Romania Curată

Jurnalist, desfigurat în centrul Moscovei, pe motiv că ar aparține unei minorități sexuale ”extremiste”

Jurnalistul Pavel Lobkov a relatat, sâmbătă, 30 decembrie, pe rețelele de socializare, că a fost bătut în centrul Moscovei, într-o curte de pe malul Iazului Patriarhiei, relatează redacția pentru Rusia a Europa Liberă.

Judecând după comentariul cu care a însoțit mesajul, este posibil ca atacul să fi fost homofob. Pavel Lobkov este un bărbat homosexual declarat. Fotografiile pe care le-a publicat jurnalistul arată sânge pe fața sa și vânătăi mari pe braț. El nu a dat detalii despre atac. De asemenea, Lobkov nu a scris încă despre un apel la poliție.

Pavel Lobkov este un jurnalist rus care a lucrat mult timp ca prezentator la postul de televiziune Dozhd până în 2021. După începerea invaziei rusești în Ucraina, el a decis, din principiu, să nu părăsească Rusia, notează SOTA.

Un comentariu al Ministerului Justiției pentru regiunea Stavropol Krai a fost publicat săptămâna aceasta ca răspuns la o anchetă privind implicațiile acestei camătă. Un camming-out public ar fi echivalat cu „participarea la comunitatea extremistă LGBT internațională”, sugerează răspunsul. Agenția a precizat că steagul curcubeu ar fi considerat un simbol al „mișcării LGBT” recunoscută ca fiind extremistă de către autoritățile ruse.

La sfârșitul lunii noiembrie, Curtea Supremă din Rusia a confirmat un proces intentat de Ministerul Justiției și a interzis o mișcare internațională LGBT inexistentă, declarând-o extremistă. Procesul a fost analizat în absența pârâtului și în ședință închisă, iar la ședință a participat doar un reprezentant al Ministerului Justiției.

Anterior, autoritățile ruse au adoptat o serie de legi represive împotriva persoanelor LGBT, inclusiv o interdicție totală a așa-numitei propagande LGBT și o interdicție de facto a tranziției transsexualilor și a schimbării marcajelor de gen în documente.

Cele mai vehiculate mituri și știri false, din 2023, despre Ucraina. Ghidul dezinformării și demistificării

***

Articol publicat în cadrul proiectului ”Ucraina, dezinformarea și manualul de demistificare”. Proiectul este derulat de Societatea Academică din România (SAR) și beneficiază de o finanțare în valoare de 36.940 euro, prin programul Active Citizens Fund România – finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul materialelor realizate în cadrul proiectului nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *