Școli curate

Vino alături de noi în alianța Școli Curate

pentru finanțarea adecvată și transparentă a școlilor și liceelor din România!

Ce vom face împreună?

1. Vom transparentiza veniturile și cheltuielile la nivel de școală prin raportarea în format deschis și accesibil a bugetului școlilor pe un unic portal care să permită monitorizarea și analiza gradului de finanțare, precum și a performanței în funcție de finanțare.

2. Vom crea un mecanism de feedback și monitorizare pentru problemele de finanțare din școli, astfel încât resursele existente să fie folosite rațional și sub controlul părinților și al elevilor, deci a comunității locale interesate.

3. Vom cere resurse suplimentare de finanțare, cu precădere din fonduri locale, dar și centrale, prioritate având rezolvarea problemelor de apă și canalizare (diminuarea numărului toaletelor din curtea școlii), dar și a tuturor nevoilor curente, astfel încât să nu mai existe școală din România unde părinții cotizează pentru hârtie igenică, bănci, scaune și papetărie.

4. Vom dezvolta o largă coalițe  în sânul societății pentru promovarea unei finanțări de nivel european a școlii, pentru a îndrepta performanţele școlare, cu deosebire decalajul dintre mediul rural și cel urban.

Dacă ești elev, părinte sau profesor și ai de a face cu o școală unde elevul merge la toaletă în curte și hârtia igienică, creta și scaunele sunt cumpărate de părinți, e momentul să acționezi!

Fie că ești organizație sau persoană fizică, elev, părinte ori cadru didactic, federație națională sau mișcare civică locală, te așteptăm în alianța noastră în care gândim global și acționăm local!

SCRIE-NE PE CONTACT@SCOLICURATE.RO

NOUTĂȚI DIN CAMPANIA ȘCOLI CURATE