autonome, aflând cum sunt cheltuiți banii pe care-i plătești statului prin impozite și taxe! Tu ne spui ce vrei să afli și de la ce instituție anume, iar noi trimitem și urmărim cererea pentru tine! Folosește aplicația!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Luăm statul la întrebări: care este regimul juridic al Grupului de rugăciune de la Parlament și la ce folosește?

 1. Dumitru

  „Numai că în cadrul „rugăciunilor matinale” din România se enunță serioase linii de politică publică și deziderate ultraconservatoare.” Hm, deci grupul asta e o problema pentru ca e „ultraconservator” ? Daca era „progresist” era OK ?

  Reply
 2. Mihai

  Ca exista un asemenea grup in Parlament e rau ! Ca tu vrei ca fetita/baietelul tau sa fie educati „sexual” e si mai rau ! Inseamna ca tu nu ai avut timp decat sa-i faci si i-ai plasat in grija statului !Mergi sanatos pe drumul tau , dar . , te rog, nu mai emite „judecati” care afecteaza viitorul planetei ! Mai bine dormi !

  Reply
  • Codruta

   „N-a avut timp” (sau poate nu s-a priceput) sa il invete pe copil nici ar’metica – asta inseamna ca „l-a plasat in grija statului”?
   Oricum: toti pedofilii FIX asta vor: sa profite de „inocenta copiilor”! Convingerea mea e ca astia care se opin educatiei sexuale sunt niste pedofili inacriti!

   Reply
 3. Florea Petronela

  Cei care se aduna, se aduna pentru mic dejun copios platit din banii cetatenilor. Deciziile care le-au luat, se vad, sint rele, atunci ma intreb, carui dumnezeu se inchina????? Daca ar fi cu adevarat inchinatori in Duh si Adevar, azi am fi fost un exemplu bun pentru societatea europeana. Faptele si deciziile lor imi arata ca ei sint niste iubitori de bani,confort, pozitie sociala, ei nu traiesc dupa exemplu Domnului Isus Cristos si a apostolilor. Daca va veti iubi unii pe altii, prin aceasta vor cunoaste oamenii ca sinteti ucenicii Mei, a zis Mantuitorul. Dumnezeu să aiba mila si indurare de noi toti romanii!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *