Cristian Ghingheș

Alături de fiecare român… în afară de Laura Codruța Koveși

Tare prost cred că se vede de la Bruxelles și din toate capitalele europene cum, pentru a doua oară, Guvernul României nu își susține propriul concetățean în lupta pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Premierul Dăncilă i-a dat un mandat clar Luminiței Odobescu, ambasadorul României la UE, să voteze împotriva lui Koveși în Consiliul Uniunii Europene, însă nu i-a ieșit pasența. Astăzi, LCK a fost validată de consiliu cu 17 voturi din 22.

Pe de altă parte, informația din „surse oficiale” (adică de la Cotroceni) cum că reprezentantul Guvernului ar fi votat pentru Koveși la cererea președintelui pare mai degrabă o găselniță de PR a echipei lui Klaus Iohannis ca să pară că a făcut și el ceva și că nu suportul taberei Cioloș-Macron-Renew a fost determinant aici.

Oricum, premierul Dăncilă a căzut cel mai prost, ieșind la înaintare cu o justificare pe care o aplică discreționar.

când există suspiciuni asupra oricărui om indiferent pentru postul pentru care candidează, trebuie mai întâi să se lămurească situația

Oare o fi valabil și pentru Rovana Plumb, care n-a ajuns să dea explicații în fața procurorilor pentru că a fost protejată de Parlament cu umbrela imunității? E dublu standard, că tot era la modă expresia în campania pentru europarlamentare.

În rest, rămâne cum am stabilit: numirea e una clar politică, la fel ca cea pentru DNA, iar Parchetul European nu va avea vreo legătură cu cazurile de corupție de la noi pentru că jurisdicția procurorului european va viza cazuri care implică un element transnațional. Deci degeaba se bucură și emit fake news cu duiumul diverși lideri politici că vom scăpa de corupție prin numirea celei care avea șansa, cu un management mai bun al structurii anticorupție naționale, să curețe de hoție domenii de activitate și județe.

foto: Reddit


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Alături de fiecare român… în afară de Laura Codruța Koveși

 1. Gabriel Radeanu

  Uniunea Europeana pregateste viitorul candidat la Presedentia Romaniei,deoarece pe cel din mandatul alegerilor in curs, l-au pierdut la americani.Kovesi va fi loiala stapanilor care au adapostit-o la vremuri de restriste!Si daca anticoruptia v-a ramane obsesia perversa a natiunii romane,va fi un candidat infailibil!Sa dea Domnul s-avem parte de un Guvernator bun!

  Reply
  • @gabriel

   @gabriel :
   Inainte de a-ti da cu parerea pe forum, inainte de a debita astfel de aberatii, du-te la scoala, invata carte.
   Dar, dupa ce vei invata carte, iti va fi rusine sa mai scrii minciunile mafiei psd.

   Reply
   • Gabriel Radeanu

    Aici nu este niciun forum…este punctul de vedere al unui jurnalist.Este suficienta limba romana scrisa de mine.Iar despre aberatii,vom trai si vom vedea!

    Reply
 2. Octavian

  Domnul Autor se află în ordonanța cognitivă cand afirmă că se vede foarte urat de la Bxl faptul că România nu susține un candidat roman. Păi exista candidat francez si german, dar nu sunt susținuți de statele din care provin. Germania si Franta susțin o româncă. Romania sustine un francez. Putem noi sa spunem ca nu susținem valorile occidentale?

  Reply
 3. Robin

  Rasplata, plagiatoarea a data dovada de stiinta de carte, a decapat bine prin Romania, asa ca i s-a ridicat ștacheta!
  Kovesi pur si simplu e o nulitate juridica si intelectuala, a se asculta interviul cu Andreea Esca in care afirma la un moment dat, ca ea are ca valori de viata respectul fata de lege si apoi intr-o alta fraza, facand referire la un moment amuzant din viats ei, pivesteste cum glumea fata de un prieten politist fredonand sa „nu mai traga pe dreapta”, dupa ce s-a intors de la un concert, ceea ce era o sugestie la nerespectarea regulilor/legilor, trist mai degraba. In fapt intreaga prestanta din acel interviu denotă o persoana lipsita de idei, sa nu folosesc un eufemism.
  Apoi da, despre Franța și Germania ce crezi ca zice Bruxelles-ul?

  Reply
 4. Nicolae C.

  Cred ca se vede la fel ca si faptul ca cei mai vocali din trimisii nostri prin Parlamentul European îsi înjura abitir compatriotii si candidatii români la posturi importante cum e ala de comisar, în timp ce lauda alti candidati ai altor tari care vin cu exact acelasi tip de tinichele de coada. Adica, se vede ca atunci când vreun stab cere sa i se aduca tigari si se bat lacheii între ei care sa-l serveasca mai bine. Deocamdata chelnerii care câstiga sunt trupa franco-germanofila, asta e tot.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *