Lucian Davidescu

Cine ciugulește din mărunțișul lui Putin în România? Răspunsul o să te surprindă!

De ce să-l lași pe Putin fără Swift?

Într-adevăr nu mai schimbă nimic acum și într-adevăr nu-l deranjează foarte tare, e pregătit de mult, restul „sistemului financiar” ar avea cel puțin la fel de mult de pierdut.

E important însă pentru tine, ca lume presupus civilizată, după ce ai amenințat practic pe litere – „swift, severe and united response”; ca să arăți că ești într-adevăr solidar și dispus să sacrifici barem o ceapă degerată la o adică.

De ce m-am trezit să scriu treaba asta?

Că văd un efort coordonat dinspre Divizia Trompete (formată diplomați, oengiști, corporatișiti, piariști etc. – cu sau fără epoleți) să spună că tot ce ai voie acum e să-l urăști pe Putin.

În nici un caz să critici sancțiunile că-s prea mici (că-s prea mari nici atât, firește); fix cât au hotărât guvernele în înțelepciunea lor îs numai bune, nici mai puțin dar în nici un caz mai mult.

Nici să cercetezi complicitățile – deci ce dacă spionul STASI care îi face conductele și aranjamentele lui Putin în Europa e ținut în puf și de Germania și de SUA? Nu asta contează acum, de fapt n-a contat niciodată. Ba chiar, dacă deschizi oricât de vag subiectul, te trezești cu insinuări șmecherești că poate o să fi dat în judecată chiar și tu personal.

Nici să constați că Ucraina a fost lăsată de izbeliște, că cică asta-i propagandă rusă ‘meta’ sau așa ceva. Bine, Zelenski care de câteva zile spune asta în felurile cele mai plastice și mai dure probabil că are voie… sau poate nici el?

Iar dacă chiar insiști să bagi degetele în priză, e de ajuns să amintești că OMV (care potrivit iesperților ne scapă – haha – de dependența de Putin) nu este altceva decât țuțuroiul Gazprom în Europa și că a fost chiar la un pas să treacă Petrom direct pe numele rușilor, ca să o încheie cu ambiguitatea. O să te țină minte iesperții de parcă i-ai înjurat de mamă.

Deci răspunsul la întrebarea din titlu ăsta este: când vedeți câte unu mai isteric și mai iacobin, să nu vă surprindă că ciugulește fix din firimiturile rămase după complicitățile subterane cu rușii, și că pentru ei moartea acum este doar „business as usual”.

Urâți-l pe Putin, spânzurați-l dacă-l prindeți, numai nu îndrăzniți să vă atingeți de „amănuntele” care ne lasă fără bani pe noi și pe sponsorii noștri!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Cine ciugulește din mărunțișul lui Putin în România? Răspunsul o să te surprindă!

  1. amancio

    am observat ca de fiecare data cand apare o criza prin lume, apar si o sumedenie de mari ,,specialisti” si ,,specialiste” prin Romania, care ne explica ceea ce nu gasesti pe niciun site de stiri, ceea ce nimeni nu vrea sa spuna din diferite motive…stiu de pe vremea comunismului, ca Romania are cei mai mari specialisti din lume in toate problemele..poate china si rusia sa ne intreaca, de putin (fara aluzie la oligofrenul kremlinean)….asadar, SA NE TRAITI D-LE DAVIDESCU..FARA D-VOASTRA ERAM MAI SINGURI SI MAI SARACI…! sau, poate eram mai linistiti, mai cu picioarele pe pamant, lipsiti de atatea ozn-uri de pressa….
    p.s. d-voastra, ca orice om cinstit, nu stiti cum sa strangeti niste bani, din cate inteleg…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *