Călin Dejeu

Va da Înalta Curte o palmă huliganilor anti-europeni din Senat?

Mâine Înalta Curte, într-un proces pentru salvarea Defileului Jiului, are ocazia să le de o palmă corupților din Senat. Este vorba de dosarul 796/1/2021, inițiat de Declic.

Îndrăznesc să sper că magistrații nu sunt încântați de demersurile anti-stat de drept din Senat.

Procesul în sine arată că proiectul hidroenergetic din Defileul Jiului nu încalcă doar Directiva Habitate, cum încearcă Daniel Zamfir să insinueze.

Luni majoritatea anti-europeană din Senat, care am văzut că nu-i doar PSD-UDMR-AUR, ci USL-UDMR-AUR, a votat un proiect de lege despre care Comisia Europeană a clarificat încă înainte de-a fi depus că încalcă legislația comunitară.

Este vorba de proiectul de lege al traseistului Daniel Zamfir, cunoscut ca legea anti-natură.

Proiectul a fost votat luni întâi într-o struțo-cămilă, o adunătură din trei comisii: Comisia pentru mediu, Comisia pentru energie, energie, infrastructură energetică și resurse minerale și Comisia economică, industrii şi servicii. Din start un abuz. Avem comisii pe domenii ca să se vadă care este percepția pe fiecare domeniu. Nici dacă ar fi pe bune Comisia pentru mediu, nu cu indivizi vinovați pentru distrugerea mediului, precum fostul ministru Ioan Deneș, opinia ei nu s-ar vedea, din moment ce într-o astfel de struțo-cămilă se votează la grămadă.

Este de neconceput oricum ca o lege care presupune distrugerea supremă a mediului, mutilarea unor parcuri naționale, să nu fie măcar discutată în Comisia pentru mediu.

În comisia struțo-cămilă nu s-au putut expune argumente, pentru că huliganii nu vor să audă argumente. Îi vedeți pe huligani în filmarea din comentariile de aici.

Când nu vor politrucii nici măcar să lase ca argumentele să fie expuse? Când au interese ilicite de apărat, când decizia a fost deja luată și decizia nu se întâlnește deloc cu interesul public.

Că este vorba de politruci anti-europeni reiese din declarațiile lui Zamfir, care a spus luni ”să lăsăm Comisia Europeană”. Este clar ale cărui jocuri le fac parlamentarii anti-europeni, unii conștient, alții poate mai ”nevinovați”. Este clar că ei, la fel ca tătucu’ Putin, se bazează pe faptul că este prea moale ”Europa” ca să intervină.
Prima minciună a găștii anti-europene, anti-stat de drept este că proiectul ar fi despre energie, despre atât de vehiculata independență energetică, idealizată mai ales de neo-ceaușiști. În realitate, după cum aflăm din avizul nefavorabil al Consiliului Economic și Social, proiectele de distrugere a râurilor în ariile protejate promovate de legea anti-natură ar aduce ”o creștere a capacității instalate mult sub 1%”. Adică ar cotribui cu practic zero la SEN.

O altă minciună siderantă este că ar duce la ieftinirea curentului electric. În realitate nici măcar o creștere substanțială a producției nu ar avea un astfel de impact, după cum o recunoaște chiar Președintele Consiliului Concurenței, domnul Bogdan Chirițoiu.

Cât privește independența energetică, chiar nu suntem într-o situație atât de neagră încât să ne sacrificăm bunul cel mai de preț al oricărei țări, parcurile naționale.

Situația este chiar pe dos față de cea prezentată de huligani, România este ”cel mai independent stat din UE faţă de importurile energetice”.

Ne-am lămurit deci că proiectul de lege n-are nicio treabă cu energia, că alte resorturi l-au generat. Ce vor de fapt PSD-iștii inițiatori?

În primul rând vor să mai sifoneze niște sute de milioane de euro. Una dintre marile minciuni ale găștii Zamfir este că proiectele ilegale ar fi realizate în proporție de 90%. În realitate procentele sunt mult mai mici. Mai sunt de aruncat pe proiectele nerentabile în cauză sute de milioane de euro, majoritatea bani publici, deci bani care cresc brusc apetitul corupților.

Al doilea mobil al corupților, după cum aflăm tot din avizul nefavorabil al Consiliului Economic și Social, este să înlăture răspunderea pentru sutele de milioane de euro aruncați deja ilegal pe proiectele hidroenergetice nerentabile în cauză.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Va da Înalta Curte o palmă huliganilor anti-europeni din Senat?

  1. Gigi

    Detalii soluţie: Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare, formulată de revizuenta-reclamantă Asociaţia Declic. Respinge cererea de revizuire formulată de Asociaţia Declic împotriva deciziei nr. 6114 din 18 noiembrie 2020 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, pronunţată în dosarul nr. 720/33/2017. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 17 martie 2022.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *