Simona Popescu

DEZBATERE ROMÂNIA CURATĂ. Vă invităm să îi spuneți lui Victor Ponta ce să facă: să își dea demisia sau nu?

Suntem în a doua zi de când Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.
Procurorii au cerut conducerii Camerei Deputaților să dea aviz pentru anchetarea premierului. Aceasta deoarece în aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru. „Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru”, se arată într-un comunicat al DNA.

Este o premieră pentru România ca împotriva unui prim ministru în funcție să fie declanșată procedura urmării penale pentru corupție.

Președintele României i-a cerut să-și prezinte demisia. Premierul Victor Ponta a refuzat. În replică față de solicitarea demisiei, luni vin la București baronii locali să-l apere după modelul deja consacrat începând cu cazul Gabriel Bivolaru. Însuși ministrul Justiției a afirmat că Ponta nu trebuie să își dea demisia. Mașinăria de propagandă pesedistă s-a declanșat, iar argumentele vehiculate în spațiul public în apărarea premierului urmărit penal circulă cu o viteză uluitoare.

Ca de fiecare dată vă consultăm și pe dumneavoastră, cititorii portalului nostru anticorupție, invitându-vă să comentați: ce credeți că ar trebui să facă Victor Ponta – să își dea sau nu demisia? Vă rugăm să argumentați și de ce aveți această părere folosind secțiunea de comentarii de mai jos.

Citiți și:
Premierul Victor Ponta este urmărit penal! Procurorii cer Camerei Deputaților aviz pentru anchetarea premierului! Iohannis cere demisia lui Ponta! 

Pe cine nu lași să… ajungă la pușcărie te bagă pe tine. Sau Efectul Fluture cu Victor Ponta, Elan Schwartzenberg și Sorin Blejnar


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

38 thoughts on “DEZBATERE ROMÂNIA CURATĂ. Vă invităm să îi spuneți lui Victor Ponta ce să facă: să își dea demisia sau nu?

 1. taunul77

  Dottore Viorel trebuia sa-si dea demisia inca din 2012 de cand a fost dovedit drept impostor academic. Dar cu tupeu si girat de electorat, a rezistat pe post. Nu m-ar mira sa refuze sa paraseasca functia si in actualele circumstante.

  Reply
 2. Iuliana Georgescu

  Ponta Victor Viorel TREBUIE sa isi dea demisia.Asta face parte din regulile unui stat democratic.Totodata, sa dea dovada in al doisprezecelea ceas ca este un om de cuvantant avand in vedere propriile declaratii-si nu un pinochio de doi lei.

  Reply
 3. Solidaritate pentru Romania

  Demisia nu e de ajuns. Ponta este cireasa de pe tortul unui sistem corupt. In jurul lui Ponta nu exista decit sfidare la adresa poporului roman. Demisoa lui Ponta nu vindeca cicatricile lasate de acest tradator cu tupeu. Ponta nu inseamna doar un individ ci el reprezinta ,,gasca´´ tesuta in jurul lui impotriva justitiei si a Romaniei. Tocmai de aceea demisia nu ajuta. Lucrul cel mai corect in situati de fata este : DIZOLVAREA PARLAMENTULUI si ALEGERI ANTICIPATE.

  Reply
 4. Ioan Puscasu

  Pentru a demonstra „LUMII” ca si pe plaiurile dambovitene (balcanice) a patruns civilizatia europeana si nu numai , pentru a dovedi ca si in politica , demnitatea, cinstea, onoarea si normalitatea isi au locul potrivit, DEMISIA lui PONTA ar fi un act de mare ONOARE .

  Reply
  • Iren

   Ponta nu are onoare! nici cinste! deci nu-si va da demisia! Probabil presiunea strazii va mai schimba ceva…

   Reply
 5. Traian

  Pentru o Romanie curata,sa ne curatam si la propriu si la figurat.Traiasca Romania Libera.Asa sa ne ajute Dumnezeu.

  Reply
 6. Reta

  Absolut, demisia se impune. Este in interesul natiunii. Sunt vremuri de rascruce, poate chiar ne aflam in anticamera razboiului. Romania trebuie sa isi joace rolul asumat fata de partenerii nostri occidentali. Intrand in UE, in NATO, Romaniei i s-a dat o sansa imensa. Criteriile de aderare la UE nu le-a respectat, luandu-se o decizie politica. In afara de Grecia si Romania, nicio tara nu a starnit atata opozitie din cauza mostenirii bizantine in plan politic, si economic… Trebuie admis ca acestei sanse nu putem sa ii raspundem prin neseriozitate si necinste. Ca tarii ii va crapa obrazul de rusine din nou! Notiunea de fair play trebuie sa prevaleze. Pentru ca altfel se duce totul de rapa! Dura lex sed LEX!

  Reply
 7. Marks

  Este greu să comentăm ceva care este inacceptabil. Ce ne cereţi de fapt_ Să confirmăm noi cititorii unui portal cu o orientare clar anticorupţie că Ponta trebuie să-şi dea demisia? Demersul e contraproductiv. Ponta a dovedit rezistenţă la orice atac (pe româneşte s-a dovedit extrem de nesimţit). Ceea ce mă miră şi mă nelinişteşte sunt alte probleme. În primul rând există o mare masă de români imună la mizeria cotidiană. Faptul că se lasă manipulaţi este posibili datorită acestei imunităţi. Omul de rând nu condamnă plagiatul de exemplu. Cuvântul un pic exotic pentru mulţi (sună ca o invenţie străină ceva inventat de aia din afară), nu le spune nimic. Cei mai mulţi cetăţeni români adulţi (cred că peste 90%) au copiat la şcoală. Asta e adevărul. Plagiatul e o copiere mai avansată. De ce ar fi rău asta la români…Apoi faptele de acum. Evaziune şi fals. Păi hai să fim sinceri aşa la modul general evaziunea înţelegem că este o faptă rea dar câţi dintre noi ar susţine ca la piaţă să se impună casa de marcat. Zilele trecute o ştire pe internet preluată de televitiuni. O femeie trece strada pe loc nepermis. Când i se cer actele refuză. Chemată brigada o invită la secţie şi femeia iar refuză. Apoi, dacă se încearcă să fie îndreptată la maşină începe să urle şi se lasă pe vine. Fiind grea e nevoie de trei poliţişti să o ridice să o încătuşeze şi să o ia. Toată lumea e oripilată dar nimeni nu se întreabă cum ar trebui să acţioneze statul când un cetăţean nu vrea să respecte legea. Adică dacă fură din casa noastră vrem să fie lege dar dacă nu respectăm o lege nu mai vrem. Mai mult femeia a adoptat tactica ţigănească de a urla pe stradă ca să atragă atenţia. Nouă legile care să nu ne lase să circulăm cum ne taie capul, care nu ne lasă să aruncăm pe jos orice, care nu ne lasă să ne facem mici în faţa blocului sau să dăm manelele sau muzica house tare ni se par excesive când sunt aplicate. De aici deşi vrem declarativ dreptate pentru că, nu-i aşa fiecare suntem umiliţi în raport cu statul (vezi vizita la un spital) sau cu cei cu bani însă atunci când această dreptate se aplică devenim brusc indignaţi. Ne-am obişnuit atâta cu mizeria că apa şi detergentul ni se par reci şi deranjante. Am vrea curăţenie dar fără atâta spălat. Frica mea este că aici Ponta are şanse să câştige. Şi mai e ceva. În realitate liberalii aştia noi sunt tot din gaşca veche. Ei nu şiu politică decât cu furatul. Stau şi mă întreb ataşamentul lor anticorupţie nu este că asta vrea poporul?Adică spunem acum ce vor să audă să ajungem la putere. Prin ianuarie Ponta spunea că toţi PSD-eii penali trebuie exmatriculaţi. Acum când e el implicat a uitat.
  Tocmai ăsta e motivul pentru care toţi românii ar trebui să-l alunge pe Ponta. Dragilor suntem fără autostrăzi, rămaşi în urmă cu cele mai mici salarii din UE. Când vă spune un dobitoc ca Şerbănescu că noi suntem o colonie uitaţi că el a fost ministru?Nu străini ne-au vândut ţara noi ci politicienii au făcut-o. În fiecare localitate din ţara asta e o fabrică sau un IAS sau CAP care a fost devalizată de români nu de străini. Legile proaste, nerespectarea lor, şpaga şi nesimţirea de a vă minţii în fată au dus la sărăcie. Orice politician care e prins trebuie sancţionat. Nu mă iluzionez că astfel se vor lăsa de furat politicienii. Însă vor fi atenţi şi asta va face ca suma totală să fie mai mică. Însă dacă ne lăsăm antrenaţi în petarde de genul Ponta e băiat bun pierdem toţi. Pentru unii Basescu a fost băiat bun. Pentru alţii e diavolul în persoană. Eu nu spun decât că oricine ar fi Năstase, Băsescu, Ponta şi dacă e cazul Iohanis dacă e prins trebuie să facă puşcărie. Nu mai judecaţi ca la fotbal. E echipa mea bună şi ceilalţi sunt răi. Toţi sunt răi. Personal cred că PSD-ul a ruinat ţara deoarece ei au pus bazele la ce e acum. PDL-ul ala hulit a furat 2 ani singur(2009 a fost cu PSD şi în 2012 a căzut). PSD a condus cvasisingur din 1990 până în 1996 apoi din 2000 până în 2004, apoi din 2006 ca să-i susţină pe liberali la guvernare au obţinut ce-au vrut(bani în teritoriu, contracte etc), în 2009 au fost cu PDl-ul apoi din 2012 sunt ei. 17 ani din 26 ani din care efectiv la guvernare au fost 14. În teritoriu situaţia e mult mai gri deoarece mereu au fost majoritari la consilii şi primării. Au rămas 4 ani de CDR, 1 an de alianţă DA şi 2 ani de Boc singur când PSD n-a fost la guvernare. Manipularea prezintă 10 ani de Băsescu ca şi cum acuma Iohanis îi spune lui Ponta ce decizii de guvernare să ia. Nu înseamnă că ceilalţi sunt buni. De aceea trebuie să ne folosim de ei cum se folosesc ei de noi. Dacă PDL s-a îngâmfat a picat, Năstase a picat, ţărăniştii au dispărut, Ponta şi-a luat-o cu toate atuurile în mână. Anticorupţia lui Băsescu n-a fost în mintea lui o chestie profund cinstită. El a încercat să o facă aparent bine dar cu sforile la el. Însă a ieşit mai bine decât şi-a dorit. Asta e şmecheria democraţiei. Nişte tipi mincinoşi şi nu prea deştepţi se duc în partide să o ducă bine în viaţă. Acolo învaţă să mintă poporul cu ce vrea acesta să audă. Minţind trebuie să facă şi ceva şi astfel chiar dacă ei nu vor sau nu şiu cum ceva autostrăzi se fac, nişte parcuri mai apar, mai sunt arestaţi şi fură mai puţin şi tot aşa. NU PONTA ÎŞI VA DA DEMISIA. PSD VA PIERDE ŞI ATUNCI ÎL VA REJECTA. Aş numi asta un fel de justişie divină….

  Reply
  • Catalin

   @Marks: ati pus punctul pe i. Atat timp cat nu exista o masa critica a celor care stiu cum ar trebui sa arate un sistem politic curat, cum ar trebui sa arate valorile si reperele dupa care o societate ar trebui sa se orienteze, atat timp Romania va sacrifica inca alte generatii. Pana cand oare, pana cand?

   Reply
  • intransigent

   Draga Marks, analiza pe care ne-o oferi este cat se poate de realista si pentru asta iti multumim. Ma nemultumeste doar referirea finala la „justitia divina”. Eu cred (nu numai fiindca sunt sceptic in legatura cu rolul Divinitatii in lume) ca este vorba de justitia junglei, care actioneaza in mod specific in imprejurarea in care haita p.s.d.-ista „va pierde” accesul la ciolanul cel mare si il va „executa” pe jalnicul „doctor in drept”. Va urma o noua haita la putere, despre care putem spera, doar, sa fie mai „umana” (dar nu de tot, fiindca ar fi impotriva legilor firii omenesti). Sistem politic curat precum „alba ca zapada” este, iarasi, impotriva firii. Tot ce putem spera este ca evolutia MENTALITATZII generale a populatiei sa creeze o fortza tot mai mare in sensul evolutiei dorite de oamenii cinstiti si real productivi din RO. In cat timp, istoric, s-a intamplat asta in tarile civilizate ? Secole… si multe generatii. Modul in care diverse popoare, azi civilizate si prospere, au evoluat pe aceasta cale prezinta specificitate si o larga variatie. In USA respectul fata de proprietate s-a impus cu arma, in mod salbatic, dar efficient si cu contributia justitiei care a sanctionat fara reserve caracterul aproape divin al dreptului la proprietate si obligatia statului la garantarea acestu drept. In Europa, actiunea principala s-a indreptat tot inspre consolidarea mentalitatii potrivit careia proprietatea private este inalienabila in afara vointei proprietarului (mijloacele de actiune au fost diverse, printer care si o morala religioasa – crestina – riguros impusa si respectata… si vor mai fi fost si altele). Peste tot, un rol essential l-a jucat si il joaca Justitia, ceea ce ne impune noua, romanilor, obligatia de a o apara impotriva puterii legiuitoare, atunci cand aceasta actioneaza ca in feudalism sau ca si cand ar fi obligata sa protejeze un clan de hotzi (adica asa cum incearca Parlamentul nostrum actual sa faca). Nu este deloc important daca cel care a pus Justitia pe aceasta cale de evolutie, recte Basescu, a crezut cu adevarat in ea sau nu. Important este efectul social, iar aceasta este pozitiv si demn de aparat. Trebuie doar ca poporul de rand sa nu stea cu deshtu-n gura, ci sa actioneze prin orice mijloace in sprijinul Justitiei care, deocamdata, functioneaza correct. Odata cu largirea bazei de sprijin popular in acest sens va evolua pozitiv si mentalitatea generala, care azi este atat de toleranta fata de atatea forme de „fentare a statului” si de diverse feluri de furt. E nevoie de timp, dar actiunea concreta a maselor poate spori viteza de evolutie (poate accelera, asadar, procesul) in acest sens. O ultima obiectie: d-l Serbanescu, fost ministru-pe-termen-scurt, are dreptate, totusi, cand spune ca „partenerii europeni” au actionat in sensul de a ne transforma intr-o masa de cumparatori, cu venituri de capshunari. Daca au putut face asta cu usurintza, nu e vina lor, ci e tot vina nenorocitei conceptzii romanesti, inca dominant, care, cum spuneti si dvs., se opune oricarui effort spre calitate reala, ceea ce se vede mai ales in concepti despre rolul invatamantului (care trebuie sa furnizeze diplome, nu o formatie intelectuala si profesionala solide). Corpul profesoral, la toate nivelurile de invatamant, poarta o grea raspundere pentru esecurile natiunii romane din anii de dupa revolutie, iar haita p.s.d.-ista a furnizat indivizii direct responsabili pentru acest esec. Ca sa inchei, singura noastra speranta este evolutia sectorului privat (cu conditia respectarii principiilor competitiei corecte) si reformarea invatamantului la toate nivelele.

   Reply
 8. Tempor

  Unii dupa altii, politicienii declara „lovituri de stat”, se dau „loviti” cu totii
  Ca DNA-ul lucra aparent politic!? Este necesar, pentru ca in permanenta societatii i-a fost sa aleaga dintre doua rele si, din rau in tot mai rau.
  Asa, pentru ca balanta sa fie echilibrata, DNA-ul face extractii periodice din ambele tabere politice („puterea” si „opozitia” instaurate pe minciuna) pentru ca fortareata parlamentar-guvernamentala, construita in comun de ambele tabere, sa se naruie incet.

  Reply
 9. mocoteo

  Daca am trai intr-o tara normala la cap nu am fi avut ce sa dezbatem in acest moment ca premierul si-ar fi depus deja demisia.Fiind vorba de basistul de ponta io sunt convins ca nu o sa avem parte de nici o demisie ci doar poate de o premiera juridica,un prim-ministru arestat in functie!Zic poate,….da’ daca s-ar intampla cumva lucrul asta io prefer sa-l aresteze pe ponta impreuna cu adevaratul lui mentor politic,baselu!

  Reply
 10. Bianca B

  Cred ca Ponta ar fi trebuit sa isi dea demisia mai demult, si ma tot mir de cateva luni cum se poate ca un om sa acumuleze atata nesimtire. Cazul lui de megalomanie este clar clinic. In aceeasi situatie sunt multi alti politicieni, rupti de realitatea omului de rand, caruia ii fura si ultima bucata de paine. Acum insa, cand situatia a ajuns la absurd, cred ca cel mai bine pentru justitia Romaniei ar fi ca Ponta sa fie fortat sa isi dea demisia din cauza noastra, a oamenilor care vom iesi in strada impotriva lui si a celor ca el. Justitia e in mainile noastre, pentru ca legile sunt pentru protectia cetateanului. Atunci cand sunt manipulate noi avem de suferit. Nu stiu daca acum este momentul pentru noi alegeri parlamentare, dar guvernul pe care avem trebuie schimbat cat de curand.

  Reply
 11. Petrea Doru

  Cred că ponta ar trebui să își dea demisia numai așa scapă doar cu cercetarea penală , în caz contrar cariera sa politică va avea de suferit totodată trage și P.S.D. în jos , dar mai ales face țara de rușine .

  Reply
 12. Florin Popescu

  Ponta copy-paste, inca de cand a fost dovedit drept impostor academic, este o piatra de moara care atarna greu de imaginea tarii. Trebuia sa plece inca din 2012, dar cum principala sa „calitate” este tupeul, nu ai cum/cui sa-i ceri un gest de onoare. Singura solutie este sa fie obligat.

  Reply
 13. Ilie

  Cred ca demisia trebuia data de mai mult timp, omul asta a adus si aduce Romaniei numai necazuri si asta pentru ca o mana de neispraviti sa se inbogateasca rapid indiferent cat de mult ii afecteaza pe romani. A indatorat tara, pe noi, cu 12 miliarde de euro, numai pentru consumul….lor propiu. Banii astia ii vom plati noi iar ei vor sahuzureasca si sa ne rada in nas de cat de prosti suntem

  Reply
 14. Bianca

  Habar n-am ce ar trebui sa faca Ponta. Daca nu ati ati scrie d-voastra despre dedesubturile, cardasiile, pe scurt, hotiile dintre afaceristi si politicieni m-as repezi la gatul lui asa cum pitigaiat ne asmute dna Gorghiu si gasca ei .
  .. nu stiu cui ii sta in gat si ale cui afaceri le incurca Ponta, Nu l-am placut si nu l-am votat dar campania asta impotriva lui ma face sa il cred mai putin vinovat decat e.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Bianca: le stă în gât oamenilor care muncesc (și/sau fac afaceri) oneste în țara asta

   Reply
 15. PASCAU ALEXANDRU

  Baronii se string in jurul lui Ponta sa il apere. O parte din populatie este alaturi de acestia.
  Oare cand se vor destepta romanii sa nu mai fie alaturi de personae care sunt chiar si banuite de coruptie.
  Auzi vorba ,, ca dosarul e prea subtire”
  Zilnic asistam la circul politicde doi bani in loc sa le cerem alesilor sa construiasca o strategie cel putin pe un termen mediu pentru a stii o directive in care sa mergem, tot timpul ajustam trburile din mers in functie de cum ii vine bine la cei de la guvernare.
  Irosim sume uriase cu pregatirea tinerilor care pleaca si nu se mai intorc in tara.
  Am crezut in domnul PONTA fiind dintr-o generatie tanara , dar realitatea este dureroasa am ajuns sa fim furnizori de materii prime si importatori de nunti si botezuri cu sute de mii de euro si ne multumim sa spunem ca asta-i Romania.

  Reply
 16. alex

  Ponta trebuia sa isi dea demisia dupa ce a fost dovedit ca a plagiat. Este inadmisibil sa conduci in continuare un guvern si deci si Min. Educatiei cand tu te-ai dovedit un plagiator …adica sa ceri tinerei generatii care invata sa fie corecta cand tu calci in bocanci ideea de corectitudine … faptul ca si-a folosit functia in a obtine beneficii oneroase nu mira pe nimeni …asa au facut aproape toti cei care s-au aflat in pozitii de conducere ..daca ii privim pe cei apropiati, familia …vedem ca mai toti au probleme cu legea si mai toti sunt ba parlamentari …ba europarlamentari…ba nu stiu ce functionari cu salarii grase …ba fac afaceri cu statul …prin urmare trafic de influenta exista in circumstante mult mai agravante decat ceea ce i se imputa acum. Nu este numai cazul lui, luati si cazul opozitiei …de pilda basescu, frate-su, udrea, etc …sau blaga, ginerele lui, etc… practic avem familii si increngaturi de familii care au condus in stil mafiot in propriul beneficiu

  Reply
 17. radu

  Demisia fara discutie! Din pacate este atat de prost, sau manevrat de baronii din spate, ca nu realizeaza ca orice intarziere inseamna sinucidere politica. De fapt de ce ne miram: era un nimeni, procurer oarecare fara nicio realizare importanta atunci cand nastase l-a lansat (cred ca acum isi da cu pumnii in cap). Timpul a dovedit ca era nepregatit si Iliescu a avut dreptate cand a spus ca e prea devreme!

  Reply
 18. LESNIC SORIN FLAVIU

  Nu as dori sa isi dea demisia.Este singura sansa a Romaniei ca acest partid ciumat (a se citi PSD) sa dispara care nu se poate reforma decat prin implozie.Si asta se va intampla.Iti multumim dl Ponta! Ce nu a putut face opozitia si Basescu a facut el.

  Reply
 19. Denis

  Salut! Ponta sa faca ce zice/ ce a zis. Macar cu atat ne e dator celor care platim taxe in tara asta.
  Daca a zis ca isi da demisia daca va fi cercetat, atunci sa asteptam recursul si apoi demisia cred ca e obligatorie. Intrebarea corecta e alta: cati din cei care ii pot lua locul sunt integri?

  Si cum raspunsul corect e subinteles mai avansam un pic si ajungem la intrebarea care doare cel mai tare: De ce oamenii care intr-adevar ar putea sa guverneze Romania nu o fac? Oare poporul acesta INCA seamana prea mult cu Ponta?

  Reply
 20. Bara Vasile

  Alta solutie nu cred ca exista decat cea a demisiei.Asa s-au incapatanat si altii,si au iesit pe usa din dos cu capul plecat de rusine.Dansul trebuia sa inteleaga,ca politica-i grea daca nu esti cinstit.Toti care au alergat dupa imbogatire frauduloasa au ajuns parlamentari,au mintit si au furat razandu-ne in nas,dar au ajuns pana la urma in a treia camera parlamentara (puscaria ).Parca te amuza uneori urcusul lor pana in varf iar apoi cand piramida cade o sfeclesc.Asta este deocamdata,noi suntem vinovati pana in momentul actual ca i-am tolerat cu speranta ca se va indrepta situatia in final dar se vede treaba ca nu este asa.

  Reply
 21. viorel

  Ponta oricum nu va tine cont de Sfaturile noastre…..La mijloc sunt interese(interesele lui) si ale politicienilor corupti, care nu vor pleca decat legati de la putere….!!!!
  Este clar pentru toti cei care sufera azi datorita saraciei unde am fost adusi, ca Ponta nu mai are o farama de demnitate, in a-si da demisia si de a se pune la dispozitia justitiei, iar daca isi va putea dovedi nevinovatia, atunci se mai poate discuta despre Politicianul Ponta, dar daca nu…..????!!!!!
  Una peste alta Romania este privita tot mai suspicios in lume, avand o politica de subminare a statului de drept!!!

  Reply
 22. Michael

  De acord cu analiza lui Marks si cu notiunea de de „justitieajunglei” a lui Intransigent ( desigur ca nu-mi displace nici scepticismul lui in legatura cu rolul Divinitatii in lume). Desigur ca PM „copy-paste”trebuie sa isi dea demisia. Acest lucru s-ar intampla doar intr-o tara normala, in care cetatenii gandesc, analizeaza, adica isi utilizeaza CREIERUL. In RO, din pacate, cei 50 de ani de comunism au ca si consecinta situatia actuala: o mana de oameni contesta cu argumente, restul sunt „imuni” sau ignoranti (in sensul propriu). Si daca luam in calcul ca si in ultimii 25 am avut parte de o guvernare/administrare executata de copii comunismului, lucrurile sunt limpezi. Singurul lucru salvator pentru tara in acest moment este doar o noua revolutie, chiar si de catifea!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *