Romania Curată

Vino la lansarea Raportului alternativ privind starea învățământului 2019!

Societatea Academică din România (SAR), în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice (CRC), are deosebita plăcere de a vă invita să luați parte la prima ediție a Conferinței naționale “Școli curate”, care va avea loc vineri, 28 iunie, începând cu orele 11:00, la sediul Băncii Naționale a României.

Anul trecut, în luna iunie, Societatea Academică din România lansa campania Școli curate, o inițiativă de creștere a gradului de bună guvernare și transparență în școli și licee prin monitorizarea alocării, accesării și cheltuirii resurselor publice și responsabilizarea principalilor actori din comunitatea locală: elevi, părinți și profesori.

La un an distanță, tragem o serie de concluzii din lecțiile învățate și lansăm public un raport alternativ privind starea învățământului, alături de propuneri de politică publică pe trei direcții cheie: finanțare adecvată și transparentă a educației, descentralizare și părăsire timpurie a școlii. Acestea vor fi ulterior dezbătute împreună cu decidenții politici și reprezentanți ai elevilor, părinților și profesorilor.

La eveniment vor lua parte și vor susține alocuțiuni:

  • doamna Ecaterina Andorescu, ministrul Educației Naționale;
  • dl. Valentin Lazea, economist-șef al Băncii Naționale a României;
  • doamna Daniela Vișoianu, președinte al Coaliției pentru Educație;
  • reprezentanți ai partidelor parlamentare;
  • reprezentanți ai elevilor, părinților și cadrelor didactice.

Nu în ultimul rând, vom decerna premiile Școli curate – o recunoaștere simbolică a acelor elevi, profesori, părinți, jurnaliști, școli și autorități locale care au promovat în ultimul an școlar implicarea, transparența și buna guvernare în educație.

Accesul în clădire se face din str. Doamnei, nr. 8, în baza unui act de identitate.

Vă rugăm să ne confirmați participarea contactându-ne la adresa de email: office@sar.org.ro ori completând formularul disponibil aici: http://bit.ly/conferintascolicurate


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *