Constantin-Alexandru MandaCristian Ghingheș

Școli Curate: atacăm în instanță decizia ministerului prin care elevii cu media sub 5 să nu mai poată intra la liceu

Ministerul Educației a instituit astăzi regula ca niciun elev cu media de admitere sub 5 să nu mai poată intra la liceu. Fără dezbatere sau consultare publică, deși am solicitat în scris acest lucru încă de acum 2 săptămâni.

Ce se va întâmpla cu ceilalți copii? Cel mai probabil vor îngroșa rândurile celor pierduți pe drum de statul român.
Și asta pentru că celor care iau decizii în învățământul românesc le este mai simplu să îi șteargă din statistici pe cei care au cea mai mare nevoie de ajutor, decât să îi sprijine pentru a își atinge potențialul maxim.

Însă noi nu putem tolera acest lucru.
De aceea săptămâna viitoare vom declanșa în instanță procedura de anulare a acestei prevederi.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Școli Curate: atacăm în instanță decizia ministerului prin care elevii cu media sub 5 să nu mai poată intra la liceu

 1. emil

  Mai prosti decat in vremea lui Ceausescu cand 8 clase plus treapta intai de liceu erau obligatorii pentru a face o scoala profesionala.

  Reply
 2. JK

  Trebuie și-un pic de segregare, nu? Dacă te-ai înscris la un liceu care dă câte-un bacalaureat la 5 ani, cu profesori care-și fac manichiura la ore, din părinți care n-au bani pentru meditații, asta e! La următoarea reîncarnare poate-o nimerești mai bine. Cu cât o mierlești mai repede, cu atât te apropii mai mult de șansă.
  Să restrângem baza de selecție, să nu recuperăm pe nimeni, că oricum suntem în creștere demografică (dacă deschide Turcia granițele pentru sirieni simultan cu închiderea granițelor Germaniei, dacă se însoară ceva vietnamezi cu băștinașe nemăritabile altfel, ne-am scos la 25 milioane în 5 ani!).

  Reply
 3. Dumitru

  Ce sa caute in liceu elevi care nu stiu sa scrie, sa citeasca, sau sa socoteasca ? Pentru ca asta inseamna mai putin de 5 in Romania de azi. E aberant. Daca vreti sa tineti copiii aia undeva, creati un soi de centre, dar liceul are o functie educativa si niste exigente clare.

  In alta ordine de idei : Nu stiu de ce, dar amandoi autorii articolului asta au niste idei extrem de extravagante, cum ar fi asta cu suprimarea exigentelor de promovare. Parca ar fi comisari politici in armata sovietica in 1917. Pe vremea aia, au suprimat gradele din armata, si a trebuit sa vina un razboi serios pentru a le re-introduce, asa cum e natural.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *