Romania Curată

Blocada senatorilor împotriva DNA a funcționat iar! Titus Corlățean rămâne mai presus de lege și de urmărire penală în Dosarul Votului din diaspora

Fostul ministru de Externe al României Titus Corlățean respiră ușurat și predă lecții de democrație de la tribuna Senatului. 92 de colegi de-ai lui senatori și-au întrerupt lunga vacanță luată de alegeri pentru a vota împotriva solicitării DNA de începere a urmării penale a lui Titus Corlățean în Dosarul Votului din diaspora. Pentru începerea urmăririi penale s-au strâns doar 26 de voturi.

„Am avut foarte multă răbdare, timp de un an şi jumătate am tăcut lăsând anchetatorii să-şi facă datoria. (…) Resping categoric orice acuzaţie”, a spus Titus Corlățean în pledoaria din Senat. El a adăugat că a simțit ”un profund regret” pentru românii de bună-credință care nu au putut să voteze.

 

Titus Corlățean a fost ministru de Externe în toamna lui 2014. În ciuda mesajelor exprese transmise în primăvara și vara anului 2014 de către cetățeni români din diaspora legate de intenția lor de a vota, dar și a unor solicitări și atenționări exprese din partea unor membri ai corpului diplomatic, Ministerul de Externe a menținut același număr de secții de votare în diaspora, ca în 2009. Mai mult, au fost desființate unele secții din zone cu imigrație română importantă și înlocuite cu altele în zone cu mai puțini cetățeni români. După scandalul iscat după primul tur de scrutin, când zeci de mii de români din diaspora nu au putut vota, Ministerul de Externe a refuzat să înființeze secții suplimentare, iar Titus Corlățean a demisionat.

Citiți și editorialul: Nu senatorii au fost insultați de procurori în cazul Corlățean, ci românii de către senatori, domnule Șerban Nicolae!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Blocada senatorilor împotriva DNA a funcționat iar! Titus Corlățean rămâne mai presus de lege și de urmărire penală în Dosarul Votului din diaspora

 1. Alex

  Prin actiunea sa de blocare a votului in diaspora Corlatean poate ca nu a incalcat nici un articol de lege ci a incalcat un drept fundamental al catorva milioane de romani. Daca era de bunacredinta lasa macar sectiile pe care se infiintasera cu ocazia referendumului pentru demiterea lui Basescu din 2012. El nu numai ca a lasat in 2014 acelasi numar de sectii ca in 2009, desi crescuse semnificativ numarul romanilor din diaspora, dar le-a schimbat locatiile in zone in care sunt putini romani. Un drept fundamental la fel ca dreptul la viata, la sanatate sau la educatie. Este acelasi abuz, care nu este prevazut expres in nici o lege, pe care ministrul sanatatii l-ar face daca ar aloca finantare doar in judetele in care sunt votatii lui pe motiv ca nu ii ajung fondurile.
  Oricum bataia de joc la care am fost supusi de Corlatean si Ponta nu se poate rezolva printr-o condamnare la 6 luni cu suspendare. O fi justitie dar nu e dreptate! Dreptatea ne vom face-o singuri cand ne vom intoarce acasa si cand le vom lua si noi un drept fundamental impricinatilor!

  Reply
 2. ana

  Poate ca avem nevoie de o intelegere mai clara a acesteui tip de blocare a dreptului la vot si de discriminare ascunsa in practici „corecte” inlimita manevrelor electorale. Poate ca ar trebui vedem mai clar legatura dintre interese politice si pericolul reprezentat pt acestea de cetateanul care dispune de o baza de comparatie si are vointa politica. Poate am avea nevoie de o campanie in acest sens ca sa ne luminam mai bine si mai larg. Beck vorbea de inechitatea cetateni-migranti(europeni de categ.a II-a) Romanii din diaspora sunt o categorie politica cu un statut neclar . Blocada PSD apara frontiera dintre romanii buni si romanii de categoria a doua.

  Reply
 3. Pop Nicolae

  Senatorii au facut foarte bine ca nu au dat curs acestei facaturi jalnice a procurorilor in cazul votului din diaspora. Procurorii nici nu ar trebui sa se amestece in politica,doar cetateanul trebuie sa aiba un cuvant de spus in acest sens deoarece doar el prin vot mandateaza politicienii.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Pop Nicolae: așadar vă citez: ”doar el (cetățeanul) prin vot mandatează politicienii”; când cetățeanul este împiedecat să voteze a cui treabă este? a politicienilor care au câștigat pentru că i-au împiedecat pe unii cetățeni să voteze?

   Reply
 4. Alex

  Romania nu are inca o democratie autentica stabila si nu poate face fata singura atacurilor concentrate ale sustinatorilor celor corupti, ale celor ce promoveaza doar o democratie de fatada.
  Se vede ca cel putin jumatate dintre parlamentari sunt sustinatori ai coruptiei si prieteni ai celor certati cu legea. Este singura explicatie pentru impiedecarea actului de justitie si aflarea adevarului. Mai mult decat atat ei introduc initiative legislative de modificare a legilor in vigoare si a codului penal pentru ca infractiunile si abuzurile pe care le-au savarsit sa fie dezincriminate.
  Ce fel de prim ministru este acela care isi da o ordonanta de urgenta de modificare a legii invatamantului prin care schimba prevederile pe care numai el le incalcase ?
  Atacurile la adresa justitiei, a profesionalistilor ce lucreaza in justitie si a sentintelor instantelor facute de presedintele senatului si de fostul prim ministru aduc atingere justitiei, dupa cum constata Consiliul Superior al Magistraturii, dar si asupra stabilitatii democratice a tarii.
  Aceste lucruri le stie foarte bine dl. Senator John McCain si exemplul dat, ca Romania este inca o democratie fragila ce nu poate rezista la atacurile perfide ale unor persoane ce detin anumite functii de conducere in stat. Nu putem singuri sa anihilam influenta si actiunile nefaste ale unor politruci ce se cred dumnezei. Ei sustin ca factorul politic trebuie sa plateasca doar electoral pentru coruptia, abuzurile si hotia pe care le savarsesc.
  Prietenii la nevoie se cunosc si pentru ca sunteti un prieten adevarat al Romaniei va rugam sa interveniti in favoarea noastra.
  De ce numai prietenii mafioti ai lui Putin sa nu aiba drept de intrare in SUA ?
  Va solicitam sa intreprindeti toate diligentele necesare pentru ca domnii Tariceanu si Ponta sa nu aiba drept de intrare in SUA . Ar fi un bun exemplu pentru toti cei ce cred ca pentru ei legea este facultativa iar daca ii atige prefera sa schimbe legea decat sa fie onesti.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *