Cristian Ghingheș

Vineri lansăm Școli Curate, campania națională pentru finanțarea transparentă și adecvată a școlilor și liceelor

Vă așteptăm vineri, 15 iunie, începând cu ora 11:00, la Banca Națională a României la evenimentul de lansare a alianței Școli Curate: pentru o finanțare transparentă și adecvată a școlilor și liceelor din România.

Școli Curate este alianța prin care lansăm în România un nou mod de a combate corupția în ceea ce privește alocarea, accesarea și cheltuirea resurselor publice în învățământul preuniversitar. Concret, prin campania noastră vrem să punem umărul la modernizarea educației printr-o finanțare transparentă și adecvată a școlilor și liceelor din întreaga țară.

Cum vom face asta?
Consolidând capacitatea grupurilor de activiști locali și a consumatorilor locali de servicii educaționale în colectarea de date, interpretarea constatărilor, furnizarea de propuneri administrative și de politici publice la nivel local și central, dar mai ales de a acționa acolo unde școlile nu sunt bine guvernate, iar autoritățile nu alocă suficiente resurse.

În cadrul evenimentului vom lansa Alianța pentru Școli Curate, ce cuprinde organizații naționale și locale reprezentative ale elevilor și ale părinților, respectiv sindicate și alte organizații non-guvernamentale cu proiecte în educația preuniversitară, Ghidul monitorilor pentru buna guvernare a școlilor și liceelor din România și un studiu referitor la subfinanțarea învățământului preuniversitar. De asemenea, vom dezbate și vom găsim soluții pentru transparentizarea și majorarea cuantumului fondurilor alocate școlilor și liceelor la nivel central, dar mai ales la nivelul autorităților publice locale.

Evenimentul se va desfășura în limba română cu traducere simultană în limba engleză, iar agenda este anexată. Accesul în clădire se face din str. Doamnei, nr. 8, în baza unui act de identitate.

Participarea se face în baza unei confirmări prealabile, contactându-ne la adresa de email: office@sar.org.ro ori completând formularul disponibil aici: https://goo.gl/forms/uJOW7e3sKKpMDB1Y2

Evenimentul este înscris în calendarul de activități organizate sub egida Proiectului ”România educată” inițiat de Președintele României,

Parteneri ai evenimentului: Banca Națională a României, Centrul pentru Resurse Civice, Consiliul Național al Elevilor, Asociația Elevilor din Constanța, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

Așadar, este un eveniment dedicat în primul rând elevilor și părinților care vor o școală modernă și care vor să se implice în acest sens. Noi îi vom ajuta cu instrumente. Vă așteptăm!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Vineri lansăm Școli Curate, campania națională pentru finanțarea transparentă și adecvată a școlilor și liceelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *