Cristian Ghingheș

Jurnal de campanie (ziua 2): icoana aducătoare de fericire, terase, nunți și doctori honoris causa

Așa cum v-am promis, vă ținem în priză cu ceea ce se întâmplă în campania electorală pentru alegerile prezidențiale cu un jurnal zilnic. Pentru cea de-a doua zi oficială de propagandă, facem ceva de duminică, mai lejer: o colecție cu câteva fotografii de prin țară.

La Bacău, mai precis la Sascut, USR stă în brațe cu icoana aducătoare de fericire. Printre ei, deputatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, care n-a prins biroul național la ultimele alegeri interne și care ne anunță triumfal că steagul partidului flutură acum și la Sascut.

La Timișoara, Klaus Iohannis și Nicolae Robu au ieșit la o terasă împreună, unde probabil primarul orașului i-a povestit președintelui cum se luptă și nu reușește să transparentizeze tot procesul de organizare a Capitalei Culturale 2021. Ludovic Orban se uita lung și căuta miniștri pentru viitorul cabinet. :)
foto via News.ro

În timp ce staff-ul de campanie e în weekend și site-ul de campanie lipsește cu desăvârșire, Viorica Dăncilă și-a luat liber și s-a dus în Maramureș, la nunta președintelui de organizație județeană Gabriel Zetea. 800 de invitați, deci aproape că e miting electoral, nu alta. Cică darul de nuntă ar fi din bani publici, zic gurile rele, cu o rectificare bugetară prin care peste 100 de milioane de lei ar ajunge la CJ Maramureș pentru covoare asfaltice județene.

Alexandru Cumpănașu și-a mai găsit un titlu, mare doctor honoris causa la o universitate din… Ucraina, Vernadsky Taurida. Cică pentru meritele avute în timpul invaziei Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, spune el. Numai că dacă a jucat un rol atât de important, misiunea externă de scurtă durată nu i-a ieșit, dovada fiind tocmai anexarea Crimeei. Totuși, titlu de doctor honoris causa acordat pe un template de diplimă de calificare?

Ramona Ioana Bruynseels s-a dus la Romexpo la un târg auto pentru a trage un clip și, dacă tot era pe acolo, a mai turnat unul, potolindu-și și foamea. Cu camera pornită desigur, să vedem că doamna e din popor!

M-a frapat atât de mult optimismul lui Bogdan Stanoevici încât am făcut o excepție, arătându-vă un screenshot și nu o fotografie. Așadar, cu cine îl vedem în turul II? :)

Slăbuță mișcarea în acest weekend, dar e și mâine o zi!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Jurnal de campanie (ziua 2): icoana aducătoare de fericire, terase, nunți și doctori honoris causa

  1. JK

    Moaște liberale, clovni, pacienți în libertate, pioni etc. Milogi de voturi întâlnindu-se pentru scurt timp cu milogi în general.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *