Mihai Goțiu

PETIȚIE: Afară cu avocata Schweighofer din Parlamentul României! Mii de cetățeni revoltați de dezvăluirile de pe România Curată cer să plece. SEMNEAZĂ ȘI TU!

Dezvăluirile făcute de jurnalistul Andrei Ciurcanu pe blogul propriu, pe care le-am dezvoltat pe România Curată (aici și aici) și în Libertatea, despre deputata PNL Cristina Trăilă care e plătită de ”celebra” compania austriacă Schweighofer ca avocată, i-au revoltat pe cetățeni. Peste 6.000 au semnat deja, după prima zi de la lansare, petiția de pe Platforma Declic.

Sub numele ”Politicieni plătiți de industria lemnului nu pot scrie legile silvice. Nu corporația face legislația”, petiția îi este adresată președintelui PNL, Nicolae Ciucă (și conducerii partidului), solicitându-se retragerea sprijinului politic pentru Cristina Trăilă, astfel încât să nu mai poată influența deciziile legate de adoptarea Noului Cod Silvic din funcțiile pe care le ocupă în Parlament ca membru al PNL (pentru că la demisia doamnei deputat/avocat nu se așteaptă prea multă lume).

”Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem să retrageți sprijinul politic doamnei Cristina Trăilă. Aceasta este angajată de compania forestieră Schweighofer ca avocată. Din această cauză, nu are ce căuta în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, care decide textul final al noului Cod Silvic. Nu putem accepta ca o corporație ce prosperă din distrugerea pădurilor României să ne scrie, prin interpuși, legile”, se arată, simplu, în petiție.

Dacă nu ai semnat (încă) petiția ”Politicieni plătiți de industria lemnului nu pot scrie legile silvice”, o poți face aici. SEMNEAZĂ ȘI DĂ-O MAI DEPARTE!

Citește și:

Andrei Ciurcanu: Despre genialitatea lemnului, comunicare și transparență

Mihai Goțiu: O deputată PNL este plătită ca avocat de Schweighofer, iar în Parlament se ocupă de modificarea Codului Silvic: „Nu văd unde este problema”

Mihai Goțiu: Schweighofer plătește ca avocat o deputată PNL, care are vot decisiv pe Codul Silvic! De ce a refuzat să comenteze situația, în direct, la TV (VIDEO)

Mihai Goțiu: DOCUMENTE: Ce a făcut deputata Cristina Trăilă în Parlament în favoarea Schweighofer, compania care o plătește ca avocat

De ce e foarte important să semnezi petiția. Și să o dai mai departe

Nu mă aștept și, bănuiesc, că nu te aștepți nici tu, ca deputata care e plătită, ca avocat, de ”celebra” termită responsabilă de dezastrul din pădurile României, Schweighofer, să-și dea demisia și să plece singură din Parlament, doar pentru că au fost dezvăluite sursele ei de venit (alte venituri decât cele de parlamentar și de peste 8 ori și jumătate mai mari decât cele de parlamentar!). După cum am arătat (vezi link-urile de mai sus), nu vorbim doar de un conflict de interese teoretic, ci de fapte întreprinse în calitate de deputată în favoarea companiei care o plătește ca avocată, Schweighofer, și a industriei lemnului.

A participat la evenimente de lobby ale industriei lemnului (în calitate de deputat), a formulat opinii publice pe subiect și a utilizat proceduri parlamentare (interpelări oficiale) pentru a nega amploarea tăierilor ilegale de păduri din România. Dacă ăsta nu e conflict de interese, atunci ar fi cazul să eliberăm din pușcărie toți corupții și să le cerem scuze…

Dar ce e mai grav doar acum urmează: doamna deputată Cristina Trăilă și avocată a lui Schweighofer face parte din Comisia Juridică, una esențială, de raport, la proiectul legii Noului Cod Silvic. Practic, fie direct, prin amendamente și vot, fie indirect, prin luări de cuvânt în comisie ori discuții informale cu colegii va putea influența forma finală a Noului Cod Silvic. Cel de care, într-o foarte mare măsură, depinde profitul clientului ei, Schweighofer.

Dacă nu ne putem baza pe bunul ei simț (!?), să-și dea demisia, îi putem cere președintelui PNL, Nicolae Ciucă (și celorlalți lideri PNL), să-i retragă sprijinul politic (implicit, să o excludă din partid). Chiar dacă va rămâne în Parlament, Cristina Trăilă nu va mai putea ocupa locul din Comisia Juridică (care îi revine PNL, nu ei, ca persoană) și influența ei va fi considerabil mai mică. Așa ne putem apăra interesele de cele ale Cartelului Lemnului (cartel al cărui lider e Schweighofer) și să transmitem un mesaj cât se poate de clar că nu acceptăm ca în Parlament interesele generale ale cetățenilor să fie ignorate din cauza avocaților parlamentari, plătiți, în privat, de firme a căror profitabilitate depinde de legile pe care aceștia le influențează și votează.

Iar conducerea PNL are de ales, e de partea cetățenilor și a pădurilor acestor țări, ori de partea Schweighofer și a deputatei pe care a plătit-o ca avocat.

IMPORTANT: Voi reveni, în curând, cu noi amănunte despre cum, în plin scandal, PNL a premiat-o/recompensat-o pe deputata Cristina Trăilă cu o nouă funcție în Camera Deputaților, unde va interacționa cu interesele unor corporații globale mult mai bogate și mai influente decât Schweighofer! Să nu care cumva să rămână doamna Trăilă fără clienți la cabinetul de avocatură…

SEMNEAZĂ ȘI DĂ MAI DEPARTE PETIȚIA: ”POLITICIENI PLĂTIȚI DE INDUSTRIA LEMNULUI NU POT SCRIE LEGILE SILVICE”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “PETIȚIE: Afară cu avocata Schweighofer din Parlamentul României! Mii de cetățeni revoltați de dezvăluirile de pe România Curată cer să plece. SEMNEAZĂ ȘI TU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *