Romania Curată

Alina Mungiu-Pippidi: ”Numai DNA putea rezolva situația cu Roșia Montană. Cum nu există niciun caz pe rol, nu aveam cum să câștigăm la Washington”

”Cum am scris de mai multe ori pe aici în anii din urmă, DNA și numai DNA putea rezolva situația, pentru că acolo unde o companie este implicată în corupție regulile de arbitraj nu se mai aplică, litigiul ar fi fost pierdut automat. Dar având în vedere că nu există niciun caz pe rol (am scris public DNA, și sub Laura Codruța Kovesi, și după), îmi pare rău, dar nu aveam cum să câștigăm”, susține politologul Alina Mungiu-Pippidi, referindu-se la arbitrajul statului român cu Gabriel Resources, legat de Roșia Montană, la finalul căruia, potrivit informațiilor date ”pe surse” de Guvernul Ciolacu, am urma să plătim despăgubiri de ”peste 2 miliarde de euro”.

”În proces nu suntem unii sau alții, societatea civilă sau guvern, ci statul român, al cărui înalți reprezentanți, în frunte cu Traian Băsescu, Victor Ponta, Hunor Kelemen etc. au dat declarații de încurajare care au umflat acțiunile la bursă, când nu puteau de fapt să dea toate autorizațiile. Deci nu puteam câștiga, i-am făcut pe acționari să își piardă banii și deci trebuie să îi despăgubim”, mai arată Alina Mungiu-Pippidi.

Deci nu din cauză de prea multă anticorupție o să avem deficit bugetar, ci de anticorupție de mântuială și discreționară. Lacul Belina nu a fost niciodată o poveste de corupție, și s-a făcut mega dosar la presiunea opiniei publice, Roșia a fost și dosare zero. Asta e!”

Alina Mungiu-Pippidi

***

Roșia Montană și „Terorismul prin litigii”. The Guardian scrie despre cazurile în care statele sunt obligate să plătească miliarde de dolari corporațiilor care vor să distrugă mediul

Acuzații grave! Guvernul Ciolacu și-a sabotat șansele în procesul pentru Roșia Montană, iar acum ne anunță că o să plătim 2 miliarde de dolari despăgubiri!

ĂSTA E PREȚUL CORUPȚIEI: Care e treaba cu cele ”peste 2 miliarde de dolari” pe care România ar trebui să le plătească pentru Roșia Montană

România Curată: Îi cerem Guvernului Ciolacu să solicite Curții de la Washington publicarea INTEGRALĂ a motivării în cazul Roșia Montană


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Alina Mungiu-Pippidi: ”Numai DNA putea rezolva situația cu Roșia Montană. Cum nu există niciun caz pe rol, nu aveam cum să câștigăm la Washington”

 1. emil

  2 miliarde de dolari reprezinta doar o fractiea din jafurile si talhariile comise asupra populatiei. DNA nici nu mai putea face nimic cata vreme ati camuflat permanent prin cenzura retelele de crima organizata ( Stan Gheorghe, Mateescu, Nicolaescu, Scutea, Licu, Rozalia, etc) inscaunate si promovate in Justitie, MAI, CCR, etc prin complicitatea infractorilor politici; Iohannis, Tariceanu, Vela, Predoiu, Gorghiu, Ciuca, Ciolacu, Dragnea, etc. Cand te adresezi premierului Orban cu vocabular de.. ,, infractorul ala, ala, ala, nu poate fi inscaunat si promovat ca mai are bube necuratate, sa mai astepte pana i se curata toate bubele” esti mafiot ordinar, nu de presedinte de stat. Acum alearga ca disperatul dupa imunitate prin NATO si UE.
  https://www.bursa.ro/laura-codruta-kovesi-procuror-sef-eppo-presedintele-klaus-iohannis-mi-a-cerut-demisia-de-la-sefia-dna-in-vara-anului-2018-21120846

  Reply
 2. Gabriel Radeanu

  Capitalismul nu funcționează așa!Interpretările pieței de capital nu sunt transferabile către potențialii parteneri.Aurul de la Roșia Montană e „teoretic” până la materializarea proiectului…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *