Alina Mungiu-Pippidi

Sponsorul principal al campaniilor anti Soros, la pușcărie în Israel. DNA, mai las-o pe Bombonica și vezi de Steinmetz!

Nu mai departe de acum o săptămînă Antena 3 rula în prime time o emisiune în care lua partea proiectului de la Roșia Montană, chibița că statul român va pierde procesul de parcă ei ar avea de cîștigat din asta, cita greșit persoane și surse media (și eu printre ele, cît de des survine asta, nu știu, că aceasta a fost unica emisiune TV văzută de mine de la noaptea alegerilor încoace), uita să pună surse și date pe arhivele folosite în mod selectiv și făcea, pe scurt, o demonstrație de ce se poate face în țara jurnalismului sponsorizat.

O asemenea emisiune, din care optzeci la sută era dirijată contra lui Soros, spunîndu-se pe față minciuni flagrante, cum ar fi că Soros ar fi fost profitorul schemei la bursă a Gold (apreciez reținerea unor invitați, mai ales a lui Codrin Ștefănescu, care, în mod excepțional, nu se prea alătura la aceste gogomănii vădit false), cînd profitorii principali sunt, desigur, întreprinzătorii care au reușit, într-un mod care nu poate fi calificat decît precum corupt, să listeze la bursă un proiect minier fără aprobări de bază la care fraierii au cumpărat acțiuni, ca la Caritas sau schemele de secol XIX din romanele lui Trollope sau Dickens. Din banii lor s-a investit, dar nu cum spunea Mugur Ciuvică, în vreo alternativă la problemele Roșiei Montane, unde realizatorii uitau să spună că dezvoltarea alternativă nu a mers pentru că autoritățile corupte române au păstrat cît au putut statutul monoindustrial, care nu permitea atragerea de fonduri europene, ci în presă. S-au cumpărat ziariști, redacții, agenții de știri, lideri de opinie, unii deveniți între timp politicieni. Investiția a constat deci în cumpărarea de opinie publică, jumătate din surse fiind cele pentru publicul urban selecționate ca fiind de mare încredere de aplicațiile de depistat știri false, nu doar astea mai flagrante. Or fi poate de încredere pe alte subiecte? Greu de crezut. Întrucît promotorii proiectului minier par a fi de meserie spălători de bani și mituitori, fiind urmăriți de justiția din Israel și alte țări din decembrie încoace pentru asemenea scheme fără legătură cu România, și rearestați chiar în timp ce li se ridicau elogii la Antena 3 – vedeți aici în presa internațională cum principalii sponsori ai campaniei anti-Soros globale înfundă pușcăria zilele astea:

Diamond tycoon Beny Steinmetz detained in fraud inquiry,

Israeli billionaire Steinmetz held in custody in fraud probe: police,

Israeli Billionaire Beny Steinmetz Arrested Over Suspected Bribery, Money-laundering.

– e o bună ocazie să recapitulăm faptele de corupție din acest proiect. Ele sunt pe larg descrise în cartea lui Mihai Goțiu despre Roșia Montană și în acest documentar aici:

Cine e cel mai protejat miliardar mafiot cu afaceri în România și marile lui scandaluri

Eu aș atrage atenția doar asupra unor aspecte nesesizate destul și care ar trebui urmărite cu prioritate de către DNA, dacă le lasă timp fugărirea Bombonicăi Dragnea și a administratorilor porcilor familiei Dragnea, ale căror furăciuni totale, dacă se va reuși dovedirea lor, nu se ridică la suma pe o săptămînă a trupei Gold și asociații pe toate continentele unde mineresc pentru îmbogățirea lor, și nu a populațiilor locale.

Ce ar trebui urmărit cu prioritate de către DNA și DIICOT.

Trebuie început de la manipularea pe bursă, just demascată de invitații Antenei 3 ca fiind centrală pentru marea măgărie GOLD. Da, așa e, politicienii ca Băsescu care anunțau din cînd în cînd că proiectul e pe țeavă, cînd nu era, nu puteau avea ca scop rațional decît să ajute compania să mai își crească acțiunile la bursă, cu alte cuvinte, să mai captureze niște investitori inocenți și dezinformați, care să fie ulterior folosiți de ambasade slabe de înger cînd e vorba de interese comerciale din țara lor (dar varsă foc cînd e vorba de corupția românilor) precum Canada sau SUA, ca argument că proiectul trebuie să meargă mai departe, că altfel sunt țepuiți investitorii. Așa e, investitorii au fost țepuiți, dar de cine le-a cerut banii și de complicii lor din statul român, și soluția e să punem capăt țepuirii investitorilor străini, dar NU printr-o megațeapă trasă statului român, cum ar fi acest proces pierdut sau cum ar fi fost contractul propus , în care privații luau mai tot profitul iar statul acoperea riscurile. Cum o să ne apărăm eficient în proces însă, cînd noi, care ne lăudăm cu cea mai performantă agenție anticorupție din Europa, nu am investigat niciodată și făcut publice responsabilitățile în acest caz, deși dovezile de plată directă către membrii unor comisii de autorizare au apărut în presă, inclusiv pe România Curată?

Or, de ce nu există o anchetă oficială care să ia pe firul timpului declarațiile oamenilor politici de vîrf, documentate de Goțiu în cartea lui și să facă legătura cu cine a cumpărat/vîndut pe bursă și cu donațiile/sponsorizările către partide și autorități publice și cumpărarea oficială de publicitate? S-ar vedea atunci că banii ceruți înapoi prin proces contribuabilului român trebuie restituiți chiar de către presa care face emisiuni pro-Steinmetz în vreme ce miliardarul israelian- între altele dovedit de RISE că a pus pe butuci RAFO Onești, și de RC/România liberă (desigur, înainte să vină acolo în ultimul an un contingent sponsorizat de Gold) că a sponsorizat hărțuirea Codruței Kovesi- o ia pe drumul predestinat țeparilor, măcar într-un stat de drept, adică drumul pușcăriei. Și mai ales s-ar vedea ceea ce știe orice broker, cine a manipulat bursa în înțelegere cu politicienii, și marii țepari ai proiectului ar fi dovediți și ar pierde procesul intentat de ei cu tupeu.

Sunt destule argumentele astea pentru autosesizare- erau demult în domeniul public- sau trebuie ca eu, profesor universitar doctor rezident în Germania și expert anticorupție pentru Consiliul European, să pierd vremea să fac și o plîngere? Ca să fim siguri, toți cei care știți ceva despre bursă, Gold și cele de mai sus folosiți formularul de plîngere DNA de pe România curată și faceți cîte o plîngere- legea nu îi obligă se se autosesizeze, dar îi obligă să ancheteze tot ce primesc. Dați-ne și nouă un cc pe contact@romaniacurata.ro. Apărați-vă, români, că altfel sunt șanse ca statul român să continue blatul și la proces și să plătim despăguburi din buget unora între timp condamnați pentru mită și spălare de bani în alte țări, dar reabilitați și rambursați generos de statul român. Sau poate, în generozitatea lor, vor consimți să ne lase fără despăgubiri dacă ne cianurăm un pic pentru profitul lor? Hai, mobilizarea, DNA și public, putem face mai mult decît demonstrații dacă chiar vrem să facem ceva.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

24 thoughts on “Sponsorul principal al campaniilor anti Soros, la pușcărie în Israel. DNA, mai las-o pe Bombonica și vezi de Steinmetz!

 1. Mihai Pavelescu

  articolul acesta nu are niciun comentariu pentru ca prima frază trebuia să fie „toți cei care știți ceva despre bursă, Gold, mituirea politicienilor și a presei, folosiți formularul de plîngere DNA de pe România curată și faceți cîte o plîngere- legea nu îi obligă se se autosesizeze, dar îi obligă să ancheteze tot ce primesc”

  Reply
 2. CMC

  Steinmetz e omul sistemului, Bombonica e omul convenabil sistemului.
  Daca s-ar face publice gradele celor implicati in proiectul GOLD s-ar termina rapid procesul impotriva Romaniei.
  Nu ar fi exclus sa inceapa altul: al investitoriolr fraieriti impotriva securistilor de stat.

  Reply
 3. mihaela

  inteleg ca imperiul steinmetz e vinovat pentru magarii in tot felul de tari. sistemul soros e alb ca neaua. am inteles corect, doamna pippidi? daca asta e scopul articolului, m-ati convins. acuma urmeaza un articol (al altcuiva, in alt ziar) care sa ma convinga ca de fapt steinmetz e alb ca neaua si…etc. dupa care, intrebarea mea: cum si din cauza cui a ajuns românia ca stat implicata in japca internationala de tot felul? cand gasiti vinovatii, sper sa-i penalizam pe aia si sa nu mai votam nici gasca soros, nici gasca steinmetz nici alte asemenea. dar, desigur, pare utopic.

  Reply
 4. Adrian

  „Ca să fim siguri, toți cei care știți ceva despre bursă, Gold și cele de mai sus folosiți formularul de plîngere DNA de pe România curată și faceți cîte o plîngere- legea nu îi obligă se se autosesizeze, dar îi obligă să ancheteze tot ce primesc. Dați-ne și nouă un cc pe contact@romaniacurata.ro

  Eu am fost (demult) la sediul instituției, desigur am fost legitimat, și am sesizat verbal o situație posibil de investigat de dna (cred că era de fapt pna atunci) și n-am primit niciun răspuns, din cât mi-aduc aminte am revenit degeaba și prin e-mail (nu mai pot verifica, serverul respectiv de e-mail la care aveam căsuță s-a închis). Dar la ce ar ajuta niște sesizări la care să se constate, de pildă, inexistența faptelor?

  (Off-topic) Pe mine mă nemulțumea (și mă nemulțumește și acum) procedura „dezlegărilor de drept” care în absența declarațiilor de avere și/sau interese ridica suspiciuni, mai ales pentru deciziile neunanime. Iar după publicarea acelora, nu ia nimeni „la puricat” deciziile anterioare comparând averile/interesele devenite acum publice cu opiniile exprimate/deciziile pronunțate.

  Reply
 5. alinaMP

  @Mihaela. Soros a dat in Romania zece ani bani la toate bibliotecile scolare si toti tinerii admisi la facultate in Occident ca sa isi cumpere bilet de avion, plus cate ceva la artisti, la edituri, la prima librarie de carte engleza din Bucuresti, etc. De investit in economie, nu a investit, nu a avut niciodata afaceri aici. Indicati dvs care din cele de mai sus nu trebuiau facute. A, si noua cercetatorilor, inainte sa existe UEFISCDI, din banii lui am platit cercetarea de teren la Secera si Buldoizerul si Transilvania subiectiva, altfel nu le scriam, nu se traduceau, si ramanea lumea despre Scornicesti cu documentarele dinainte de 1989. Sigur, ar fi fost bine statul roman sa fi dat bani pentru acestea, dar pe atunci statul erau Iliescu si Nastase.

  Reply
  • mihaela

   concluzia foarte morala ar fi: banii lui sosros fac si ideologia lui sa fie buna, steinmetz a bagat banii lui in altele, deci ideologia lui nu e buna. destul de cinic. dar intrebarea mea era ce cauta România ca stat, cu institutiile ei si justitia ei, amestecata in ciorba asta economico-mafiota, internationala si globalista? doar pentru ca soros a dat bani unora?

   Reply
   • laur22

    @Mihaela

    Da, te-ai prins.
    Osul nostru de ros e moral si „deontologic”.
    Osul lor de ros e scrabavnic si „pupincurist”.

    La fel cu kaftul din Charlottesville.
    Batausii nostri care au venit la „peaceful demostration” cu bate si scuturi sunt baietzi gigea
    Batausii lor care au venit la fel cu bate si scuturi sunt niste scursuri .

    Da obiectiv si cu ochiul liber vazut cei care au venit la demonstratzie pregetitzi pentru kaft sunt la fel de batausi indiferent ce gargara ar mesteca cei din spatele lor .

    Iar ceea ce observi tu ca se vede in mintea lui AMP din cele ce le spune ea si le scrie ea e ca ea crede, stie si spera ca DNA este o bata in mana ei si a celor din gasca ei cu care sa le-o traga in cap celor din cealalta gasca.

    Altmiteri posibil ca eu sa pun botul la principul „societate deschisa” da la fel de posibil ca eu sa remarc ca in practica ca aceasta „deschidere” asa cum este ea operatzionalizata este reala si profitabila pentru ei o minoritate aroganta si agresiva si daunatoare pentru noi o majoritate zabauca si credula.

    Si e posibil ca asta sa ma enerveze atunci cand decid sa imi pese pentru 10 minute.
    Iar de enervarea mea e posibil sa profite un clown ca Trump ori altzii asemeni lui.

    Cat despre cei carora le tzatzaie curul ca evil Soros si manevrele sale bursiere a omului care a spart Banca Angliei hahahaha.

    Acelasi om cand a incercat sa faca acelasi lucru in Hong Kong a esuta scump rau de tot pentru ca in Hong Kong guvernul sau mai precis la vremea aia ministrul de finatze = Donald Tsang n-a avut nici-o ezitare in ashi apara tzra pe toate caile schimban pur si simplu peste noapte regulile de care Soros se folosea ca sa o devalizeze .

    Nu, nu, nu, nu Soros e neaparat rau. Lumea ii permite sa fie asa ba chiar mai rau decat atat se ascunde in spatele lui pentru ashi vedea de interesele lor meschine.

    PS daca cei care au manipulat bursa pe mana cu politicieni care le-au tzinut spatele trebuei judecatzi cei care au manipulat tzara pe mana cu politzienii (previzatizarile practic pe un euro a unor societazi comerciale in regim de quasi monopol) trebuiesc ce …. pupatzi in cur ?
    Restituirile in integrum a unor proprietatzi pe care respectivii nu le-au avut nciodata trebuiesc ce …… ?
    Shi lista e lunga, lunga, lunga , lunga sa ne-ajunga.

    Shi hai pe bune, Steinmetz a pus pe butuci RAFO onesti ?
    Nu aia care au fortzat vanzarea RAFO din parnaia DNA ?
    Ca da, propriaterii „ticalosi” au vandut RAFO „baietzilor buni” atunci cand ei propriatarii erau inca in parnaie.
    Dupa care „baietzii buni” au pus RAFO pe butuci.
    Cine a fost aici complice cu cine la furaciune ?

    Reply
    • mihaela

     de prins nu era greu sa te prinzi, suntem destui care ne-am prins, dar am o problema cu buna credinta a unora cu pretentii intelectuale si morale grozave, care se chinuie sa ne convinga ca mizeria roz e mai frumoasa decat mizeia bleu si doar pe aia trebuie sa o-nghitim. daca nici in „elite” nu mai poti crede… pe la inceputuri, „românia curata” mi se parea mai de buna credinta, acum… ” unde e iluziile noastre care le-am avut?”

     Reply
 6. Laura G

  Sunt prea multe teme atinse in acest articol, si din cauza asta sunt atinse superficial. E vorba si de Steinmetz versus Soros (o chestiune care priveste Romania destul de tangential), si de ambasadele ipocrite (normal ca sunt, asta e explicit in mandatul lor si asta fac), si de companiile de minerit occidentale care se imbogatesc in alte tari (un subiect complicat si discutabil ca concluzie), si despre procesele de arbitraj international (in care din pacate de cele mai multe ori ne impuscam singuri in picior), si despre listari la bursa a proiectelor miniere (care oricum nu s-a facut sub jurisdictie romaneasca), plus ceva DNA care chiar nu vad cum se leaga cu restul ….

  Dar, pentru ca ma pricep cat de cat la procese de arbitraj international, am si eu o intrebare, retorica ca de obicei; in 2016, Uniunea Europeana a semnat cu Canada acordul CETA de liber schimb si protectia investitiilor, acordul se va aplica din Septembrie 2017. Exista vre-un training sau macar vre-un memo trimis de la Ministerul Justitiei sau de Ministerul de Externe catre celelalte departamente din administratie care sa explice ce protectii SUPLIMENTARE fata de legea romana primesc compaiile cu capital canadian ? Nu de alta, dar poate macar citim ce am semnat, si nu mai pierdem procese de arbitraj doar din incompetenta de acum incolo …

  Reply
 7. Cornelia Anghel

  La nivelul la care a ajuns coruptia in Romania,cred ca nu trebuie „lasat”nimeni inafara unei cercetari a DNA sau a altor instante.Si pedepsele ar trebui sa fie exemplare,iar recuperare prejudiciului-asemenea !

  Reply
 8. Cinicul

  Haideti sa ne distatam un pic si sa privim lucrurile cu ochiul celui nascut in japonia sau Singapore.
  Soros omul n-are nici un scrupul. Soros a marturisit intr-un interview ca participa in anii 40, alaturi de un protector crestin al sau, la cumpararea caselor si bunurilor evreilor trimisi la Auschwitz. No commets.
  Si acum despre Soros filantropul. Imaginea idilica a unui George Soros raspandind democratie, pace si prosperiate nu se prea potriveste cu cea a lui George Soros partener de afaceri al generalului Wesley Clark (poate va mai amintiti de el pe punctul de a incepe un nou razboi nuclear) sau George Soros trimitand memos la Pentagon sau distrugand economii firave ale unor tari din Asia de SE. Altfel ar trebui sa-l sanctificam desi sunt sigur ca n-ar accepta. Sa mai adaga ca UK i-a oferit azil si educatie gratis si apoi s-a pomenit ca Soros ii ataca banca centrala?

  Despre prezenta sa in Romania anilor 90 nu pot sa afirm prea multe pentru ca nu cunosc date sigure. Majoritatea elitei intelectuale a Romaniei a trecut oceanul cu bursele sale. Majoritatea au invatat lucruri pozitive, dar unii s-au intors spalati pe creier neintelegand ca democratie in saracie nu exista si nu se poate face nicaieri pe Terra si ca o societate saraca si deschisa este o victima sigura a societatilor democratice si bogate. Acesti bursieri au fost in US cand Bill Clinton spunea “It ’s the economy stupid”, dar n-au inteles nimic.
  Reforma unui sistem incepe cu economia si apoi cu politicul.
  Vreau sa amintesc un aspect al implicarii mai recente a lui Soros in Romania, care nu a fost reliefat suficient in presa romaneasca. Ma refer la lupta impotriva proiectului Rosia Montana. Unele din ONG-urile si mai ales unele din personalitatile implicate in aceasta actiune de protest sunt, sau au fost in trecut, sponsorizati de George Soros.
  Pentru cei neavizati merita semnalat ca intre George Soros si Benny Steinmetz, principarul actionar de la Rosia Montana, un investitor evreu cu dubla cetatenie, franceza si israeliana, este o dusmanie veche, rezultat, pare-se, al unor tzepe pe care Benny Steinmetz i le-a tras lui Soros intr-o afacere de telecomunicatii (scuzati expresia cam frustra). De atunci George Soros finanteaza o campanie sustinuta impotriva lui Beny Steinmetz prin presa si sponsorizarea de ONG-uri care sa-i saboteze proiectele.
  Pentru cei care cred ca vorbesc prostii iata doua din sursele mai credibile :
  http://www.independent.co.uk/news/business/comment/jim-armitage-it-s-an-intriguing-tale-of-the-israeli-billionaire-the-mining-rights-george-soros-and-9193911.html
  http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/industry/9987264/Billionaire-Beny-Steinmetz-sues-former-adviser-Lord-Malloch-Brown-over-George-Soros-link.html
  Faceti o cautare pe intrenet si veti gasi zeci de alte surse.
  Ar fi util de stiut cate din personalitatile si ONG-urile care fost implicate in lupta impotriva au fost sau sunt finantate de Soros.
  Generatia noua din singura forta politica credibila a Romaniei, USR, este mai putin infestata de oamenii lui Soros, dar si acolo sunt destui oameni neancoarati in realitate.

  PS
  Acum Beny Steinmetz cere Romaniei 4.4 miliarde de dolari despagubire pentru un proiect inceput de un traficant de heroina si in care n-a investit decat cateva zeci de milioane, majoritatea in PR. Asta dupa ce Romania a retras fara nici o justificare mandatul international de arestare a sa. Tot saracu Soros ar putea sa ne scoata din rahat.
  NB, nu sunt de acord cu acest proiect pentru ca este bazat pe un lant intreg de acte de coruptie (incepute de administratia Constantinescu) si pentru ca este un proiect prost negociat, cu un beenficiu economic minim pentru statul roman.

  Reply
  • mihaela

   oare de ce comentariul dvs. imi pare mai pertinent decat articolu l de mai sus? e vina mea, probabil.

   Reply
  • DF

   Pentru știința ta, Bill Clinton a fost și el, la rându-i, bursier al fundației Cecil Rhodes, ceea ce-i echivalent cu mega-Soros. Acolo se școlesc elitele mondialiste (de la „mondialism”, nu de la „mondializare”).
   Poți face un exercițiu de imaginație? Ce-ar fi fost dacă Soros ignora complet România? S-ar fi bătut pe România miliardarii (majoritatea tot evrei) lui Putin. Cu deosebirea că ei când iau nu aduc idei democratice și dau burse puține și exclusiv fetelor frumoase.

   Reply
   • Cinicul

    Pentru stiinta dvs si nu a ta, Clinton a fost bursier Rhodes pentru a evita riscul de a fi mobiizat pentru razboiul din Vietnam. Nu e singurul politician, de stanga sau dreapta, care-i trimite pe altii la razboi , dar curajul il impiedeca s-o faca personal.
    Tot pentru stinta dvs, acum 125-150 ani cand romanii mergeau la burse la Paris, Munchen sau Charlottenburg nu mergeau pe banii unor oligarhi francezi sau nemti si se intorceau toti acasa sa reprezinte interesele Romaniei.

    Reply
    • DF

     Și la Fundație se refugiau toți lașii și ascultau rock pacifist, nu? Surprinzător de puțini lași acceptați de Fundație în 1968 și toți deveniți importanți după!
     Acum 125-150 de ani, nici nemții, nici francezii nu se întreceau în a da burse celor din Orient. Dacă voiau influență, își trimiteau armatele s-o obțină. E adevărat că mulți dintre cei care se întorceau au reprezentat interesele României (dimpreună cu ale sfintei masonerii).

     Reply
     • Cinicul

      Acum 125-150 de ani, nemtii n-au trimis nici o armata in R, iar francezii n-a trimis nici o armata in R in inteaga noastra istorie. O posibila exceptie a fost misiunea generalului Berthelot, un grup de vreo 10 oameni, care au venit la Iasi in 1917 sa ajute armata romana.
      In perioada de care vorbim Germania abia se formase ca stat. Daca-i puneti pe austrieci la categoria nemti, atunci austriecii au intrat in R in timpul razboiului Crimeii, pentru a bloca expansiunea Rusiei.

 9. istoricul de serviciu

  Tariceanu tocmai si-a facut vazuta prezenta la Rosia Montana, in plin scandal Steinmetz.
  Tariceanu continua asocierea personala de imagine foarte nepotrivita cu extractia si exploatarea resurselor minerale ale tarii.

  Este public faptul ca Tariceanu a fost cel care a concesionat zacamintele de petrol din largul Marii Negre , perimetrul Insula Serpilor. Mai mult, din pozitia de Prim Ministru la acea data, cand Romania inca se judeca la Haga cu Ucraina, desi inca nu se daduse rezolutia finala – el deja concesionase pe nimic perimetrele de explorare marina ce urmau sa revina Romaniei din zona Insulei Serpilor.

  Acum imaginea sa inca o data langa zone cu potential resurse naturale ar putea da fiori.

  Din fericire Rosia Montana este un mit; nu exista sufficient aur acolo ca sa justifice investitia. Estimarile dau cateva sute milioane EUR pt care trebuie cheltuiti cam tot atata ca sa extragi , pregatesti zona si sa relochezi populatia.

  Nascuta din istorii Austro-Ungare vechi, reluate de agentii dupa ’90 si escaladate intr-un bulgare de zapada de anumiti bajeti destepi, s-a nascut o poveste vanduta deopotriva de servicii si politicieni celor carora le cautau favoruri. Unii investitori, mai naivi din fire, au crezut-o, desi au fost sfatuiti sa stea deoparte ca nu se merita.

  Dl Tariceanu&CO continua sa se plimbe pe-acolo ca sa vanda povestea altora, atentie e cam periculos pt domnia sa sa continue jocul cu focul.

  Reply
 10. nae girimea

  „DNA, mai las-o pe Bombonica și vezi de Steinmetz!”
  Fraza induce presupozitia (falsa ) cum ca DNA ar apara interesul national

  Reply
 11. Dan Plesoianu

  Daca am ajuns sa ne rugam de DNA sa isi schimbe tintele, atunci am luat-o cu totii razna. Orice procuratura normala treb uie sa se ocupe de TOATE cazurile de incalcare (grava, pentru ca de aia e penala) a legii. Daca un astfel de serviciu ca DNA is peremite sa „aleaga intele”, deci cazurile, atunci, evident, alegerea este – vrem, nu vrem – politica, pentru ca aceasta alegere inseamna influentarea mersului societatii intr-un fel sau altul. Numai aplicind impartialitatea si egalitatea in tratament poate un serviciu de justitie sa fie credibil.
  La ora actuala insa, DNA a ajuns sa falsifice si sa masluiasca cazuri de frauda pe care chiar el ar trebui sa le rezolve (care este si cazul meu, ce este exemplificat cu documente). Daca acest lucru nu este abuz in serviciu si favorizarea infractorului, atunci nu stiu care este !!
  Deci, cred ca timpul de a ne ruga de DNA sa rezolve corect un caz penal a trecut de mult (poate imediat dupa Voiculescu, care si ala a fost un caz probabil de rafuiala intre aripile acelorasi servicii).
  Si, daca Romania nu mai poate spera nici in DNA, atunci chiar trebuie sa ne intrebam: in ce putem sa ne mai incredem ?! Mai exista ceva / cineva ?! DSin pacate, cred ca nu… Debandada, harababura, bunul plac si furtul sint totale ! Institutiile clasice ala Statului au scapat e mult friiele…

  Reply
 12. Dan Plesoianu

  Am folosit un formular de plingere la DNA luat de pe situl Romania Curata (acum vreo 4 ani). Am facut plingerea (era vorba despre modul cum familiei mele li s-au furat de catre Stat terenurile care trebuiau retrocedate, si cum aceste terenuri au fost folosite de altii pentru a se obtine fonduri APIA), am trimis-o la DNA prin e-mail, dar nu a avut nici o urmare. Am tiparit aceeasi plingere pe hirtie, si am depus=o personal la DNA Bucuresti. Nu s-a intimplat nimic. Am fost apoi in audienta, sa intreb despre soarta plingerii, iar procurorul de serviciu mi-a ris in nas, si a zis: pai de la situl acela luati dvs. formular de sesizare ?!!!!
  Asa ca sa ne iasa din cap ideea ca DNA ar (mai) apara Statul de drept, sau (si) drepturile cetatenilor. Procurorii sint pur si simplu in slujba sistemului (sistemelor) politice. Poate unii sint dirijati de gruparea PSDALDE – Parlament – Guvern, si ceilalti de gruparea Iohannis-SRI-SIE… Dar justitie independenta nu (mai) exista in Romania, si nici nu prea a existat (cu exceptia unei macar aparente de un an-doi).

  Reply
 13. alinaMP

  Ok, pentru cine se preface analfabet, si chiar e (moral).
  ‘Ideologia’ lui Soros e cea a societatii deschise, el fiind un elev al lui Popper. Si da, e cea mai buna, e practic ideologia care spune ca accesul la toate bunurile si resursele publice trebuie sa fie neingradit pentru toata lumea, pe baza de transaprenta si egalitate. Nu s-a inventat inca o ideologie mai buna ca asta, contrariile fiind variante de fascism, mai de dreapta sau de sinteza cu comunismul.

  Reply
  • mihaela

   ” de la fiecare dupa puteri, fiecaruia dupa nevoi” era o lozinca a anilor ’60, apoi au urmat toate teoriile egalitariste care erau atribuite comunismului. apoi a venit „societatea deschisa” tarand dupa ea „corectitudinea politica”. in numele tuturor acestora s-au facut fel si fel de magarii, toate „spre binele poporului. faptul ca ne invadeaza acum o noua lozinca nu face decat sa provoace/constranga „analfabetii politic si moral” sa participe la demolarea unora si ridicarea altora, beneficiul comunitatii e din ce in ce mai mic, presiunea din ce in ce mai mare. e greu de legitimat ideologia unuia care „spune ca accesul la toate bunurile si resursele publice trebuie sa fie neingradit pentru toata lumea” ingradind in acelasi timp accesul la acestea celor care nu-i sunt favorabili. si asta folosind resurse de sorginte indoielnica. dar… cica sa facem ce zice popa iara nu ce face popa” asa-i doamna?

   Reply
  • Dumitru

   Comunismul era atragator ca teorie, insa fiece incercare de implementare a esuat lamentabil. La fel va esua si „societatea deschisa”, insa nu inainte de a genera multa suferinta. De ce spun asta ? E simplu : felul in care diversi, e.g. Soros, incearca sa o bage pe gat tuturor celorlalti, seamana foarte bine cu un comunism de tip sovietic ce a renuntat la egalitarismul economic. In rest, absolutismul moral e acolo (in conditiile in care o societate deschisa n-ar trebui sa aiba asa ceva), la fel si utilizarea sistemului mediatic si de justitie (justitia populara in lupta cu dusmanul de clasa). Insa ceea ce ma sidereaza pe mine cel mai mult este capacitatea partizanilor (e.g. antifascistii de peste tot din lume) sa utilizeze aceleasi metode cu ale neonazistilor contemporani si ale unor secte religioase (si ale comunistilor si fascistilor de mai demult). Totul in numele „superioritatii morale” si al „progresului”.

   Doua remarci mai factuale :
   1. „Nu s-a inventat inca o ideologie mai buna ca asta” Ar mai fi si democratia. Care e radical opusa autoritarismului (progresist, de sorginte „open society”, sau diferit).

   2. A propos de transparenta. Abia astept ca Soros sa publice unde ajung banii lui. Nu numai tier 1, ci destinatarii efectivi. Mi se pare complet ipocrit sa sustii o idee si sa practici exact opusul ei. Am vazut mai demult un interviu in care Soros era pentru regularea pietelor financiare, dar cat timp nu sunt regulate isi permitea sa faca orice, e.g. sa devalizeze tari intregi, ceea ce a creat mai multa suferinta decat toti idiotii neofascisti contemporani.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *