Cristian Ghingheș

25.000 € a ajuns să coste „uşa de biserică” la Bacău

În timp ce în judeţ există şi funcţionează 37 de şcoli cu grupul sanitar în curte, Consiliul Judeţean Bacău cumpără 14 uşi în valoare de 1.645.350 lei pentru Catedrala Ortodoxă „Înălţarea Domnului”, în urma unei licitaţii atribuite săptămâna trecută către SC CUSBAC SA, de altfel singurul ofertant înscris. În medie, o uşă costă peste 25.000 de euro.

Potrivit Ziarului de Bacău, caietul de sarcini prevede ca uşile să fie din oţel inoxidabil, placate cu tablă de cupru şi decorate cu medalioane de bronz:

 • patru uşi în două canate, cu arcadă şi dimensiuni 1.670×3.960 mm;
 • patru uşi cu dimensiuni de 1.650×3.960 mm;
 • două uşi de 900×2.350 mm;
 • două uşi de 860×2.560
 • două uşi de 1.900×2.980.

Extras din SEAP

După ce Conimpuls SA, firma lui Sergiu Sechelariu (fratele fostului primar al Bacăului şi fost secretar de stat în Guvernul Adrian Năstase) a intrat în faliment, imensa catedrală din centrul Bacăului a rămas fără constructor, după ce a înghiţit aproximativ 9 milioane de euro. Edificiul se află de 27 de ani în construcţie, dar lucrările sunt departe de a fi terminate. În ciuda acestor aspecte, catedrala ar urma să fie sfinţită anul acesta printr-o manifestare festivistă care se va petrece cum altfel dacă nu sub emblema Centenarului.

Conform autorităţilor, citate de Ziarul de Bacău, ar mai fi nevoie de minim 13 milioane de euro pentru finalizarea lăcaşului de cult ortodox.

Oare câte şcoli din judeţul Bacău ar fi fost modernizate complet sau măcar dotate cu WC în interior cu cele 9 milioane de euro care au fost băgate până acum într-un obiectiv care deocamdată nu foloseşte nimănui şi care nu va fi deschis în următorii 10 ani? Dar cu multele milioane de euro care vor fi alocate tot din taxele şi impozitele băcăuanilor?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “25.000 € a ajuns să coste „uşa de biserică” la Bacău

 1. Srcsm

  Lăsați cumanii din Baku să devină ortodocși! Peste 1-2 generații poate se apucă și de școală / școli.
  Ignoranța e păcat doar la catolici și budiști (fericiți cei cu WC în curte căci a lor va fi ….).

  Reply
 2. cucuman savonarola

  NU te cred. Probabil e vorba de Lei, ca s-o sfirshesca odata, deoarece NU e la roshu avand atatea clopote!
  Marog, pe catolici ii ajuta Papa – pe ortodocsi cine sa-i ajute, Mintea?! Daca primarii din comunele acelea sunt puturosi si nu-i ajuta nici Mintea, asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa construim nimic – nu mai sunt necesare teatre, stadioane, festivaluri… -, n-asa?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *