Adrian Popescu

DNA-ul pădurilor, vot favorabil în Camera Deputaților. Guvernul Orban a dat aviz negativ, iar PNL și UDMR s-au abținut

Unul dintre cele mai importante proiecte ale USR-ului de care Mihai Goțiu (ex-România Curată) s-a ținut scai în ultimele luni a trecut astăzi de Camera Deputaților. Este vorba despre înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), care va funcționa în cadrul Parchetului General pentru urmărirea penală a infracțiunilor de mediu.

Surpriză sau nu, deputații PNL și UDMR s-au abținut, chiar dacă printre semnatari s-au numărat 15 parlamentari liberali. De asemenea, anterior, în baza votului din ședința Guvernului din 30 aprilie 2020, Guvernul Orban a exprimat un punct de vedere negativ pentru această lege de înființare a unui parchet al pădurilor.

Hai că în cazul UDMR înțelegem sau cel puțin putem bănui de ce s-au abținut, le știm istoricul și raportarea la pădurile țării, dar în cazul liberalilor putem doar să speculăm. Oare are legătură votul exprimat de PNL cu recentele declarații ale lui Ludovic Orban, în postura de avocat al abatoarelor de lemn ale Schweighofer (așa cum a afirmat Mihai Goțiu)? Sau cu pseudo-fake-news-urile plătite de Rusia pe care le visează ministrul Costel Alexe?

Oricare ar fi răspunsurile, așteptăm să vedem ce se va întâmpla la Senat, cameră decizională pentru înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “DNA-ul pădurilor, vot favorabil în Camera Deputaților. Guvernul Orban a dat aviz negativ, iar PNL și UDMR s-au abținut

 1. emil

  DNA-uri fara numar…DNA-ul padurilor, DNA-ul, raurilor, DNA-ul primarului, DNA-ul parlamentului, DNA-aul ploilor, DNA-ul muntilor, etc.

  Reply
 2. H

  Un proverb franțuzesc zice cam așa: să nu închizi niciodată într-o pivniță cu vin pe unul care zice că s-a lăsat de băut. Cam așa și cu Romsilva cea ocrotitoare de păduri.
  Frecție.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *