Călin Dejeu

Comisia Juridică ține să demonstreze deficitul de democrație

Marți, în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaților, a fost paritate la votarea legii Șarapatin. PSD nu învață din greșeli și nu se dezice de doamna Șarapatin, în niciun fel. Doar foștii membri o fac.

Este vorba de legea cunoscută și ca ”legea anti-râuri”, o lege care încalcă total jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene. Motiv pentru care niciunui membru al unei comisii juridice nu ar trebui să-i treacă prin minte să o voteze.

Această lege este principala ”realizare” a deputatei Elvira Șarapatin, iar votul are loc într-un moment în care toată presa scrie despre ea, despre cum a fugit de la locul accidentului rutier și ce atitudine a avut după. Votul are loc când mii de români le scriu membrilor Comisiei juridice, cerând ca legea să fie respinsă.

Și a fost egalitate, de parcă jumătate din membrii prezenți ai comisiei țin să certifice rezultatul unei cercetări recente, care subliniază deficitul de democrație din România (și Polonia, Ungaria și Ucraina).

PSD și puiul de PSD, numit cu tupeu PRO Europa, au votat pentru legea Șarapatin. Cum poți să te numești PRO Europa și să votezi o lege care prevede opusul a ceea ce prevede  jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene, o lege concepută ca să faciliteze încalcarea a două directive?

Oare are vreo legătură cu faptul că Ponta se poza pe barajul pentru exterminat lostrițele românești?

Minoritățile s-au abținut. Oare dacă România ar avea o poziție la fel de anti-europeană pe problema respectării drepturilor minorităților, cum are pe problemele de mediu, dacă s-ar comporta ca Grecia, de exemplu (a se vedea situația aromânilor de acolo), am avea reprezentanți ai minorităților în Parlamentul României?

Dacă liberala Cristina Trăilă nu s-ar fi abținut, am avea raport de respingere pentru legea Șarapatin.

Să vedem ce aduce săptâmâna viitoare, pentru rămășițele de râuri care au supraviețuit încă, în masacrul generalizat din Carpații Românești. Luni, de la 11:30, va fi o nouă ședință online a comisiei, probabil tot lipsită de transparență. Înainte de criza COVID-19 puteam vedea live ședința, am ”profitat” de transparență și am scris un articol despre o altă ședință cu această lege nocivă pe ordinea de zi.

Și acum am putea să o ascultăm în direct, dacă s-ar vrea. Dar nu se vrea


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Comisia Juridică ține să demonstreze deficitul de democrație

 1. BIBICU

  “Romania poate deveni competitiva
  numai daca isi va dezvolta continuu
  INTELIGENTA colectiva si va dispune
  pentru valorificarea acesteia de un
  MANAGEMENT PUBLIC AUTOHTON
  performant exercitat, de catre oameni doxati
  de ONOARE si de CARACTER in conditii de
  maxima MORALITATE.”
  IOAN PUSCASU

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *