Romania Curată

MOBILIZARE pentru protest: Penalii din Parlament îi scot pe români în stradă

UPDATE: de la ora 18.00, se anunță protest și în Piața Unirii din Cluj (amănunte aici).

***

Citește și:

În Parlament doar Nesimțirea nu își ia vacanță. De ce e de ieșit în stradă

***

Două evenimente pe Facebook, ”La Brutărie!” și ”Cătușe înainte de pâine”, anunță organizarea unor proteste civice, mâine (joi), de la ora 18.00, în același loc: Fântâna din Piața Universității din București. Ambele anunțuri de mobilizare au ca fundament deciziile din ultimele zile ale parlamentarilor români, care, înainte de a intra în vacanță, au iritat cetățenii pe bandă rulantă:

 • respingerea solicitării DNA de începere a urmării penale împotriva fostului ministru de Externe Titus Corlățean în Dosarul Votului din diaspora – detalii aici;
 • re-adoptarea legii pensiilor speciale pentru aleșii locali după ce forma inițială fusese declarată neconstituțională de către CCR – detalii aici;
 • ”salvarea” de răspundere penală a parlamentarilor care și-au angajat neamurile la birourile electorale – detalii aici;
 • menținerea în funcții publice a penalilor condamnați definitiv, dar cu suspendare – detalii aici;
 • imunități pentru notari – detalii aici.

„Românii trebuie să se hotărască dacă în loc de alimentare cu apă preferă un denunț, dacă în loc de o școală preferă un dosar sau în loc de o pâine mai bună preferă niște cătușe”, spunea penalul Liviu Dragnea acum vreo săptămână. (…) Această falsă dilemă etică prin care suntem puși cu obrăznicie să alegem între conducători penali și ceva de pus pe masă va fi rezolvată în stradă: vrem cătușe pentru o pâine mai bună! La brutărie, penalii la brutărie!” – mobilizare pe evenimentul ”La Brutărie!”

***

”Parlamentul profită că suntem topiți de căldură și ne-o trage din triaj. (…) Joi, 23.06, ne vedem pe stradă! O ultimă …. dovadă că stăm cu ochii pe ei înainte să intre în vacanță!” – mobilizare pe evenimentul ”Cătușe înainte de pâine”

***

Citește și:

În Parlament doar Nesimțirea nu își ia vacanță. De ce e de ieșit în stradă


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

26 thoughts on “MOBILIZARE pentru protest: Penalii din Parlament îi scot pe români în stradă

 1. christian lucas

  CEREM PRESEDINTELUI DIZOLVAREA PARLAMENTULUI ALEGERI ANTICIPATE IN 90 ZILE CU MODIFICARILE TOTALE FACUTE DE UN CONSILIU PROVIZORIU (FORMAT NUMAI DIN SOCIETATEA CIVILA) SI CONFIRMATE PRON REFERENDUM Parlamentul actual este neconstituțional,ca număr de parlamentari,ca formă de organizare și nu în ultimul rând ca standard de moraliate și reguli aplicabile în societate..Referendumul validat trebuie pus în aplicare imediat ! Trei sute parlamentari și unicameral ! Când peste tot ai nevoie de cazier curat să poți profesa,efectiv nu poți să conduci destinele națiunii cu cazier,este utopic ! Adică ai nevoie de cazier pentru permisul de conducere,pentru a fi medic,militar,jandarm,și o mulțime de alte profesii…deci un partid ce propune corupți în fruntea noastră, oameni cu cazier judiciar, ar trebui declarat automat neconstituțional și desființat, sau pus pe margine, doua trei cicluri electorale.. până scapă de penali…
  Să revin..actualul parlament este neconstituțional,la fel și legile date de el în forma actuală… neconstituționali sunt și parlamentarii cu fapte penale… avem niște principii în drept…nu condamni pe unu cu două crime la o pedeapsa mai mică decât pe unu cu jumătate de crimă..deci nu poți fi medic, polițist , militar dacă ai cazier…e clar atunci că nu poți deține demnități ori responsabilități cu valoare mai mare… se încalcă principii constituționale.. deci da ,parlament penal, ești neconstituțional !!!

  Reply
  • MIRCEA POPESCU

   Cum sa facem sa fim destui pentru aceste revendicari esentiale pentru existenta Romaniei ? Ce facem cu o societate indiferenta, pervertita si tampita ? Nici Stalin , nici Hitler nu ar fi existat daca nu i-ar fi aclamat popoarele.Romanii prefera sa plece oriunde, sa faca orice munca, sa indure orice umilinte, in locul participarii la actiuni necesare salvarii tarii lor de mafia securisto-comunista.

   Reply
  • Costel

   Si dupa dizolvarea parlamentului, aceiasi babuini vor vota acelasi Parlament, care va calca in aceleasi strachini si va fi contestat de aceiasi babuini, care ……..Nu Parlamentul trebuie schimbat, ci babuinii!

   Reply
 2. MArian

  La VASLUI si in alte orase nimic? Pentru Vaslui propun aceeasi ora si loc de intalnire statuia lui Stefan cel Mare

  Reply
 3. decaraiman

  am si eu asa in prostia mea o intrebare mai mult sau mai putin retorica , dar plina de substraturi ( intrebarea ) , cine organizeaza aceste iesiri in strada ? mu ca as avea eu nevoie de un lider pt ca eu am capacitatea sa fiu propiul meu lider , dar sa stim si noi cu cine mergem la razboi , daca nu cumva e iar o manipulara de tip ong …………

  Reply
 4. Mihai Ionescu

  NOII NOMENCLATURIȘTI, ”SLUGILE HOAȚE” ȘI NOI CEILALȚI
  Că acești politicieni mafioți și criminali își doresc un statut de nouă nomenclatură, care să le permită să jefuiască în continuare România, este indubitabil. Că există printre noi români spălați pe creier, sau ”slugi hoațe”, cum le spune Cristian Tudor Popescu, știm deja, după ce am văzut rezultatele alegerilor locale.

  Dar suntem cu toții într-una dintre aceste două categorii? Poate că suntem pasivi (mulți dintre noi), dar am dovedit că putem fi și altfel, atunci când ne-am dat seama că nu doar viitorul nostru dar și al copiilor noștri este pus în gravă primejdie.

  https://www.facebook.com/vointanoastra/videos/469816423229160/

  Reply
 5. Dumitru Rizoaica

  Este musai sa fii prost ca sa iesi in strada pentru a cere pedepsirea prostilor Corlatean, Ponta, etc., care si-au primit pedeapasa prin aceea ca au pierdut alegerile!

  Reply
 6. Dumitru Rizoaica

  Pentru celelalte „capete de acuzare” a Parlamentului, este o prostie sa mai protestezi cand peste 4 luni va fi alt Parlament!

  Reply
 7. Daniel Giurca

  Acesta este evenimentul pentru Cluj-Napoca … https://www.facebook.com/events/568801489989399/

  Dati va rog share si invite pentru a ajunge informatia la cat mai multi clujeni care s-au saturat de coruptie! Locuiesc de 7 ani in Cluj-Napoca si am vazut la protestele din toamna lui 2013 si din Noiembrie 2014 ca sunt foarte multi la numar.

  Reply
 8. Ilma

  Pe lângă protestele organizate in centrul Bucureștiului si al altor orașe din tara, parlamentarii (deputați si senatori) aleși in fiecare circumscripție (sector/județ) ar trebui sa fie somați sa se prezinte la întâlniri directe cu alegătorii pe care ii reprezintă ca sa afle direct de la ei ce părere au despre ceea ce votează ei „in numele poporului”. Si asta repede, pana pleacă in vacanta. Nu stiu, legal, cum s-ar putea face o astfel de somație, dat tare mi-aș dori sa vad asemenea întâlniri care ar fi eficiente împreună cu flashmob-urile deja anunțate.

  Reply
 9. Ioan

  In Sibiu, ne adunam joi la ora 18.00 in Piata Mare, la fantana. Cei care luati parte, veniti imbracati in alb.

  Reply
 10. ladiana

  Parlamentullui i s-a incredintat dreptul de a da legi pe care presedintele isi pune semnatura formal. Poate ca este momentul sa dam presedintelui puterea de a decide daca legile facute in parlament sunt bune. Pana acum parlamentul nu a facut nicio lege care sa apere tara de hoti si sa fie echitabila. Si-au dovedit rea-intentie si de aceea nu trebuie sa li se ia aceasta putere de care au abuzat . Sunteti in stare sa faceti un stat democratic ?

  Reply
  • Costel

   La urmatorul scrutin:
   Nu votati un parlamentar care a mai fost in precedentul parlament;
   Nu votati un personaj care e ruda cu un parlamentar de la punctul 1.

   Si astfel v-ati asigurat de un Parlament cel putin functional.
   Iata ce simplu e in teorie.
   Practic, nu puteti fiindca sunteti legati prin hotie cu persoanele pe care le injurati..
   Are dreptate CTP, sunteti niste slugi hoate!
   OAMENII CINSTITI SA PLECE!

   Reply
 11. marks

  „CEREM PRESEDINTELUI DIZOLVAREA PARLAMENTULUI ALEGERI ANTICIPATE IN 90 ZILE CU …..”Degeaba cereti ceva presedintelui ceva ca nu poate face NIMIC,nici macar sa-si cinvinga sotia sa se imbrace si sa se comporte ca o sotie de presedinte de tara,cu demnitate.In rest ar fi bine daca macar unu din obiectivele cerute s-ar rezolva.Dar nu prea cred,din moment ce Ponta cercetat penla vrea sa revina intr-o functie de conducere,Dragnea CONDAMNAT PENAL conduce partidul majoritar din RSR SRL iar altii sunt alesi primari fiind in stare de arest saau chiar condamnati penal deja.UNDE S-A MAI VAZUT ASA CEVA ??? IN CE TARA ??? Chiar nu veti mai auzi de asa ceva.

  Reply
 12. cuvinte

  Doar impotriva penalilor din parlament?! Pai si cu serviciile securiste, cu guvernantii ce praduiesc sume demente prin seap via ministere, cu presedintia submediocra si supusa intereselor meschine din cercurile politice sau securiste ce facem?!
  Ori schimbam tot sistemul din radacini ori asteptam marirea pretului la gaze cu 20% de la 1 iulie si ne gandim resemnati la cat o sa ajunga impozitele pe cocioabe si cota indiviza de la 1 ianuarie 2017 multumita neoliberalilor gabriel biris si anca dragu!
  Sa dam jos mafiotii din parlament ca sa se bucure mafiotii din servicii si corporatii?!… Ori radem tot ori fugim definitiv din Auschwitzul asta (care mai poate)

  Reply
 13. Alex

  Romania nu are inca o democratie autentica stabila si nu poate face fata singura atacurilor concentrate ale sustinatorilor celor corupti, ale celor ce promoveaza doar o democratie de fatada.
  Se vede ca cel putin jumatate dintre parlamentari sunt sustinatori ai coruptiei si prieteni ai celor certati cu legea. Este singura explicatie pentru impiedecarea actului de justitie si aflarea adevarului. Mai mult decat atat ei introduc initiative legislative de modificare a legilor in vigoare si a codului penal pentru ca infractiunile si abuzurile pe care le-au savarsit sa fie dezincriminate.
  Ce fel de prim ministru este acela care isi da o ordonanta de urgenta de modificare a legii invatamantului prin care schimba prevederile pe care numai el le incalcase ?
  Atacurile la adresa justitiei, a profesionalistilor ce lucreaza in justitie si a sentintelor instantelor facute de presedintele senatului si de fostul prim ministru aduc atingere justitiei, dupa cum constata Consiliul Superior al Magistraturii, dar si asupra stabilitatii democratice a tarii.
  Aceste lucruri le stie foarte bine dl. Senator John McCain si exemplul dat, ca Romania este inca o democratie fragila ce nu poate rezista la atacurile perfide ale unor persoane ce detin anumite functii de conducere in stat. Nu putem singuri sa anihilam influenta si actiunile nefaste ale unor politruci ce se cred dumnezei. Ei sustin ca factorul politic trebuie sa plateasca doar electoral pentru coruptia, abuzurile si hotia pe care le savarsesc.
  Prietenii la nevoie se cunosc si pentru ca sunteti un prieten adevarat al Romaniei va rugam sa interveniti in favoarea noastra.
  De ce numai prietenii mafioti ai lui Putin sa nu aiba drept de intrare in SUA ?
  Va solicitam sa intreprindeti toate diligentele necesare pentru ca domnii Tariceanu si Ponta sa nu aiba drept de intrare in SUA . Ar fi un bun exemplu pentru toti cei ce cred ca pentru ei legea este facultativa iar daca ii atige prefera sa schimbe legea decat sa fie onesti.

  Reply
 14. marius

  Si cu siguranta „mult iubitul nostru stat” isi va trimite ca de obicei bratul inarmat (jandarmeria) pentru ai identifica pe cei care protesteaza si ai amenda,ca de statul are nevoie de bani pentru a asigura pensiile nesimtite pentru „obositi” alesi ai neamului.Acest parlament ar trebuii desfintat de tot,abrogate toate legiile tampite date de acesti penali si ei trimisi la „brutarie”,daca nu au locuri nici o problema le vom face alte si alte brutarii,eu unul ma ofer voluntar sa le tencuiesc si sa le vopsesc in gri,se mai altura cineva?

  Reply
 15. Zăgan Vichente

  Sunt bune meetingurile,eu în tinereţea mea am luat parte la zeci de meetinguri chiar în timpul lui Antonescu care solicitat să iasă la balcon în Piaţa Victoriie ]ntr-o clădire veche care nu mai există ,acum este clădirea guernului.Atunci noi protestând impotriva btăilor primite de studenţi români la cluj(era cedat jumâtate Atdealul Ungurilor cf.tratatului dela Viena. AtunicicînBalcon a ie;şt Antonescu .noi eram în piaţa vreo zece mii de studenţi a zis”Drumul nostru la Cluj este prin Odesa” şi aşa a fost dup[ războiul cu ruşii şi după victoria lor am reuşit prin actul de la 23 August al Regelui să eliberăm Ardealul cu peste 150.000 de morţi-eroi/

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *