Mihai Goțiu

(VIDEO) Director Romsilva, bolnav cu acte când e vorba de ”munca cu pădurea”, sănătos și voios când partidul îl cheamă ”la datorie”

Directorul Direcției Silvice Vâlcea și fost director general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, e oficial bolnav și-n în concediu medical în relația cu Romsilva, dar activ și binedispus în ședințele de consiliu de la Primăria Râmnicu Vâlcea, arată jurnalistul de investigație Andrei Ciurcanu, într-o postare pe blogul propriu.

”Mihăilescu a intrat în concediu medical, coincidență, în aceeași perioadă în care la sediul central al Romsilva a fost demarată o comisie disciplinară în cazul plângerilor primite de la angajații Direcției Silvice Vâlcea. Aceștia l-au acuzat de hărțuire, umilire și intimidare … și crearea unei stări conflictuale și tensionate în rândul colectivului”, scrie jurnalistul.

Citește și: Cum s-a transformat o direcție silvică în secție de psihiatrie: atacuri de panică și depresii, din cauza abuzurilor unui fost director general Romsilva!

”Conform surselor din Regia Pădurilor, Mihăilescu nu s-a prezentat la convocările comisie de disciplină din ianuarie și februarie, fiind invocat concediul medical și starea de sănătate. Asta nu l-a împiedicat pe Mihăilescu să fie activ în calitatea sa de consilier local al orașului Râmnicu Vâlcea și să participe la ședințele de consiliu. Cum a fost și-n cazul întâlnirii programate zilele trecute, pe 28 februarie, ședința fiind înregistrată și publicată pe contul oficial de FB al primăriei orașului. În video se vede cum fostul director general al Romsilva are un moral ridicat, se implică în procesul de vot, discută cu colegii pe durata ședinței, iar la final face și glume.

În contextul concediului medical și al prevederilor legale, l-am contactat pe directorul Mihăilescu pentru a explica de ce absentează de la convocările comisie disciplinare ale RNP Romsilva, dar se poate deplasa la ședințele de consiliu local”, arată Andrei Ciurcanu.

„Nu faceți confuzie, eu nu mă aflu într-un conflict pe lege, pentru că la Consiliul Local nu sunt angajat, sunt ales. Eu acolo sunt demnitar”

răspuns al lui Gheorghe Mihăilescu la întrebările jurnalistului

Căt privește nevoia concediului medical, directorul a explicat că doctorul i-a recomandat să facă mișcare. Întrebat de ce nu poate face mișcare și până la sediul Romsilva pentru a se prezenta la comisia de disciplină, dar poate face mișcare până la sediul primăriei, acesta a invocat din nou faptul că el este consilier ales, nu angajat.

Nota bene: Pentru participarea la ședințele de consiliu local, consilierii primesc o indemnizație de ședință. Absența de la aceste ședințe, de obicei câte una pe lună, duce la pierdea indemnizației pe luna respectivă, indiferent de motivul absenței. Și, evident, partidul pe care îl reprezintă consilierul (în cazul în discuție PSD) pierde un vot, nefiind posibilă delegarea.

VIDEO de la ședința Consiliul Local Râmnicu Vâlcea și despre situația proceselor în care este implicat Gheorghe Mihăilescu, puteți vede și citi pe blogul lui Andrei Ciurcanu:

Directorul Mihăilescu absent la comisia de disciplină RNP, prezent la ședințele consiliului local Râmnicu Vâlcea


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *