Mihai Goțiu

Firea a revenit la șefia PSD. S-au lămurit lucrurile cu ”Azilele Groazei”? Evident că ”s-au lămurit”…

Gabriela Firea a revenit, ”în pâine”, la conducerea PSD. S-au lămurit lucrurile cu ”Azilele Groazei”? Evident că ”s-au lămurit”. Ce nu e clar? Fără Firea, bugetul Bucureștiului nu poate fi făcut praf de rentierii și căpușele de partid, imobiliarii nu-și mai pot face de cap (ba și primesc amenzi record de 35 de milioane de euro pentru diminuarea spațiului verde) și până și PNL emite pretenții că ar putea propune candidatul comun (cu PSD) care să ajungă în fruntea mesei la împărțirea tortului.

Citesc în Libertatea că Gabriela Firea ar fi revenit în funcțiile de prim vicepreședinte PSD și președinte al organizației București, pe motiv că a trecut suspendarea luată în plin scandal al Azilelor Grozei. Da, scandalul ăla care a început cu azilele din curtea soțului ei, primarul Pandele de Voluntari, în care sunt implicați cu totul fostul ei șofer de la Primăria București, apoi șofer la cabinetul de senator, prietena și consiliera ei cea mai apropiată, ba chiar și sora ei a fost angajată prin zonă și a avut, la un moment dat, atribuții care ar fi putut opri mizeria.

Când a pus-o, temporar, pe Gabriela Firea în așteptare (adică în stare de ”suspendare”), Marcel Ciolacu spunea că măsura va fi luată ”până se vor lămuri lucrurile”. Ei bine, se pare că ”s-au lămurit”. Adică i-au făcut reptilienii contracte acelui domn Godei, de șofer la Primărie și la Senat, nu doamna Firea; imaginile și postările de pe rețelele sociale, de prin conferințe de presă și/sau de la alte evenimente, publice și private, cu consiliera ei au fost create de inteligența artificială și nici vorbă ca doamna Firea să fie căsătorită cu primarul din Voluntari (poate invers), iar despre sora ei… care soră?

Deci dacă toate astea ”s-au lămurit”, e clar că doamna Firea poate reveni în fruntea PSD și să se pregătească de alegerile pentru Primăria Capitalei, de anul viitor.

Că deja sunt disperații imobiliarii că le-au rămas proiectele ilegale în aer (ba s-a mai și dat amenda record de 35 de milioane de euro pentru restrângerea spațiului verde și nici Cathedral Plaza nu se simte prea bine), sinecuriștii și rentierii de prin companiile ilegale nu mai au obiectul muncii și s-a închis robinetul pentru prea multe firme de partid (chiar așa, oare cum e posibil și unde s-a mai auzit ca ditamai Capitala, Bucureștiul, să nu mai aibă datorii de miliarde, păi ce primar e ăla și ce primărie e aia fără datorii!?).

Și s-a mai lămurit ceva că, de la PSD, doar Gabriela Firea ar mai avea vreo mică șansă să-l învingă anul viitor pe Nicușor Dan. Numele din PNL vehiculate sunt o glumă – electoratul care îi sufla în pânze lui Rareș Bogdan s-a mutat la AUR și Simion, Sebastian Burduja e încă doar ”fiul lui tata”, n-are pic de capital social, iar Ciprian Ciucu nu dă vrabia de la S6 pe o candidatură care l-ar pensiona din politică. Așadar, doar Firea le mai poate da speranțe lui Ciolacu, social-democraților și clientelei de partid că toate cele de mai sus ar putea să revină ”la normal”. La ”normalul” unei primării ultra-căpușate, cu dezmățul imobiliarilor și al firmelor de partid, cu milioane vărsate în presă, să prezinte albul ca fiind negru și invers, cu mii de sinecuriști plantați în companii municipale, bune de tocat banii publici.

***

Am scris în urmă cu patru luni și nu mi-am schimbat punctul de vedere: ”Scandalul cu ”Azilele Groazei” este, până la urmă, doar o mică mostră din ce a însemnat (înseamnă) acapararea Capitalei (și a periferiei, cu Voluntari în frunte) de diferite grupuri de interese (având ca punct culminant înființarea așa-ziselor companii municipale, în timpul mandatului Gabrielei Firea), revoltătoare prin lipsa oricărei urme de umanitate și detaliile terifiante (vârstnicii și/sau persoanele cu dizabilități torturate, înfometate, înșelate; modul în care s-au cheltuit banii – inclusiv prin cumpărarea de către ”boss” a unor servicii sexuale; etc.)”.

Dacă oamenii, cetățenii Bucureștiului, uită toate astea… ce să spun, e dreptul lor. Dar sper că nu uită.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Firea a revenit la șefia PSD. S-au lămurit lucrurile cu ”Azilele Groazei”? Evident că ”s-au lămurit”…

  1. Mihai C

    Apreciez enorm tenacitatea Dvs care trebuie luata drept exemplu de catre toti ! In ciuda calitatii recunoscut-dubioase a electoratului, nu trebuie sa capitulam si sa sustinem consecvent oamenii onesti si doritori de bine.
    Sa speram ca incet-incet vom scapa de Firea, Pandele, Piedone si de mameluci oportunisti precum Rares Bogdan si altii asemenea…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *