Antonia Pup

Masă rotundă a SAR – 60% dintre elevi – picați la simularea examenului de Bacalaureat. Soluții și măsuri de remediere

La finalul lunii martie 2021, Ministerul Educației anunța rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat: aproape 60% dintre elevii care au susținut probele aferente acestei simulări nu au promovat examenul. Chiar dacă este vorba de un exercițiu menit să orienteze pregătirea elevilor pentru examenul propriu-zis, nu putem să ignorăm aceste rezultate dezastruoase – ignorarea acestora ar înseamna, de facto, ascunderea sub preș a unei realități crunte: pe fondul tranziției către învățământul online din cauza pandemiei, în pregătirea elevilor s-au înregistrat o serie de decalaje. O acțiune din partea factorilor decidenți se impune, pentru ca situația să nu degenereze, iar elevii din România să fie pregătiți pentru examenul de finalizare a ciclui preuniversitar și, ulterior, pentru a accede la o instituție de învățământ superior.

La Societatea Academică din România, credem că dialogul orientat spre identificarea soluțiilor este cheia în rezolvarea marilor probleme ale educației. Avem, așadar, onoarea să invităm toți prietenii din comunitatea noastră de bună guvernare să ia parte la un dialog onest despre educație, masa rotundă – ,, 60% dintre elevi – picați la simularea examenului de Bacalaureat. Soluții și măsuri de remediere?”, care va avea loc vineri, 9 aprilie, începând cu ora 14:00, prin intermediul platformei Zoom.

Discuția va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Societății Academice din România. Ne dorim ca, la finalul acestei discuții aplicate, să identificăm mecanismele prin care statul român își poate asuma niște măsuri pe termen scurt și mediu pentru a crește rata de promovare la examenul de Bacalaureat și, în definitiv, posibilitatea ca tinerii din România să poată să continue participarea la sistemul formal de educație în calitate de studenți autonomi.

Vă puteți înscrie folosind acest link, până cel târziu vineri, 9 aprilie, orele 12:00: http://bit.ly/masa-rotunda-examen-bacalaureat

Key-note speakers:
  • Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației (TBC);
  • Adrian Hatos, senator, Comisia pentru învățământ;
  • Ștefan Pălărie, senator, Comisia pentru învățământ;
  • Vasile Dîncu, senator, Comisia pentru învățământ;
  • prof. Bogdan Farkas, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Târgu Mureș;
  • Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Masă rotundă a SAR – 60% dintre elevi – picați la simularea examenului de Bacalaureat. Soluții și măsuri de remediere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *