Cristian Ghingheș

Am stat de vorbă cu Consiliul Național al Elevilor despre buna guvernare a școlilor și liceelor din România

Săptămâna trecută am participat la Adunarea Generală extraordinară a Consiliului Național al Elevilor de la Baia Mare, unde am susținut un atelier despre buna guvernare a școlilor și liceelor din România în cadrul proiectului Școli Curate al Societății Academice din România.

În cadrul atelierului, reprezentanții elevilor au identificat probleme punctuale pe care ei sau cei pe care îi reprezintă le au în comunitatea locală din care provin și împreună am dezbătut soluții și acțiuni concrete pentru rezolvarea lor. Totodată, la fața locului am organizat un exercițiu de petiționare a autorităților/instituțiilor publice prin aplicația Ia Statul La Întrebări. Elevii prezenți au trimis cereri referitoare la cuantumul burselor, mizeria din tren, relația dintre conducerile instituțiilor de învățământ și consiliile școlare ale elevilor, bugetele școlilor, fondurile alocate de autoritățile locale pentru educație etc.

Pe parcursul evenimentului, zecile de elevi prezenți la adunarea generală CNE au primit ghidul Școli Curate, acesta ajutându-i să dobândească principalele noțiuni și instrumente necesare activităților de reprezentare a colegilor lor în teritoriu.

De asemenea, am felicitat noua conducere aleasă a Consiliului Național al Elevilor și am stabilit principalele direcții pentru continuarea colaborării dintre SAR și România Curată pe de o parte și Consiliul National al Elevilor pe de altă parte.

La final, le-am transmis că îi așteptăm la trainingul Școli Curate pe care îl vom desfășura la începutul lunii septembrie, adresat în mod special reprezentanților elevilor din toată țara.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *