Alina Mungiu-Pippidi

Dosarul 10 august nu trebuia deschis, nu închis

De cînd a început pandemia asta, mă tot gîndesc că să am un fiu. L-aș face orice, numai jandarm sau polițist nu, deși pentru cine e ahtiat de seriale cu polițiști suedezi sau fan Murdoch, ca Nicolae Manolescu, pare o profesiune de-a dreptul pasionantă. În Berlin, polițiștii s-au infectat cu COVID în martie-aprilie mai rău ca personalul sanitar, că nu aveau nici măști, nici dezinfectant, dar trebuiau să ridice de pe zidul autostrăzii, lîngă aeroport, pe zecile de cretini care se înșirau cu picioarele bălăngănind deasupra traficului ca să își bea doza de bere în șir indian. Prima zi de lockdown cînd am intrat pe acolo am crezut că sunt într-o distopie de Lars von Trier – nu toată ziua conduci sub un zid de trei metri de pe care atîrnă picioarele unora care se cred la biergarten. Cînd a început în România, ce să mai vorbim, nenorocita de poliție a fost trimisă să discute cu toți analfabeții și psihopații (definiție: tulburare de comportament în care individul își urmărește interesul lui propriu indiferent de cum sunt afectate alte persoane) care scuipă pe jos la toate orele, bașca oamenii cumsecade care erau puși să respecte reguli stupide (precum foaia de completat) și să le dea amenzi dispropoționate prin care să își atragă doar ură și abuzuri, fiind văzuți ca parte a unui sistem represiv, deși ei aplică doar legea, nu o scriu ei. Sunt oameni din popor, nu dușmanii poporului, că nu mai suntem sub Ceaușescu.

Cam la fel și cu jandarmii la 10 august. Unii politicieni, ca Tianu Burduja, azi secretar de stat PNL la Finanțe, și mulți membri în guvernul Cioloș din 2016, împreună cu activiști civici secondați în ONG-uri de serviciile secrete au organizat o manifestație a ”diasporei”. Nicio organizație din diaspora nu a organizat-o, politicienii l-au plătit pe unul cu o rulotă să facă atmosferă și să prindă în plasă cîțiva exilați mai dezorientați cu peisajul authoton și fără să-și dea seama că sunt folosiți fără scrupule, niște psihopați pe net i-au chemat la luptă cu pumnii pe mardeiașii lor ca să dea jos guvernul Dăncilă. Cu acest perfect aranjament, jandarmii s-au trezit că:

 1. Trebuie să împiedice lumea să intre în guvern, chiar dacă gol, că suntem țară UE, și
 2. Nimeni nu pleacă acasă la zece noaptea cînd jandarmii spun gata, stingerea, dimpotrivă, unii sar pe jandarmi și ceilalți fac poze cu celularul.

Urmarea se cunoaște și de altfel a putut fi admirată în fiecare duminică timp mai bine de un an la Paris și împrejurimi cu alți luptători pentru libertate care nu au răbdare să vină alegerile sau nu votează la ele, preferînd să ocupe piețe, autostrăzi și să se împingă cu poliția.

La vremea respectivă, deși de ani de zile plăteam sau contestam amenzile studenților implicați în manifestatțiile de mediu, am luat pentru prima oară partea jandarmilor, spunînd explicit că la Hamburg sau la Paris ar fi procedat la fel (au procedat la fel, nu o dată) și că nimeni nu le-ar fi făcut dosar după aceea, că dacă nu mai are cine să apere ordinea publică de frica dosarului tot statul de drept se prăbușește.

Desigur că excesele jandarmilor ar fi trebuit evitate și trebuiau sancționate, dar, așa cum a spus un colonel francez care îi antrenase pe ai noștri, la nivel administrativ: să își facă ei o analiză unde să discute ce puteau face mai bine și să se dea sancțiuni (la cine a deschis un taxi și i-a tras afară pe ocupanți, de exemplu). Nu penal, că dacă trimiți în penal pentru așa ceva mîine poliția și jandameria vor asista pe viitor la orice violențe și vor permite orice, nu mai au de ce să își pună pielea la bătaie ca să apere ordinea. Cum am scris și atunci, nu aveai de ce face dosar penal că nu murise nimeni, ce trebuia să facem era un exercițiu de reconciliere pe de o parte și o demascare a instigatorilor, pe de alta. Dacă în locul guvernului Dăncilă era guvernul Boc sau guvernul Orban, tot așa s-ar fi petrecut lucrurile. Jandarmii sunt trimiși și azi să împingă protestatarii COVID în Victoriei și e firesc.

Dar nici vorbă să procedăm normal! Divizia servicii din presă, care ia salariu din bani publici ca să trolleze (ajunși pe aici vor vota negativ convinși la acest articol și vor ponta în carnețel încă o zi de muncă pentru asta) a consumat un pic mai multă energie și a urlat să se înceapă anchetă penală.

Opinia publică fabricată de ei, deși se vedea că nu lipsise aproape niciun membru din guvernul Cioloș de la manifestarea cu pricina, care fusese deci a partidelor de opoziție în primul rînd, a ținut-o langa cu reprimarea ‘diasporei’. Nu e de mirare că nu au fost răniți din diaspora, avînd în vedere ce puțină lume din diaspora a fost acolo și aceia puțini nu au fost în rîndul unu să intre în clădire sau să se împingă în jandarmi.

Cine vrea să vadă exact publicațiile care vînd tranșe de conținut la servicii sau PNL e destul să vadă cine a reluat fake news cu eroul național M… PSD care, neștiind ce să mai spună cînd l-am prins că era o provocare aranjată cu picioarele, a zis că o să se plîngă la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, că e discriminare să îi spui unuia cu M… în gură că nu e o dovadă de educație o asemenea formă de luptă politică. Evident că era de rîs, dar în loc de asta mai multe publicații serioase au reluat, ca să dea impresia că nu infractorul are probleme, ci criticii lui. Cum era dacă ieri citeați cu îndignare că CNCD nu i-a dat cîștig de cauză – dar fiind o diversiune ordinară nu s-a ajuns acolo, că evident CNCD nici nu s-a activat, dat fiind că nu era temei pentru nicio sesizare, oricît de stupidă, totul era pentru propagandă.

Totul a fost pentru propagandă, o diversiune ordinară și victorie mare cînd Tianu a ajuns la Finanțe și societatea civilă revoluționară la Ministerul Muncii; cine nu are trese mai așteaptă un pic, pînă la alegeri, dar altfel progres, s-au sculat ăia și s-au așezat ăștia.

Între timp însă veni pandemia și odată cu ea aș fi sperat la mai multă minte și la înțelegerea că nu vrem să ajungem ca țările unde nimeni nu vrea să se facă polițist sau jandarm, că dacă ai atîta furie publică, partizanat și psihopați nesancționați de cei din jur, care își fac de cap, nu rentează să riști să iei bătaie și anchete ca să aperi un stat de drept de care nu îi pasă fix nimănui. Iar cînd nu s-o mai găsi nimeni să facă aceste treburi, din cauză de anchete și presă proastă și fără pensii speciale, vă las să ghiciți dacă va fi mai civilizată România sau dimpotrivă.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

47 thoughts on “Dosarul 10 august nu trebuia deschis, nu închis

 1. barny

  Va doresc ca si dumneavoastra in timp ce mergeti cu taxiul sa fiti scoasa fara si batuta de jandarmi..iar jandarmilor sa nu le se faca dosare penale.

  Reply
  • Ciprian

   Printr-un document redactat mizerabil, parcă de către jandarmii în cauză.
   De către un domn care a plecat, cu această ocazie, să se bucure de o pensie specială.
   Manifestanţii, ziariştii şi trecătorii gazaţi şi bătuţi vor merge, în schimb, la serviciu încă mulţi ani pentru a îi plăti această pensie.
   Cum de este posibil aşa ceva?
   Problema principală în hotărărea DIICOT este că nu aveau, de fapt, dreptul să se pronunţe. Jandarmii sunt militari şi au fost acuzaţi de încălcarea regulamentelor militare.
   Cauza a fost instrumentată de către Parchetul militar, care i-a pus sub acuzare pe şefii Jandarmeriei.
   Dosarul a fost luat de DIICOT printr-o şmecherie, unul dintre acuzaţi a formulat o plângere aiuristica pentru lovitură de stat. Exact modul de operare a SS. Apoi procurorul militar a fost hărţuit în fel şi chip. O parte dintre acte au fost secretizate. Le-a fost un pic teamă, i-a văzut o lume întreagă ce au făcut. Doamna Hosu trebuia să claseze plângerea aiuristica pe lovitură de stat şi să returneze dosarul la Parchetul militar, a două zi după ce à fost numită în funcţie. Soluţia pe care a dat-o, de clasare a acuzaţiilor la adresa şefilor Jandarmerie, este absurdă. Un procuror civil nu se poate pronunţa, într-un stat de drept, despre faptele unor militari care îşi exercită atribuţiile de serviciu. Practic a anulat, fără să aibă nici o competenţă, actele făcute de Parchetul militar. Iar când faci o asemenea prostie, nu o poţi justifică decât aberant. Actul de clasare este o compunere politică, care respectă narativul de la Antena3. Este o serie de minciuni gogonate. Nu a existat nici o „complicitate a publicului paşnic”, care să justifice intervenţia extrem de agresivă a jandarmilor. Militarii au dreptul să poarte arme pentru a proteja populaţia, niciodată pentru a o ataca. În plus, din dosar au dispărut ca prin farmec conducătorii politicii de atunci. Nu ştim nici acum ce rol au avut Carmen Dan şi Viorica Dăncilă. Parcă nici nu au existat. Într-o democraţie reală, factorul politic îşi asumă greşelile din subordinea sa. Aici este vorba despre ministrul Justiţiei, care ar fi trebuit să demisioneze deja. Reamintesc că nici SS nu a fost desfiinţata. Dimpotrivă, pare să se simtă din ce în ce mai bine. Ori nu poţi schimbă lucrurile, ori nu vrei. În ambele cazuri, lasă pe altcineva în locul tău. Altfel publicul va consideră, pe bună dreptate, că eşti la fel ca ceilalţi. Şi atunci de ce să te mai voteze ? Pe tine şi pe partidul care te-a pus acolo ? Ceea ce s-a întampat pe 10 august 2018 a fost cumplit. Am fost acolo şi va reamintesc că cine nu vorbeşte este complice. Şi dă şi el un baston peste bot Diasporei, care nu uită. Atunci când statul foloseşte în mod nelegitim violenţa împotriva propriilor cetăţeni, contractul social încetează. Când timp cei care au făcut asta nu sunt sancţionaţi, suntem cu totul în afara Domniei legii. Cunoscută şi sub numele, mult invocat, de Stat de drept

   Reply
 2. Vanatorul/d.c.

  Milionul din mintea unei propagande sclerozate
  (text postat intâia oara imediat dupa mititingul din 10 auugust 2018)

  Cu vreo cateva zile inainte de mititing, toti politrucii ”dreptei” au primit ordin sa ..reîncalzeasca cioarba propagandistica cu ..Diaspora”, si sa-i ”divinizeze” intens pe diasporeni, pe cei ”un milion de diasporeni” care, chipurile, urmau sa puna de un minting-protest, care miting-protest ar fi trebuit sa-i alunge de la putere pe mafiotii pesedisti si sa-i glorifice pe mafiotii iohannisto-limberali, care mafioti iohannisto-limberali urmau, ”fara nicio indoiala, desigur”, sa rezolve toate problemele socio-politico-economice ale tarii, probleme pe care numai mafiotii pesedisti le-au adus pe capul romanilor, chiar daca, de guvernat (a se citi ”devalizat economia si avutia nationala”) pesedistii au guvernat impreuna cu penelistii de doua ori, pe timpul celor mai mari tunuri si jafuri, adica in timpul guvernarilor Nastase-Tariceanu si Ponta-Antonescu ..!
  Sigur ca pana acum, pe aceiasi politruci ai ”dreptei” i-a durut taman in dos de diasporeni, adica in acelasi loc unde i-a durut si pe cei ai ”stangii”..!

  Ce ”visau”, ce voiau de fapt politrucii ”dreptei” si mafiotii limberal-iohannisti sa faca cu asa zisul miting al ”milionului de diasporeni”..?

  Ei bine, voia sa-i ”stârnească” cu adevarat pe diasporeni, pentru ca acestia sa vina in numar mare la diversiunea securistica organizata de servicii si propagandistii iohannisti, si sa le faca faca lor, lui Iohannis si celorlalti mafioti aflati in spatele lui, treaba murdara cu care sperau sa-i alunge pe mafiotii pesedisti de la butoanele guvernarii ..! Adica, romanii de afara, despre care diversionistii iohannisto-limberalo-sereisti sperau ca ”vor pune botul” la manevrele lor mizerabile si vor veni ”in masa” la diversiunea cu mintingul ”celor un milion de diasporeni”, ar fi trebuit sa purceada imediat la violente, lupte de strada si distrugeri materiale, toate comise ”la dimensiuni suficient de impresionante” pentru a-i face pe mafiotii PSD sa renunte la putere si sa-i ofere pe tava un ”guvern al meu” lui Iohannis si grupurilor de interese mafiote care l-au plantat la Cortoceni..!
  Ce-a iesit in final..? Exact ce spuneam inca de cand am auzit de planificarea acestei diversiuni: circ in cel mai pur stil securistico-sereisto-iohannist.
  Diasporeni adevarati..? O mie, hai doua mii de oameni, care, daca tot au venit acasa in concedii, si-au dorit si ei un pic de ..actiune, ca sa aiba ce povesti la intoarcere..!
  Restul participantilor..? Mitingisti ”profesionisti”, plus huliganii galeriilor de fotbal, plus provocatorii cu epoleti ascunsi vederii (”specialisti” in instigare la violente), plus cateva sute de ..lesinati din ”activul de partid” al PNL (adusi din teritorii), plus cateva mii de bucuresteni bine intentionati si la fel de bine..manipulati..! Logistica video-audio si materiale tiparite asigurate ONG-uri si ”organizatii civice” aflate in custodia serviciilor de informatii..!Asta a fost marele miting de ”un milion de diasporeni”: o facutura de tip securistic si un..fiasco care a mustit de amatorism crâncen, improvizatii retarde si violente gratuite provocate de catre ”mitingistii profesionisti”, propaganda pionereasca..!
  Ca a fost o diversiune iohannist-sereista de doi bani o demonstraza chiar si denumirea data de randasii mediatici făcăturii respective: ”mitingul Diasporei” sau ”protestul Diasporei”..
  NICIO ORGANIZATIE SERIOASA A DIASPORENILOR ROMANI, CARE FUNTIONEAZA SI E INREGISTRATA CA ATARE IN TARA SAU AFARA, NU A ANUNTAT SAU REVENDICAT ORGANIZAREA MANIFESTATIEI SI NICI NU SI-A CHEMAT MEMBRII LA BUCURESTI ..!
  Practic, mafia sereist-iohannist-liberala, a incercat o noua lovitura de stat, cu ajutorul strazii, ”impingandu-i” de data asta ”la inaintare” pe diasporeni. In caz de reusita, ca si in caz de esec, tot ei, diasporenii, ar fi trebuit sa platesca toate oalele sparte..! O marșavie care poarta stampila Securitatii de rit nou, iohannist.

  Jenant..! Daca tot ce mai poate face mafia penelist-iohannista, cu sprijinul serviciilor si a randasilor mediatici, e sa mobilizeze si sa manipuleze doar un numar INSIGNIFIANT de diasporeni, sperand ca acestia, ”dublati” si dirijati de ”mitingistii profesionisti” ai ”Directiei manipulare si diversiuni”, vor ..speria mafia pesedista pana-ntr-acolo incat mafiotii de-alde Dragnea, Tariceanu si restul baronilor pesedist-aldisti isi vor cere iertare pentru toate mânăriile si, profund rusinati si roși de remuscari, vor preda guvernarea, benevol si cu mii de scuze, pe mana lui Iohannis si Sica Mandolinu, deci, daca chiar credeau si sperau asta, atunci e clar ca nu merita sa ajunga la cascavalul guvernarii..!
  Altminteri, tot ce s-a intamplat in ultima saptamana, avand ca ”cireașa de pe tort” bluful cumplit de prost regizat si orchestrat cu ”mitingul a un milion de disporeni”, a fost doar propaganda sclerotica si circ pentru ochii si urechile iobagimii electorale a mafiei limberal-iohanniste, iobagime care inca isi mai inchipuie ca nulitatea politica de Iohannis si țambalagii smenari politici de mana a doua care-si zic PNL ar mai putea fi ”solutia izbavitoare” pentru Romania, circ pentru ochii si urechile celor care inca mai cred in abureala propagandistica din care reiese ca mamaliga-marioneta de la Cotroceni si lesinatii lui de gargaragii limberali sunt..geniali strategi si eroici si neobositi luptatori care infrunta cu succes mafia ailaltă, mafia pesedista ..!:) Aiurea..! PSD si PNL tot ”un drac” e..! Numai ca cel pesedist e mai ”oț” si mai bine consiliat in materie de..”manevre”..!

  Da..! De rasul lumii..! Dupa plecarea lui Coldea, Iohannis si profesionistii experti in „orchestrarea si instrumentarea” de manevre stradale nu mai sunt in stare sa puna un miting ”al opozitiei de dreapta” mai de..Doamne ajuta..! :)) La ultimul miting grandios al PNL, au fost doar..Sica Mandolinu si vreo 20 de gargaragii ofiliti din gasca lui de fripturisti ofiliti..
  Insa, cu diversiunea ceva mai..ampla, pe care si-o doreau mai putin pionereasca, cea cu ”mitingul a un milion de disaporeni”.. au dat lovitura, pentru ca in mod cert aceasta va intra in ”Antologia celor mai tampe diversiuni si provocari puse la cale de serviciile intelligence si ..comandantul lor suprem”..!:)
  In plus, asa zisa ”opozitie” (cu nulitatea de Iohannis pe post de ”far calauzitor”) e..”muci” inclusiv in sondaje..! Iar dupa ”chixul ” dat cu ”mitingul celor un milion de diasporeni”, nu vor mai ajunge nici macar de-o..biluță:))
  In conditiile astea nimic nu poate sta in calea mafiotilor PSD..! Nici macar SUA sau UE. Pentru ca ”money talks” oriunde si pentru oricine, iar ”money” – adica banul public in cazul asta (contractele, achizitiile, participatiile sau garantarea unor investitii, etc) – e in mana mafiei pesediste.
  Restul, toata ..opinteala din mass media si tot ..delirul propagandistic de pe forumuri al randasilor celeilalte mafii nationale (limberalo-iohannsto-sereiste), care a fost si care va urma inca vreo saptamana zile dupa esec, i-a deranjat pe mafiotii pesedist-aldisti cam tot atat cat deranjeaza un pârț fâsâit scăpat de o rață gălagioasă trotilată cu borhot de vișinată aruncat prin ograda, pe o hiena care se pregatește s-o înhațe.

  Am vazut ca cei care îi invart cheița si ii scriu fituicile lui Iohannis, negri de suparare ca nu le-a iesit pasienta cu lovitura de stat data cu ajutorul ”mitingului milionului de diasporeni” au postat pe contul de Facebook al marionetei lor cotroceniste in timp ce aceasta le soilea vârtos , un scurt textuleț care le trada ”amaraciunea esecului”, textuleț in care ..infierau isterizati ”intervenţia puternic disproporţionată” a Jandarmeriei, din Piaţa Victoriei. Propagandisti de doi bani..! Cum reactineaza fortele de ordine din Germania, Franta, Anglia, Spania, Italia, SUA, etc, atunci cand sunt provocate si ATACATE de diferite grupuri violente de manifestanti..? Mai..”bland”..? Sa spunem multumesc ca nu s-a lasat cu moarte de om..! Prin alte parti se intampla si asta..! Plus incendieri, plus..etc. Fortele de ordine au un consemn si niste protocoale de respectat..! Dincolo de ceea ce spune propaganda iohannista, jandarmii au gestionat bine situatiile conflictuale. Punctual si ”cu masura”..! N-a murit nimeni (spre disperarea lui Iohannis si a regizorilor diversiunii), nu s-a incendiat nimic, distrugerile materiale au fost minore..! Restul e gargara..!

  (In ultimele 2 saptamani de dinaintea mitingului din 10 august, pe diferte căi, am fost intrebat de mai multi prieteni aflati in diferite tari din UE si SUA (Anglia, Irlanda, Germania, Italia, Spania, Franta, Austria, California, New York, etc) daca am primit vreo invitatie, sa particip impreuna cu ”ai mei” la mitigulul celor un ”milion de diasporeni”, pentru ca nici ei nu primisera nimic dar toti observasera ca respectivului ”protest al milionului de disporeni” incepuse sa i se faca ”atmosfera” pe rețelele de socializare. La toti le-am spus acelasi lucru: nu am primit nicio ”invitatie” , dar daca am fi primit ne-ar fi durut taman la adidasi de ea, pentru ca nici eu si nici ”ai mei” nu suntem dispusi sa facem sacrificii (bani cheltuiti, timp pierdut, oboseala drumului) doar pentru a participa ca ..”masa de manevra” la diversiuni, inscenari si provocari de tip securistic si, oricum, nici prin cap nu ne trece sa scoatem din foc cu mainile noastre castanele pe care si le doresc cei care ne-au tradat imediat dupa ce i-am ajutat sa castige atunci cand nimeni nu mai credea in ei si nimeni nu le mai dadea nicio sansa..! S-au inconjurat de lachei si lichele, cu astia sa scoata castanele din foc..!)

  Reply
   • Maria Rusu

    Stimate domn George,pe vânător îl găsiți tot așa de prolix pe adevarul.ro,așterne acolo niște cearsafuri albastre absolut interminabile.
    Și de fiecare dată,pe fiecare cearșaf,invariabil,ca un soi de fixație psihotică,târnosiți sunt Iohannis și liberalii.Este și PSD atins așa,în treacăt,dar absolut în treacăt!
    În schimb,Băsescu,desigur,este un Dumnezeu-probabil vânătorul este fan băsist de demult.
    Mai nou,ipochimenul pare amorezat de USR.Le toot ridică ditirambi…
    Dați-l încolo,nu merită pierdut timpul cu asemenea nimicarniță.

    Reply
 3. emil

  Dosarul penal este cel mai bun înălbitor. Nu-si pot spala crimele si talhariile daca nu deschid dosar penal.

  Reply
 4. stefan

  Da, doamna, asa e. Aveti dreptate. Jandarmii isi fac treaba. Indiferent de culoarea politica, ca e Tianu, ca e Dancila sau Orban, ei rup oasele cui iese in piata. Saracii de ei, jandarmii, cu salarii si pensii speciale. Cum sa te iei de ei? Doar trebuie innabusita urmatoarea manifestatie, indiferent a cui nu e la putere. Ce daca manifestantii s-au delimitat de agitatori, ce daca jandarmii au fost cei care inca de la inceput au instigat (tragand cu gaz in orice misca), ce daca au trimis un grup de 10 jandarmi dintr-o parte a pietei in alta, poate-poate se intampla ceva care sa justifice interventia. Asa e la noi, dai un ban dar stai in fata.

  Reply
  • Cinicul

   Un pic pe o tangenta. Trebui sa ne străduim să menținem un standard ridicat al exprimării în limba romana.
   Mai ieri, facem pe Contributors, unei distinse profesoare universitate din Buc observația ca nu exista foarte adevărat. Rezultatul: mi-a sters comentariul.

   Reply
 5. Ghita Bizonu'

  Ei .. cum se spune .. da-i Domane românului mintea cea de pe urma! Pardon româncei ca sa nu discriminez … Da mai bine mai taeziu decat niciodata …

  Dar, ma scuzati de off , as dori sa atrag atentia asupra unui subiect care ma scarbeste peste masura …
  Gasesc uin titlu azi :Tânără răpită din România şi forţată să se prostitueze în Italia. (adev.ro/qe9n82)
  Desi sunt un barbat balcanic cestia asta ma umple de scarba …
  asa ceva nu se poate fara largul concurs al intregii societati – inclus magistrati , politai, proimari, politicieni (care astapta sa le vina randul la „prospatura”! si, ei ,da, inclusiv ei da! organizatiile de femiste care una doua fac spume ptr un banc decoltat (ma rog bancurile mele sunt foarte …)
  Si nu nu7mai in Romania .. ci si in civilizatele tari din Apus membre de vaza a UE! !!!!

  Asta se cheama punere in stare de sclavie .. Si si ?
  NIMIC!

  Nimeni nu are nimic de zis sau obiectat – decat victimele …
  Nici macar femisitel;e turbate nu au ceva de zis.. Ele au ceva de zis despre casatoria normala si atat!

  Ipocrita si nesimtita aceasta UE!

  Reply
 6. Adrian

  „victorie mare cînd […] societatea civilă revoluționară [ a ajuns] la Ministerul Muncii”

  Mai precis, vă rugăm.

  Reply
 7. Cernătescu Constantin

  Tanti Alina ai uitat sa spui un lucru majoritatea românilor S au saturat de nesimțirea politicienilor D aia au ieșit în stradă
  .Iar provocatori au fost trimiși de interlopii cu care sunt in cârdășie si sustinandu se reciproc.
  A și le mai scapă și unor formatori de opinie niste fărâmituri sa ciugulească și ei ceva că doar nu latră degeaba

  Reply
  • Dumitru

   „s-au saturat de nesimtirea politicienilor” Serios? Ultima oara cand i-am vazut pe romani manifestand pe bune a fost in 2012, cand le-au taiat Basescu si Boc pensiile si salariile. In rest, „manifestatiile” sunt niste facaturi de nivel foarte slab. Concluzia mea este ca romanii sunt in stare sa inghita aproape orice de la politicieni.

   Altfel spus: romanii se plang in permanenta, chiar cei „well-off”. Daca te iei dupa criteriul asta, poti intotdeauna spune ca „s-au saturat de nesimtirea politicienilor”. Dar romanii ar fi in stare sa critice orice. Eu consider ca romanii chiar s-au saturat cand ies intr-adevar in strada, isi exprima clar opiniile, si apoi voteaza in concordanta. Deocamdata doar se plang, dar voteaza ca boii si nu manifesteaza (atentie, nu vorbesc aici de activistii de profesie si de „tinerii frumosi si liberi” care alta treaba n-au).

   Reply
 8. Adib

  „Unii politicieni, ca Tianu Burduja, azi secretar de stat PNL la Finanțe, și mulți membri în guvernul Cioloș din 2016, împreună cu activiști civici secondați în ONG-uri de serviciile secrete au organizat o manifestație a ”diasporei”. Nicio organizație din diaspora nu a organizat-o, politicienii l-au plătit pe unul cu o rulotă să facă atmosferă și să prindă în plasă cîțiva exilați mai dezorientați cu peisajul authoton și fără să-și dea seama că sunt folosiți fără scrupule, niște psihopați pe net i-au chemat la luptă cu pumnii pe mardeiașii lor ca să dea jos guvernul Dăncilă. ‘

  „Desigur că excesele jandarmilor ar fi trebuit evitate și trebuiau sancționate, dar, așa cum a spus un colonel francez care îi antrenase pe ai noștri, la nivel administrativ: să își facă ei o analiză unde să discute ce puteau face mai bine și să se dea sancțiuni (la cine a deschis un taxi și i-a tras afară pe ocupanți, de exemplu). Nu penal, că dacă trimiți în penal pentru așa ceva mîine poliția și jandameria vor asista pe viitor la orice violențe și vor permite orice, nu mai au de ce să își pună pielea la bătaie ca să apere ordinea.”

  Doamna Alina Mungiu Pippidi, cu tot respectul, dar puteti dovedi foarte clar ca faptele din primul paragraf sunt reale (cineva a platit pe altcineva, ONG-uri ale SRI, etc)??

  In al doilea paragraf citat va dau dreptate, DAR, de ce nu spuneti absolut NIMIC depre premeditarea in a rupe oase a institutiei de forta intitulata Jandarmeria Romana. Iar eu POT dovedi acest lucru si prin faptul ca, de exemplu, TOTI „jandarmii” – in realitate niste batausi ordinari – care au facut abuzuri (cele ce pot fi dovedite prin filmari / fotografii) au avut numerele de identificare acoperite. DE CE oare? Iar scuza penibila ca nnu era echipamentul lor nu tine…

  Reply
 9. Marius

  Cea mai mare tristeţe este că, după aderarea României la NATO şi la Uniunea Europeană, în loc să fie continuată consolidarea instituţiilor democratice autohtone, încă fragile, lupta politică s-a dirijat exclusiv spre acapararea acestora, în interes de grup.

  Cei care n-au mişcat un deget pentru aderare (fie că n-au vrut fie n-au putut) au declanşat un război total pentru a înregimenta sub propria flamură cât mai multe din funcţiile publice. Stabilitatea, atât de necesară în administraţie, a fost sacrificată rapid pentru acapararea acesteia. În loc să fie consolidată ordinea şi rigoarea instituţională occidentală au apărut „voci din mase” agresive, argumentând ipotetice alte legitimări ale autorităţii de stat, invocând ca argumente „glasului străzii” (mai înregimentat decât demonstraţiile comuniste) şi injuria corozivă la adresa adversarului.

  În timp record principiul legitimării prin vot a fost contestat, spre a fi înlocuit cu „voinţa societăţii” nedefinită dar permanent invocată. Ni se repetă obsesiv „ce vor românii” omitându-se deliberat că opţiunea e individuală şi se articulează benevol, indiferent că place sau nu cuiva. Cele mai mari crime s-au făcut în istorie tot cu invocarea voinţei colective (procesele staliniste) sau a dreptei credinţe (arderile pe rug). Strada virtuală – uşor manipulabilă, la noi şi aiurea – a devenit criteriul de judecată şi cu pretenţie de legitimare absolută, instituţiile alese au devenit accesorii, demne de înjurat permanent. Administraţia locală – fief pentru clanuri. În loc să evoluăm, am involuat.

  Referitor la 10 august 2018 două remarci:

  – Cine este cel mai vocal cerber al culpabilizării jandardarmeriei? Un oarecare Bogdan Pîrlog, iniţial procuror militar, sancţionat prin trimiterea disciplinară acasă dintr-o misiune internaţională, pe care a periclitat-o. Asemenea cazuri sunt extrem de rare. Când Comandantul misiunii EUROPOL din Afganistan iţi spune că eşti prost, oriunde în lume mai primeşti o scatoalcă şi de la cei ce te-au trimis, pentru că i-ai făcut de ruşine. Numai la noi unui asemnea individ cu palmares ruşinos i se deschide culoar pentru a-l transforma în arhanghel al justiţiei adevărate. Cu apariţii publice tot mai agresive. Ar merita să i se pună poza la loc de cinste pe un panou al Ruşinii Naţionale. Să mai enumerăm cine-i preia argumentele pentru a se mira retoric?

  – Când o femeie în uniformă, aflată în exerciţiul misiunii, este călcată în picioare de vlăjgani cu comportament bestial, când arma îi este furată, folosită şi ascunsă, a ni se vorbi despre „protestul paşnic” înseamnă o jignire la adresa oricărei norme de bun-simţ. În lumea civilizată şeful statului ar fi vizitat-o pe patul de spital, tocmai pentru că ordinea publică şi simbolurile ei sunt atributul pe care se întemeiază orice comunitate democratică, civilizată.

  O culpabilizare aşadar a instituţiilor chemate prin lege să asigure ordinea şi liniştea publică duce la disoluţia autorităţii de stat. La răspândirea neîncrederii, pe care mai nou, în criza pe care o parcurgem, începem să o vedem la tot pasul. E de acum monoton să ni se repete, ca o flaşnetă stricată: „ceilalţi”- adversarii politici – sunt întotdeauna vinovaţi. Ba mai mult, nu sunt doar adversari ci chiar „duşmanii poporului” (am mai auzit asta). Corolarul? Să vină arhanghelii dreptăţii (şi mai mincinoşi, şi mai ahtiaţi de îmbăgăţirea peste noapte – vezi cel mai recent exemplu al descurcăreţului Alexe).

  Nu în ultimă instanţă noi nu mai avem politicieni integratori, carismatici. Pentru a câştiga sprijin popular adevărat trebuie să convingi. Să vorbeşti inteligent. Un pic de talent oratoric nu strică (exersau chiar şi grecii, acum vreo două mii de ani, cu reverberaţii până în ziua de azi). Toate astea lipsesc la noi, iar o vestă roşie, care se dorea contestatară, a adâncit falia în societate şi a arătat clar impotenţa politică. Oamenii nu sunt îngeri, dar nici demoni. Iar cei ce nu înţeleg asta şi nu au capacitate integratoare sunt pur şi simplu structural inapţi pentru politică, chiar dacă au obţinut cumva un mandat.

  Lipsa de încredere în autorităţi, alimentată sistematic în ultimii ani, prin gesturi iresponsabile la cel mai înalt nivel, ulterior justificate cu limbă de lemn şi consecvenţă demnă de o cauză mai nobilă, ne va cost imens.

  Reply
  • stefan

   Cine a trimis-o pe femeia jandarm de care vorbiti, impreuna cu alti cativa colegi sa traverseze piata fix prin mijlocul instigatorilor? Sefii ei. Cine a salvat-o pe femeie? Colegii ei, nu, ci protestatarii. De ce nu i-au retinut jandarmii pe agitatori, avand in vedere ca protestatarii s-au delimitat de ei. De ce nu aveau jandarmii elemente de identificare, conform legii? Aveti raspunsuri? Deschideti ochii.

   Reply
   • Marius

    Răspunsuri pentru Stefan:
    Păi dacă e vorba de „a traversa piaţa prin mijlocul instigatorilor” atunci, logic, n-a fost suficient ca jandarmii să trecă printre ei, ci trebuiau să-i lege pe loc. De când sunt locuri în care autoritatea publică n-are voie să treacă? „Instigator”, cum spui corect, e opusul demonstrantului paşnic.
    Salvarea femeii jandarm de câtre „golanii de omenie” e o fractură logică – adică a fost călcată niţel în picioare şi s-au găsit nişte golani mai umani, care au constatat că ajung câţiva bocanci în coaste şi furtul pistolului? Iar condamnarea bădăranilor la plantarea de panseluţe în folosul comunităţii e o glumă proastă a unor judecători care numai imparţiali nu sunt. La recidivă, îi vor premia pentru spirit civic, exercitat în formă continuată…

    Reply
 10. Camelian Propinatiu

  E greu de analizat fără toate mărturiile. Poate că prin soluţia dată de DIICOT, sunt în mare câştig PSD, ALDE şi chiar UDMR şi cine a mai sprijinit guvernele lui Dragnea. Creşterea firească a absenteismului tineretului şi Diasporei la viitoarele alegeri poate crea probleme şi la strângerea semnăturilor, şi la observarea procesului de votare în contextul pandemiei.

  Reply
 11. George

  Doar cu bătaia administrată unor persoane pașnice și caschetele cu numărul de identificare ascuns cu bandă,astea m-au deranjat enorm.Ca om ,cu tot cu uniformă aia pe tine ,nu poți bate și gaza oameni care protestează decent.Si sunt filmări in care se vede clar ce s-a petrecut.

  Reply
 12. caragiale

  Toata povestea cu 10 august vazuta din afara intareste ideea de contrast temporal, o lipsa de rezonanta intre Romania si restul lumii in care vrem sa ne integram. Ca metoda cel putin. In anul 2018, oameni se urca in masini cu steaguri fluturand sa mearga sa faca ce? Sa elibereze Romania. Dar Romania anului 2018 nu e Grecia lui 1821 si a Filiki Eteria si Byron, sau Carboneria italieneasca. Mereu confundam situatii de dragul de a ne baga in seama. Tot respectul pentru oameni care au o tinta dar cred ca povestea s-a idealizat si tensionat deopotriva, cu beneficii infime pentru „diaspora”.

  @emil
  Chestia cu dosarul penal ca inalbitor e o diversiune/manipulare. Pentru cine e inalbitor, pentru cel cu dosar? Oamenii se bat ani de zile prin tribunale sa nu aiba dosar sau sa nu intre la puscarie si tu vezi chestia asta ca inalbitor. Pe cine inalbesti?

  Reply
  • escu

   pai ce nu pricepi d-le? faci dosarul pe o speta,daca cercetatul prezinta oarece ,,interes” dosarul se claseaza sau in cel mai rau caz i se da nup! curat….murdar monser(sic) ca tot te numesti….caragiale….si da e dreptul meu sa protestez si da e dreptul meu sa-mi eliberez tara de …un puscarias dovedit iar onor jegdanrmeria trebuie sa plateasca !

   Reply
 13. Dumitru

  Dupa „formele fara fond” care ne erau caracteristice, statul securist din Romania vad ca se indreapta catre „formele diametral opuse fondului”. Forme democratice si „stat de drept” lipite peste un fond securist din ce in ce mai departat de criteriile de la Copenhaga. Intr-o vreme, imi faceam probleme ca Romania va fi exclusa din UE din cauza asta. Astazi, dupa ce Kovesi a devenit procuror-sef european, imi fac probleme pentru ca UE sufera de o deriva autoritara si anti-democratica.

  Reply
 14. Radu Dan Radacina

  nu stiu daca doamna Mungiu-Pippidi a fost la demonstratie, sau cati dintre cei care au postat aici au fost. Eu am fost si pot sa va spun ca daca in fortele de ordine din Romania nu ar fi angajate exclusiv maimute fara creier ( la Paris sau Hamburg, unde ii place doamnei probabil…fortele de ordine sunt instruite si au sefi care pot evalua situatii si lua decizii juste) sau oameni fara minimum de educatie necesara sa faca diferenta intre un provocator si un participant la o demonstratie, sau nu ar avea doar sefi pusi pe criterii politice si nu de competenta, poate ca nu ar mai fi posibile incercari de manipulare a unor evenimente de acest gen.
  Mai pe intelesul unotr tovarasi care au postat aici, eu am vazut atunci in cadrul acelui simulacru de forte de ordine doar o adunatura de indivizi fara creier, care de fapt mureau de frica si erau foarte dispusi la violenta.
  Ca nici mitingul nu a fost organizat responsabil, este de asemenea adevarat. Insa ce are una cu alta?
  Si va mai spun ceva: nici un om educat care demonstreaza nu vede in fortele de ordine altceva decat un Garant al sigurantei sale personale pe perioada demonstratiei. Insa cand acestia se reped in tine sau te agreseaza cu gaze lacrimogene ca la Verdun (figura de stil, pentru cine nu pricepe) si se comporta ca niste spargatori de greva din Chicago in perioada interbelica ( o alta figura de stil, d-na A.M-P…) atunci ce sa mai dai vina pe instigatorii si scandalagii pe care ii vezi acum peste tot in Europa, purtand diverse veste sau steaguri-lozinci. Ca de la acestia nu ai ce cere, avand in vedere ca ei nu primesc salarii de la stat sau pensii de serviciu (alta figura de stil, d-na A. M-P).
  Si inca ceva: nimeni dintre cei (multi) care erau in jurul meu si al prietenilor cu care venisem la miting nu stia nimic despre vreo ocupare a cladirii guvernului, asa ca lasati provocarile tampite…Ce sa faci intr-o cladire care pentru mine a fost si este doar un focar de cretinism si infractionalitate? Mai bine as ocupa Muzeul Antipa.
  Va doresc tuturor sanatate si viata indelungata, ca eu de atunci m-am saturat definitiv de gradina maicii domnului.

  Reply
 15. RasBoyNicku Luminii

  Riscurile MESERIEI.
  La cati amatoti vor sa capete o slujba sigura de la stat, de ce ne-am face griji?
  NU mai au scolile de batausi candidati, sau ce?
  (nu mai exista parinti PATRIOTI prin Pomania, zone defavorizate, ghettouri rurale&urbane, pensionarii speciali nu-si fac oare datoria indemnand si indrumand pe urmasii lui Nedelcu Eric Adrian, cu doua prenume si fara onomastica la fel ca Banila Oliver cel Fericit – BLajutz Virjil Eujien fiul confuziei devenit al Blajului in psihomentalul pariotic ceausist – din fiu ochelarist al ploii din Blajashti, unchi al Veronicai -, facut securist cu trei ani de facultate si bagat la scoala centrala ca sa aiba grija de DOSARELE copiilor dupa care a a infratit ORASUL cel mai neinfratit din Romania cu BLajuL?!

  Reply
 16. Mihai Popescu

  Aberant.
  Au fost excese evidente si fix pt alea era necesara o ancheta.
  Adunate fapte/marturii/whatever si decis apoi cf legii.
  Daca nu e nimic de sanctionat, sa nu fie. Insa exista sute de mi de voci care sustin ca e.
  Nu inteleg rostul articolului

  Reply
 17. alinaMP

  @Banny Cine creaza conditii pentru un meci de box nu se poate plinge ca nu s-a organizat acolo un balet. Vad din comentariul dvs ca tot mai multa bataie vi se pare ca e solutia.

  Reply
 18. Un pesedist

  Vezi ce pasivitate au avut politistii si politicienii in America cu debandada BLM. Ma rog, din alte motive, dar imaginea e frustranta. Disolutia statului.
  E clar ca sa vrut diabolizarea intentionata a jandarmilor, dar nimeni nu sa gandit la consecinte.

  Reply
 19. Lucian Nicolescu

  Tare mi-aș dori să aflu lungul drum al metamorfozării doamnei Pippidi care de la momentele în care îl făcea K.O. pe ilustrul edec a ajuns să ia apărarea unui Dragnea sau unei Dan. Menționez că atitudinea unui Orban sau unui Iohannis sunt și mai de condamnat fapt ce mă duce cu gândul că politicienii (stânga-dreapta) au șters cu românii pe jos îndreptând România spre dezintegrare. Felicitări mândrilor, că sunteți români! Halal să vă fie!

  Reply
  • Mihai

   Cum adica ia apararea lui Dragnea?!! Pur si simplu prezinta situatia exact cum a fost in realitate.
   Pana si un orb vede asta!

   Reply
 20. Cinicul

  Povestea cu serviciile care controlează si organizează totul e veche. As replica si eu ca Lenuta lui Ceasca: Dovada!
  Emil Constantinescu se declara învins de servicii, ulterior PSD (si doamna AMP) vin sa ne demonstreze ca avem un deep state care-i scot pe romani in strada iesti sa apere sa apare România de legile juste ale lui Tudorel Toader, un umil servitor al genialului Dragnea. Cand te gandesti ca TT ocupă scaunul pe care a stat odată Maiorescu iti vine sa-ti dai foc in fata Universității din Iași.
  Indiferent cine a organizat manifestatia din 10 Aug romanii nu s-au dus acolo cu forța. Mai bine era dacă doamna AMP ne vorbea și de huligani microbisti care s-au deplasat ca din intamplare in Piata Victoriei (aduși poate si ei de servicii?)
  Imagini cu folosirea excesiva a fortei in Piata Victoriei contrasteaza cu cele de la Paris si Hamburg (date ca exemplu de doamna AMP) unde polițiștii mai mult au luat bătaie decat au reactionat violent. Les gilets jaunes de la Paris au fost mult mai violenti decat la Buc si iar poliția a incasat-o fara a reactiona ca la Buc.

  Reply
 21. Ghita Bizonu'

  Mai la abjectu’ lu’ subjectu’ …..

  Nespus niciodata este ca dreptul cetateanului de a protesta are ca pandant drep[tu Statului de a reprima.
  Si deci cine nu respecta regulile formale ale protestului legal o ia pe cocoasa de la „cavalerii represiunii” (asta e din Concombre Masquué ) sau cum zicea Ghita Prostanda „umfla-l”! Ca d’aoa avem azi gaze lacrimogene si cartuse de cvauciuc – mijloace „democratice” ale represiunii .. democratice (glontl de cauciuc a a[parit ca 50 de ani un urma in UK .. prima folosinta la Londondery)..

  Asa ca n nu va sucariti pe jandarmi .. e mici copii pe langa CRS ! (ceux qui la Republiaue on sauvees matracand in 68 studentatsi, inteloos si alti derbedei revolutionari care doreau sa dea jos „fascistul” de Gauule si sa faca revolutie culturala stil Mao! Vivent les CRS !!!)
  Ar fi mai bine sa luati aminte la lcetiile istoriei.. Candva, cand mama mea nu terminase gimnaziul, guvernu nu a platit salariile si pensiile functiorarilor de Stat. Cand gubernu a vrut sa economiseasca si de la Armata , Jandarmerie si Politie Majestatea Sa Lupeasca a trimis pe Iorga la catedra…

  Sa zic asa nu se stie niciodata cand va fi nevoie sa imbaltesti pe careav … asa ca incepi sa te ieie de jandari ca si-au facut datoria! Decat daca esti bolsevic si doresti sa imblatesti tu „reactiunea” prin mana CEKA.

  Si cica jandarii au batuit personae pasnice .. Asa o fi .. poa unii chiar erau gura casca pasnici.
  Da cum sa va zic .. cica in cestii de genu asta cu caft in strada (deonstranti pasnici … si nu prea, bataie intre caini si ultrasi, baietii de pe strada Palcu cei din Adolf Platz samd etc ) gura casca o ia in freza ! Mai rau .. caftangii se retrag si ghici pe cine ia de guler politia ? Pa gura casca care a adminirat caftu’ !

  Inca ceva .. cand tu stai pasnic intre cavalertii reprsiunii si aia care in stalele atu arunca cu poetre samd in fortele de ordine … ntz. Nu mai esti pasnic. Esti complice si vei beneficia de toata „atentia” zbirilor! Ce daca ai fi tu in uniforma ai fi mai breaz? Nu te minti, fii onest!

  Deci intelegeti – cand e cu caft in strada USCHEALA!~ Sau dai si tu cu pumnu, picioru si piatra ca macar sa stii de ce ai ochii vineti!

  Cand va duceti la protest ..aveti grija sa fie organizat, asumat. Ca e sarcina oprganizatorului sa aiba seviciu de ordine care sa tina separati „provocatorii”, spargatorii si in gnl golanimea care se inghesuie la orice prilej de caft in strada! Nu uitati exista intotdeauna golanimea dornica sa dea un cap in gura si un sut in c…e. Fie ca e pogrom, revolutie sau meci de fotbal hop si caftangii! (la cateva sute de metri .. pe strada e o cruce. Pustiul era „caine” si ucigasii erau „ultrasi”)

  Reply
  • Dumitru

   He-he, incercati sa-l imitati pe Badea (e.g. „Ca d’aoa avem azi gaze lacrimogene si cartuse de cvauciuc”). Dar nu va merge, pentru ca nu conteaza numai forma. Badea atrage si pentru ca el chiar simte si crede ce spune, si are sens. La voi, la Servicii, ai imediat un sentiment de disonanta cognitiva, pentru ca incercati sa manipulati si nu credeti in ce spuneti. Ca la psihopati (asa ii identifici).

   Reply
  • tempor1k

   … „ Ca e sarcina oprganizatorului sa aiba seviciu de ordine care sa tina separati „provocatorii”, spargatorii si in gnl golanimea care se inghesuie la orice prilej de caft in strada!”… ?!!!
   O idee abjectă pusă in practică pe 10 august de forțele de ordine. Care mai este rolul acestor „forțe”?! De a incasa salarii babane și pensii „nesimțite” ca mulți din rândul acestor forte d e „ordine”?! Ce ordine, care ordine?
   Cum se poate crede ca la un miting se poate ști numarul maxim de manifestanți. Numai securiștii, comuniștii incercau prin asa ceva prin 89.

   Reply
 22. Paul Butoi

  Felicitari !
  Fotografia este fffff reusita .
  Justifica – nu-i asa ? – actiunea Jandragmeriei ( cel putin in fata persoanelor fffff inteligente ) .
  Pentru cei mai putin inteligenti , ar fi fost de explicat ( si ) de ce la manifestatiile din 11 si 12 august 2018 Jandragmeria nu a mai venit echipata cu armuri si nu s-a produs niciun incident violent .
  Ar fi fost de explicat ( si ) similitudinea cu desfasurarea manifestatiilor din ianuarie 2017 : prima zi cu incidente violente provocate de indivizi care nu sunt izolati de Jandragmerie , urmatoarele zile cu manifestatii absolut pasnice
  Ar fi fost de explicat ( si ) de ce conferinta de presa din 11 august ora !0 a Jandragmeriei a inceput prin aratarea ordinului de evacuare semnat de prefect , ca temei legal pentru actiunile Jandragmeriei ; au fost interpretari ( evident neintemeiate & rauvoitoare ) in sensul ” cine se scuza se acuza ” .
  Ar fi fost de explicat ( si ) motivul pentru care purtatorul de cuvant al Jandragmeriei ( Marius Militaru , cred ) a mintit incontinuu la conferinta de presa : jandragmerita din fotografie care risca sa ramana paralizata pe viata ( miercuri alerga sprintena la iesirea din spital , pentru a evita jurnalistii ) , o masina incarcata cu sticle incendiare urma sa vina la Piata Victoriei ( mai stiti ceva de asta ? ) ….
  Ar fi fost de explicat ( si ) temeiul legal pe baza caruia unii jandragmi nu aveau elemente de identificare .
  Ar fi fost de explicat ( si ) motivul pentru care Jandragmeria a refuzat cererea media de a face cunoscuta identitatea ipochimenului in alb ( Paraschiv )
  Ar fi fost de explicat ( si ) episodul Springtime & cine i-a ” informat ” pe jandragmi despre inchipuitele ” victime ” din randurile lor .
  Ar fi fost de explicat ( si ) pe ce s-a bazat ( daca s-a bazat ) – concret – duma cu ” lovitura de stat ” sustinuta de responsabili de la cel mai inalt nivel al Statului , PM & MI ( altceva decat inchipuirea celor doua doamne cu naturelul simtitor )
  In rest , analiza distinsei autoare este fffff adanca .
  Un plus este ca seamana cu nastrusniciile produse de maiestrul Cristoiu .
  Este fffff corect identificata si amenintarea mortala care planeaza asupra tarisoarei : cei 75.000 de harnicuti de la Jandragmerie isi vor da demisia ( de onoare ? ) , se vor apuca de munca si ne vor lasa fara aparare .
  Cu toate acestea , DIICOT ignora concluzia distinsei autoare – ” Dosarul 10 august nu trebuia deschis ” – si redeschide dosarul .
  Fffffff urat .
  Lipsa totala de respect .
  Vestea buna este ca nu trebuie sa ne nelinistim – oricum nu se va intampla nimic .
  Rezolva Justitia romana , dupe modelul dosarului Revolutiei , Mineriadei , Microsoft …

  Reply
 23. alinaMP

  Lucrurile s-au lamurit, dupa exprimarea publica a dezaprobarii de catre premier si presedinte, independenta procuratura a dat peste cap decizia finala si ancheta se reia pana sunt condamnati cei care trebuie. Iar asta e tabara care apara justitia- cum am spus si atunci, trebuia sa fii cu totul pe dinafara sa nu pricepi ca lupta se duce pentru controlul justitiei, nu eliberarea ei de sub jugul PSD (care o pierduse demult…)

  Reply
 24. T. Bucur

  De remarcat ca si Maestrul Cristoiu se declara de acord cu opiniile exprimate de D-na AMP si chiar reia pe blogul sau un fragment din acest articol.

  Reply
 25. Cinicul

  Săptămâna trecut la Berlin a avut loc o manifestatie in care au fost raniti 45 membri ai fortelor de ordine. Nu știu sa fi fost raniti si din cei care au manifestat, posibil. Sunt convins ca doamna AMP este la curent cu situația de acolo. Asta este diferenta dintre jandarmeria de la 10 August de pe Dambovita si cea de la 1 August de pe Spree, sau mai precis dintre administrația PDS-ista valaho-levantina si cea din Alemania prusaca.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *