Ionuț Dorobanțu

EXCLUSIV: Asta e Universitate?! ”Profesorii” șpăgari: procurori, ofițeri de Securitate migrați la SIE, masoni. Studenții: beizadele de generali, de afaceriști, polițiști…

România Curată a prezentat pe larg scandalul de la Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița, condusă de Doina Frunzăverde, soția baronului de Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. În dosarul de corupţie instrumentat de procurorul Denisa Cristodor de la Parchetul General, doi profesori de la această universitate, Florin Franţ şi Irina Oriol, au fost arestaţi pentru luare de mită de Tribunalul Bucureşti, iar alţi trei sunt cercetați sub control judiciar. Printre ei, chiar președintele Senatului, Marian Mihăilă, a primit interdicție de a-și exercita funcția, ceea ce înseamnă că examenul de licență din acest an se va desfășura fără Mihăilă, dar, cel mai probabil, și fără studenții asupra cărora planează suspiciunea că au cumpărat licențele. Mai multe detalii despre dosar aici.

O analiză a României Curate arată că Universitatea din Reșița este un ”cuibușor” călduț pentru foști securiști, reciclați în sereiști, procurori și membri ai masoneriei, numai bun pentru eliberat diplome de studii superioare beizadelelor, polițiștilor și cui s-o mai nimeri și o fi dispus să plătească pentru ele, fie în bani, fie… ”în natură”. Pornind doar la numele care apar în dosar ne putem face o imagine despre ce fel de instituție este cea de la Reșița.

***

Citește și: Domnule ministru al Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, când se retrage acreditarea Universității ”Eftimie Murgu” din Reșița?

***

Categoria profesori. Procurori DGA, ex-securiști, deveniți ofițeri SIE, masoni

Rectorul Universităţii ”Eftimie Murgu” din Reşiţa este Doina Frunzăverde, soţia baronului PNL, Sorin Frunzăverde, preşedinte al CJ Caraş-Severin, fost ministru PD al Apărării, trimis recent în judecată de DNA sub control judiciar pentru corupţie. Frunzăverde este cunoscut ca fiind lider mason, lucru pe care el însuți l-a recunoscut.

Marian Mihăilă, preşedintele Senatului, este coleg de lojă masonică cu Frunzăverde. A fost ofiţer al fostei Securităţi şi al SIE. A fost condamnat pentru corupţie la doi ani cu suspendare în procesul fostului vicepreşedinte al Curţii de apel Timişoara, judecătorul Cătălin Şerban.

Otilia Micloşină, titularul cursurilor Drept European şi Relaţii Internaţionale, este procuror la Parchetul Caraş-Severin. Anul trecut, ea a fost detaşată în MAI director general adjunct la Direcţia Generală Anticorupţie. Potrivit propriilor declaraţii de avere şi interese, în 2012, Otilia Micloşină era asistent la cabinetul ministrului Justiţiei. În 2009, a candidat pentru un loc în CSM. Studenta infiltrată de procurori la Universitatea ”Eftimie Murgu” este investigator sub acoperire la DGA, însă Otilia Micloşină nu a ştiut nimic. Asistenta ei, Ruxandra Ghiţă, a fost pusă sub acuzare pentru luare de mită şi plasată sub control judiciar pentru că a primit un parfum în valoare de 210 lei de la investigatoarea sub acoperire pentru a o trece examenul la cursul de Relaţii internaţionale. Iată cum apare numele procuroarei Micloşină în referatul Parchetului General:

„Ghiţă Ruxana, în calitate de cadru didactic asistent la Facultatea de Ştiinţe Sociale, specializarea Drept european şi Internaţional, la disciplinele Introducere în Drept Internaţional, titular prof univ dr. Mihăilă Marian şi Relaţii internaţionale, titular conf univ dr. Micloşină Otilia, în data de 19.01.2015 a primit de la investigatorul cu identitate reală ZD un parfum în valoare de 210 lei, pentru a efectua un act contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de examinare a studenţilor, declarând-o promovată pe studenta ZD la disciplinele Introducere în Drept Internaţional, unde titular e Mihăilă Marian şi Relaţii Internaţionale, unde titular e Micloşină Otilia în condiţiile în care la ultima materie i s-a permis studentei să participe la examen în lipsa unui referat care a fost obligatoriu pentru ceilalţi studenţi, şi, în ambele cazuri, nu a făcut lucrări corespunzătoare de trecere.“

Gheorghe Pinteală e lector universitar la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa şi predă Introducere în drept. Este procuror la Parchetul Curţii de apel Timişoara. Iată ce au scris anchetatorii de la Parchetul General despre el în dosarul corupţiei de la universitatea din Reşiţa:

„La data de 23.01.2015, Oriol Irina a primit suma de 300 de lei de la investigator pentru a-şi trafica influenţa pe lângă prof. Pinteală Gheorghe, pentru a asigura promovarea studentei la examenul ce urma să-l susţină la materia Introducere în Drept, cu aceeaşi ocazie comunicându-i că, urmare a intervenţiilor sale a obţinut nota 8 la Relaţii Internaţionale, examen pe care l-a susţinut la data de 10.01.2015 cu Micloşină Otilia, asistent fiind Ghiţă Ruxana, nota 10 la materia Introducere în Drept Internaţional, titular Mihăilă Marian, asistent Ghiţă Ruxana, iar la materia Practică îi va trece personal nota 10, deşi nu este titulara cursului. Urmare a intervenţiilor numitei Oriol Irina, investigatorul a obţinut nota 8 la examenul de la Introducere în Drept, deşi nu a scris decât un singur subiect din cele două date la examen.“

Florin Franţ, arestat, decan la numai 35 de ani la Facultatea de Ştiinţe Sociale, este și el mason și considerat om de încredere al preşedintelui Senatului Universităţii, Marian Mihăilă.

Claudia Andriţoi a fost decan la Facultatea de Ştiinţe Sociale înaintea lui Florin Franţ. În 2012 a fost cercetată pentru luare de mită de procurorii de la Parchetul Caraş-Severin,pe care ar fi primit-o de la studenţi sub forma unor colecte la examenul de licenţă. A primit însă neînceperea urmăririi penale (NUP).

„Am recunoscut acest lucru. Masoneria, până la urmă, nu vă supăraţi, dacă tot discutăm subiecte de acest gen, masoneria este o organizaţie specifică lumii libere. Este o organizaţie care de-a lungul timpului s-a ridicat împotriva sistemelor absolutiste, poate că aici am putea găsi explicaţia unei stări de disconfort”

Sorin Frunzăverde, în martie 2013, legat de apartenența lui la masonerie

Studenţi: fii de șefi de poliție sau de bani gata, ofițeri anticorupție

Ştefan Negrea, student în anul I la Facultatea de Ştiinţe Administrative, Specializarea „Drept European Internaţional”. Potrivit unor surse judiciare, el este fiul lui Lucian Negrea, fost general SIE, actual consilier de conturi în conducerea Curţii de Conturi a României. Lucian Negrea a fost susţinut pentru acest post de liderul PNL, fost PDL, Sorin Frunzăverde. Numele fiului său apare în referatul procurorilor:

„Mihăilă Marian a intervenit pe lângă cadre didactice din cadrul universităţii pentru a-l favoriza în promovarea examenelor pe Negrea Ştefan, student în anul I la Facultatea de Ştiinţe Administrative, Specializarea „Drept European Internaţional”, în sensul că, deşi studentul este înscris la forma de învăţământ zi nu a participat la cursurile şi sesiunile de examene din ianuarie-februarie şi iunie-iulie aferente anului 2012-2013, fiind prezent în incinta universităţii doar în intervalul 10-11.07.2013, însă este declarat promovat la mai multe materii în afara intervalului. Promovarea a fost facilitat de către Mihăilă Marian care le-a solicitat în data de 10.07.2013 unor cadre didactice, respectiv lect. univ. dr. Pascu Patriciu Mirel şi lect. univ. dr. Martin Mihaela, dar şi a numitei Pecioara Ana-Maria, secretara Facultăţii de Ştiinţe Administrative, punerea la dispoziţie a studenţilor a lucrărilor evaluate cu nota 10 susţinute anterior de alţi studenţi, Negrea Ştefan procedând astfel la copierea rezolvărilor subiectelor de examen la disciplinele:
– Istoria Construcţiei Europene – titular curs – lect. Univ. dr. Vişan Mihai, examen susţinut la 10.07.2013 şi la care a luat nota 8;
– Istoria Statului şi Dreptului Românesc – titular curs Pascu Patriciu Mirel, examen de restanţă programat în 5.07.2013 şi la care student a fost evaluat cu nota 10;
– Introducere în Dreptul Internaţional – titular curs prof.univ.dr. MIHĂILĂ IOAN MARIAN, examen de restanţă desfăşurat în 1.07.2013 şi promovat de student cu nota 10;
– Introducere în Istoria Universală – titular curs Martin Mihaela, examen de restanţă derulat în 3.07.2013 şi promovat de student cu nota 10.
– Limba engleză – titular Martin Mihaela colocviu desfăşurat în 3.07.2013 şi notat cu 10.
În cursul zilei de 10.07.2013 urmare a celor expuse cadrele didactice menţionate au falsificat cu complicitatea secretarei Facultăţii de Ştiinţe Administrative procesele-verbale şi cataloagele grupei de învăţământ, întocmite la data oficială a examenelor consemnând în fals şi notele studentului Negrea Ştefan. De asemenea, în data de 11.07.2013, Negrea Ştefan a fraudat examene şi colocvii şi alte discipline aferente Dreptului European Internaţional din anul I de studiu, respectiv „Introducere în Drept”, „Instituţiile Uniunii Europene”, „Relaţii Internaţionale” (cadru didactic examinator lect.univ.dr. Pinteală Gheorghe – examen desfăşurat la 4.07.2013), „Elemente de Drept Constituţional şi Instituţii Publice” (cadru didactic examinator conf.univ.dr. Vasile Ana – examen desfăşurat la 1.07.2013, „Drept Constituţional al Uniunii Europene” (cadru didactic examinator lect.univ.dr. Stan Dan – examen desfăşurat la 5.07.2013, „Drept european” (cadru didactic examinator – lect.univ.dr. Micloşină Otilia Iolanda – examen desfăşurat la 2.07.2013, „Dreptul Mmediului în Uniunea Europeană” cadru didactic examinator conf.univ.dr. Andriţoi Claudia – probă desfăşurată în 1.07.2013 şi „Practică de specialitate” cadru didactic examinator Martin Mihaela examen desfăşurat la 3.07.2013.“

Ionuţ Adrian Stolojescu, fiul fostului şef al IPJ Caraş-Severin, chestorul de poliţie Grigore Stolojescu, împuternicit la conducerea Institutului de Studii pentru Ordine Publică Bucureşti.

Andrei Denis Rof, student în anul I, specializarea Drept European Internaţional, fiul omului de afaceri Remus Rof din Reşiţa, al cărui nume apare de asemenea în dosarul de corupţie al preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Aurel Adrian Anculia – angajat ISU Caraş.

Petra Rogge, fiica Icoanei Rogge, patroana hotelului Rogge din Reşiţa.

Ionuţ Bogdan Giurgiu, fiul fostului poliţist de frontieră Dănuţ Giurgiu, reţinut în 2013 în cadrul unei anchete privind contrabanda cu ţigări la punctul de trecere a frontierei Moldova Nouă.

Iată cum apar numele studenţilor Stolojescu, Anculia, Rof, Rogge şi Giurgiu în referatul de arestare al profesorilor şpăgari de la Universitatea din Reşiţa:

„De asemenea, din punerea în exploatare a mandatelor de supraveghere tehnică, dar şi din datele deţinute a reieşit faptul că în data de 03.12.2014, Mihăilă Ioan Marian, preşedintele Senatului Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, i-a solicitat lui Franţ Florin Ionel, decanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale (FSS), să intervină la cadrele didactice subordonate pentru promovarea preferenţială a lui Rof Denis Andrei, student în anul I, specializarea Drept European Internaţional (DEI), absent la majoritatea cursurilor/seminariilor în semestrul I al anului universitar 2014-2015, a numitelor Ofileanu (fostă Oncică) Mariana Tiziana şi Rogge Petra Ana, studente în anul I la DEI, studente care nu au participat la cursuri şi seminarii deşi sunt înscrise la forma de învăţământ cu frecvenţă.
În aceeaşi situaţie se regăsesc şi Stolojescu Bogdan Ionuţ Nicolae şi Anculia Adrian Aurel. Totodată, pentru ultimul student care nu a participat la nicio evaluare în sesiunea ianuarie- februarie 2015 a intervenit la profesorii evaluatori şi Tănase Adrian Costinel, cadru didactic al Facultăţii de Ştiinţe Economice.
În sesiunea de examene ianuarie – februarie 2015, uzând de ascendentul funcţiei de decan al FSS, Franţ Florin Ionel a discutat individual cu cadre didactice evaluatoare de la mai multe specializări pentru promovarea preferenţială/ frauduloasă a studenţilor: Giurgiu Ionuţ Bogdan, anul I, FSS, specializarea DEI, Cornean (fostă Talpag) Andrada Oana, anul II, FSE, specializarea CIG pentru o restanţă din anul I de studiu, Ilona Laurenţiu Ioan, anul I, FSE, specializarea CIG şi Ivan Cătălin, anul I, FSE.“

Procurorii au ataşat şi o stenogramă a unei discuţii ambientale cu fostul poliţist de frontieră Dănuţ Giurgiu:

„În data de 05.01.2015, orele 10:18, Franţ Florin Ionel a discutat cu Giurgiu Dănuţ, tatăl studentului Giurgiu Ionuţ Bogdan cu care s-a întâlnit la aceeaşi dată la restantul Hotelului Rogge din Reşiţa, unde a venit şi Mihăilă Marian. În data de 05-01-2015, la ora 10:28:25, Franţ Florin Ionel ia legătura cu Mihăilă Marian de la postul telefonic (……): 

Mihăilă Marian: Da FLORINE. Servus. Te aud.

Franţ Florin Ionel: La mulţi ani. I like you boss. Ce faceţi?

Mihăilă Marian: Uite, mă pregăteam să mă duc până jos la CEC să-mi iau nişte bani şi după aceea la Rogge la cafea.

Franţ Florin Ionel: Da? Că şi eu mă duc până la Rogge, îi Dănuţ … Giurgiu acolo, Dan Giurgiu.

Mihăilă Marian: Da?

Franţ Florin Ionel: Da.

Mihăilă Marian: Du-te că e şi Adi Tănase, am vorbit cu el mai devreme.

Franţ Florin Ionel: Păi acuma mă duc acolo şi…

Mihăilă Marian: Ne vedem acolo. 

Franţ Florin Ionel: Ne vedem.

Mihăilă Marian: Bine. Hai că vin şi eu imediat.“

Georgiana Bianca Radu, fiica şefului Poliţiei din Băile Herculane:

„În 12.01.2015, orele 15:00, Franţ Florin Ionel a discutat cu Radu Ştefan, şeful Poliţiei Băile Herculane, despre modalitatea de favorizare a fiicei acestuia, Radu Georgiana Bianca, studentă în anul I, specializarea DEI şi a numiţilor Staicu Ionuţ Dumitru şi Imbrescu Zadian, studenţi în anul I, DEI, care domiciliază în Băile Herculane şi nu pot participa la toate examenele. În data de 12-01-2015, la ora 15:09:17, Franţ Florin Ionel, de la postul telefonic (…) contactează postul telefonic (…):

Interlocutor: Da domnu.
Franţ Florin Ionel: Comandante?
Interlocutor: Ha?
Franţ Florin Ionel: O adresă de mail găsim?
Interlocutor: ştefanradu…
Franţ Florin Ionel: Imediat. ştefan… împreună radu?
Interlocutor: Da, da, da, da. Adresa mea de email.
Franţ Florin Ionel: radu…@…
Interlocutor: 1966…
Franţ Florin Ionel: Deci, ştefanradu1966…
Interlocutor: Da.
Franţ Florin Ionel: Da.
Interlocutor: Punct sr..
Franţ Florin Ionel: „F” sau „s”?
Interlocutor: Nu, „s”, sr – Serviciu rutier.
Franţ Florin Ionel: Ah!
Interlocutor: Îl am de când eram la…
Franţ Florin Ionel: Da, da, da. Serviciu rutier, da.
Interlocutor: Deci, punct sr.. Aşa. @gmail.com
Franţ Florin Ionel: Am trimis acuma pe mail-u ăsta programarea. Te uiţi la.. DEI – Drept European şi Internaţional, anul I. Bun?
Interlocutor: Aşa… Am înţeles.
Franţ Florin Ionel: Scrie dată, scrie oră, scrie tot. Când, când poate… când pot copii să ajungă, ajung, ce nu… rămâne pe vară şi vin în vară.
Interlocutor: Am înţeles. 
Franţ Florin Ionel: Bun?
Interlocutor: L-am primit, l-am primit. Sărut mâna.
Franţ Florin Ionel: Bine? 
Interlocutor: Bine tată.
Franţ Florin Ionel: Şi ne povestim.
Interlocutor: Îhî.
Franţ Florin Ionel: Îi dai lor, se uită ei, când pot ei să vină încoaci.. 
Interlocutor: Îhî.
Franţ Florin Ionel:.. îmi dau un telefon cu o zi înainte… vorbesc cu cineva să le facă rost de cursuri.. să aibă cursuri, să citească, să… fie în regulă. Bine?
Interlocutor: Am înţeles. Bine tată.
Franţ Florin Ionel: Bine.
Interlocutor: Mersi, mersi.
Franţ Florin Ionel: Sau… şi aşa ai putea să-mi dai o adresă de mail la… a unuia dintre ei, să-i trimit cursuri.
Interlocutor: Păi, hai că vorbesc cu fata mea şi…
Franţ Florin Ionel: Sau să vină… să… sau să vină doamna Rodica într-o zi şi îi dau…
Interlocutor: Ah, vine… las că vine nevastă-mea, te sună nevastă-mea şi vă vorbiţi.
Franţ Florin Ionel: Bun atunci. Bun. Atuncia mă vorbesc cu doamna Rodica…
Interlocutor: Deci este… aşa, programat examenu la… aşa…. Unde este, Facultatea… sesiunea, nu?
Franţ Florin Ionel: Da.
Interlocutor: Să mă uit. Hai că mă uit aşa.
Franţ Florin Ionel: Cred că o avut unu sâmbătă, cred.
Interlocutor: Au! Am înţeles, am înţeles. Bine tată, dacă a…
Franţ Florin Ionel: Bun?
Interlocutor:… avut sâmbătă, ei stau…. stau tare bine. (n.n- râde).
Franţ Florin Ionel: Nu-i problemă! Las că-l dă în vară. Nu e o problemă. Nu-i… oricum o să mai aibă, că n-ajunge ea la toate.
Interlocutor: Îţi dai seama că n-ajunge la toate.
Franţ Florin Ionel: Păi?! Bun?
Interlocutor: Dar vezi că sunt.. ei sunt trei de la Herculane.
Franţ Florin Ionel: Da. Ăă…
Interlocutor: Îi Imbrescu, e…
Franţ Florin Ionel: S… Stoi…
Interlocutor: … Staicu şi…
Franţ Florin Ionel: Staicu şi pe a mică.
Interlocutor: Imbrescu…
Franţ Florin Ionel: Eu o să le fac rost de cursuri în vreo 2 zile… şi atuncia să mă sune doamna pentru…
Interlocutor: Hai că te sună, te sună nevastă-mea şi tu mai bine… 
Franţ Florin Ionel: Bine.
Interlocutor:… vă vorbiţi şi…
Franţ Florin Ionel: Bine, hai. Bun.
Interlocutor: Bine? Bine fratele meu.
Franţ Florin Ionel: Bine. Bun.
Interlocutor: La mine când veniţi, că luna asta… am înţeles că veniţi la mine, nu? Atuncia vine a mică… excelenţa?
Franţ Florin Ionel: Excelenţa sa, împăratul măririi? 
Interlocutor: Aha. Aha.
Franţ Florin Ionel: Nu ştiu nimica. Avem un proiect, cred că, cu sârbii ăia, aia vroia. Da… am eu o speţă pe lângă, aia vin eu altă dată.
Interlocutor: Bine. Când vrei tu.
Franţ Florin Ionel: Vedem. Vorbim.“

Costinel Iovan – poliţist la IPJ Caraş

Cristian şi Cosmin Serediuc – poliţişti la IPJ Călăraşi

***

Universitatea cu puntaj 0 (zero) în topul Integrității universităților din România realizat de Coaliţia pentru Universităţi Curate (CUC)

”6 universităţi au obţinut 0 stele, ceea ce presupune nereguli majore, scandaluri frecvente de corupţie, existenţa nepotismului, a clanurilor de familie, a avansărilor nebazate pe merit. Acestea sunt universităţi în care nimeni nu ar trebui să-şi dorească să studieze!”. Aceasta era concluzia pe care o punea Coaliţia pentru Universităţi Curate (CUC), în 2009, la finalizarea primului Top al Integrităţii Universităţilor din România (vezi aici). Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reşiţa se număra printre cele şase universităţi de ”zero stele”. Un an mai târziu, universitatea reşiţeană se regăsea, din nou, în coada clasamentului ”Corectitudinea universitară” (vezi aici).

***

Citește și: Domnule ministru al Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, când se retrage acreditarea Universității ”Eftimie Murgu” din Reșița?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

28 thoughts on “EXCLUSIV: Asta e Universitate?! ”Profesorii” șpăgari: procurori, ofițeri de Securitate migrați la SIE, masoni. Studenții: beizadele de generali, de afaceriști, polițiști…

 1. Nicolae Dorobantu

  asa este toata tara la toate nivelurile, o adunatura de securisti-mafioti care ne-au facut praf din 89 cand ne-au furat Revolutia si pana acum, ne-au subjugat pentru propriul interes, pentru propriile hotii sau ne-au vandut in drept sclavi pentru mafia corporatista care ne-a invadat cu ajutorul acestor nemernici autohtoni!

  Reply
 2. ANALISTU

  Situatia prezentata este de o gravitate fatala pt viitorul natiunii romane, dar din pacate nu e singulara.Ro este prinsa in ghearele unor monstri , caracatite si rechini ce ataca radacina si esenta neamului romanesc .Situatia in care se zbate Ro de 25 de ani arata in fapt TURBAREA, TICALOSIA si DEMENTA celor ce au dat lovitura de stat in 1989 precum si gradul de DECADERE a poporului roman.

  Reply
  • DrOlga

   Asa este aproape peste tot, in China, Franta, Anglia, cat si in USA etc. Nepotism sadea. Cel mai mare donator la o universitate va avea mereu „perks”, adica beneficii de preferentialitate, cu siguranta. Daca este privata, mai ales. Universitatile publice sunt dominate de ‘clanuri’ de propagandisti pt. diferite partide.

   Reply
 3. vlad

  Situatia pare iremediabila…. Universitatea ar trebui inchisa definitiv, iar studentii repartizati daca vor la alte institutii, cu eforturi din partea ministerului.

  Reply
 4. Ionel LUPU

  Putregaiul de la Resita depaseste pana si imaginatia….. Trebuie desfiintata aceasta mizerie…. Universitatile private adica aceste nenorocite fabrici de diplome trebuiesc lichidate….. „ABSOLVENTII” lor nenorocesc viitorul tarii, pentru ca produc din START niste spagari…….

  Reply
  • sevar

   Dar ce? Parcă numai la Reșița? Doar la câte altele nu s-au făcut descinderi și arestări preventive? Totul este putred și contaminat de corupție. Și peste toate le mai mărește salariile la cei din vârf, da de s-or abține. O prostie mai mare cred că n-am mai auzit! Pe ăștia nu-i satură cu nimic, pe ce au mai mult, le trebuie și mai mult. Ăl de a spus prostia asta ori e prost el sau mai degrabă ne crede pe noi proști să înghițim gălușca, sau amândouă?! Halal școală!

   Reply
 5. Grav

  Ceea ce se arată în articol, este de o gravitare fără margini, doar că nu ar fi chiar atât de rău, dacă universitatea din Reșița ar fi singura care practică aceste acte monstruoase, dacă ar fi cum se spune „un caz izolat”. În toate aceste centrulețe intitulate pompos „universități”, există astfel de practici rușinoase pentru învățământul românesc. E vina conducătorilor decidenți politici, pe care-i avem de 26 de ani, că au permis înființarea atâtor cuiburi de hoți ai națiunii, care să prospere pe baza imaginii României. Suntem o țară care la fiecare capitol important avem = rușine și corupție, doar din cauza politicului.

  Reply
 6. gex

  Dar de acei studenti care au terminat cu noua si zece la stat si au facut un master,nu si-au gasit de lucru in Romania,iar acum lucreaza in constructii in Anglia,sau menajere prin hoteluri?
  Vai de capul nostru,al oamenilor de rand,ne-am injosit ca natie,ca popor, din cauza unora in care am avut incredere ani de zile si le-am dat votul.

  Reply
 7. LILI

  Ma vad obligata sa raspund , sunt studenta cu domnii sus mentionati si cu siguranta 4 dintre ei Bogdan Giurgiu si politistii au fost la cursuri si la examene. Eu personal nu pot concepe ce se intampla deoarece la examene exigenta a fost maxima. Cu toata sinceritate va spun la examenul domnului Frant am predat tot la intrare in sala, am avut doar un pix si 2 coli albe pe care domnul profesor le a semnat, tot asa la fiecare examen in parte. Am tremurat de frica examenelor , eu impreuna cu cativa colegi avem prezenta 100% , nu a fost usor pentru noi. Va rog nu ne discreditati pe toti studentii din aceasta Universitate . MULTUMIM !

  Reply
  • Ioan Scutaru

   Cei mai mari hoti sunt si cei mai ‘severi’. Vezi Traian Lalescu, Mircea Eliade sau ierarhiile de la isjcs. In CS a fost un prefect cu studii la Eftimie. Ce mai face? Prin primaria Resita si alte institutii sunt persoane cu studii universitare la Murgu. Nivelul este ca si orasul sau judetul: sub.

   Reply
  • vlad

   Pai logic, sistemul asta de pile nu functioneaza daca nu exista frica picarii la examene…. cei corecti sunt victimele. Imi pare rau, dar facultatea trebuie inchisa…. nu e vorba aici de discreditarea tuturor studentilor

   Reply
 8. Cristi

  Sa cercetati cum face Cosmin Ursoniu (directorul UCM RESITA) doctoratul tot la aceasta facultate. Este prieten bun cu acest bisnitar Florin Frant. Cum face Frant afaceri cu UCM RESITA, cate sute de mii de lei (noi)a incasat de la uzina, cumparand marfa de la turci si vanzand-o la UCM RESITA.

  Reply
 9. Sorin Burghelea

  Totul este la comanda. Credeti ca in politica nu este la fel . Cate curve au umflatii din guvern . Acolo nu merge DGA sa vada unde sunt adevaratii corupti .Cand mergeau la hotel Mariot si dadeau 1000euro sunt….din banii nostrii. Sunt multi care au terminat Eftimie Murgu dar nu s-au confruntat cu aceste lucruri sunt fabricate (D-na Oriol nu accepta o ciocolata ) . Presupusa sub acoperire sa scoata stenogramele sa dus probabil cu fusta pana in fund si despuiata ca sa provoace un flagrant.Cred ca totul este de la Sorin Frunzaverde. Pacat sotia lui este un om deosebit si plateste acum ura politica ce dainiuie in tara asta si duce totul la distrugere. Credeti ca la alte universitati din aceasta tara lucrurile sunt OK. De fapt cei care sunt mai sus si depind de ei rezolvarea unor lucruri cer favoruri si daca sunt barbati cer favoruri sexuale in orice domeniu.Ce spuneti de medic care sa opereze gratis un copil a cerut mamei sa faca sex. Sau judecator sa rezolve un process la fel…. sau primar care cere favoruri sexuale pt o locuinta….Aceata natiune datorita formei politice de guvernare in care 25 de ani nea indobitocit de la an la an si a creat un haos in aceasta tara mai fabrica cate un flagrant ca sa ne abata din nou atentia de la realitatea vietii cotidiene.Apropo ce facem cu plagiaturile celor care ne conduc vinovat este nu numai care cere dar si cel care da. Vorba din popor cateaua daca nu ridica coada cainele sta deoparte.POPOR ROMAN TREZESTE-TE

  Reply
  • Tempor

   „Presupusa sub acoperire sa scoata stenogramele sa dus probabil cu fusta pana in fund si despuiata ca sa provoace un flagrant.”
   Dacă vezi o fată frumoasă pe stradă trebuie să se activeze instinctele de subjugare a femeii la mentalul masculin!? Toate sunt la fel sau mentalul masculinităţii încearcă să le înrobească pe toate?

   Reply
 10. Daniela

  Sa dea licenta la alte universitate. Se mai practica, au mai fost cazuri. Eventual sa dea si examene de final de an. In alta parte. Sint si universitati unde nu se ia spaga desi chiar si la cluj la medicina si la poli am auzit.. La medicina e sigur, studentii straini erau nemultumiti de cit tre sa dea, la poli mi-a trecut pe la ureche, nu mai tin minte exact ce.
  Sa dea examene supravegheate cu camere asa cum e la bac. Si daca nu trec, adio si picat fara alte re examinari.
  Sau no, in ziua de azi pentru bani poti sa dai cite reexaminari vrei, fac universitatile bani si din asta.

  Reply
 11. Ion

  Toate gradele academice obtinute dupa ’90 trebuie reevaluate si universitatile de carton sa dispara.

  Reply
 12. adrian

  Ce va mirați atâta?
  Aduceți -VA aminte si de scandalul cu permisele de conducere,au fost lăsați sa lucreze băieții pana un cap rar a vrut sa ajungă la bucalemsi atunci a descoperit el marea infracțiune,facuta de aghiotantul lui.A sacrificat 2 3 pur cei si a aju s la Bucale acum e rându, altuia.Parca numai la Resita se procedează asa,
  E adevarat ca toți incultii din interne au facut scoala asta ori ară pe la resitamsi nu stiu sa tina un discurs,ce sa mai vb de vocabular SAU…CULTURĂ!

  Reply
  • DrOlga

   Corect. Incultii sunt academicieni in RO. O stim de pe vremea Elenei C. Brava celor de la UCU, si autorului. Super analitic articol.

   Reply
 13. LILI

  În numele mai multor colegi, una dintre studentele Facultății de Drept european şi internaţional din cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița, ne-a trimis la redacție următoarele rânduri: ,,Vă rog să ne ajutaţi; cu sinceritate vă spun că la Facultatea de Drept european şi internaţional, examenele s-au dat cu stricteţe şi suntem mulţi studenţi care avem prezență de 80-100% la cursuri, seminarii. Sunt examene promovate cu frică şi mult timp petrecut în studiu. Nu putem fi băgați toți studenții în aceeași oală, la fel cum nici toți profesorii noștrii nu pot fi etichetați ca vinovați sau pătați – în urma evenimentelor de săptămâna trecută. Justiția își face treaba și cine este vinovat, o să dea socoteală în fața legii. Domnilor profesori, oameni buni, dragii noștrii dascăli din conducerea Universității Eftimie Murgu din Reșița, NU DESFIINȚAȚI FACULTATEA DE DREPT EUROPEAN ȘI INTERNAȚIONAL. Suntem 50 de oameni, 50 de studenți, 50 de suflete – fiecare cu visele noastre, fiecare cu speranțele noastre. Nu ni le distrugeți, nu ni le năruiți.

  Astăzi, 14.07.2015 ora 12:00, se convoacă Senatul Universității Eftimie Murgu din Reșița, în şedinţa extraordinară, cu următoarea ordine de zi:

  1. Suspendarea programului de studii universitare de licenţă Drept european şi internaţional;
  2. Diverse.

  Iată ce scrie unul dintre studenți, un coleg de al nostru: Alexandru D. Ardelean: ,,Mă întreb, oare cine a pus această temă cu posibilitatea desființării a DEI-ului pe masă? În sensul adevărat al cuvântului și al moralei la care se face referire de către unii profesori de la alte facultăți din cadrul UEM, se poate spune că ceea cece să încearcă a face azi, nu este ”DREPT”!

  De ce să se închidă programul de studiu DEI ? Partea mare a studenților de DEI, cei mai mulți studenți, au ajuns pe cale cinstită aici, suntem unii în anul 2 sau anul 3 de studiu. Am promovat și au promovat cinstit anii anteriori. Pentru ce – și de ce acești tineri care șiau cheltuit și pierdut 2-3 ani din viață, merită ca peste noapte, cineva să le distrugă visele, speranțele și convingerile de viață. Încrederea în viitor și omenie, la urma urmei, încrederea în lucrurile ,,DREPT” făcute ?”

  Așa cum am făcut-o de atâtea ori, am încredere în voi și puterea voastră. Așa cum ați demonstrat voi că puteți și sunteți în stare să deschideți cu pixul și creionul porțile încuiate ale rațiunii, faceți-o și acum și ajutați 50 de destine , 50 de oameni, 50 de vise, să meargă mai departe. Nu prea mai avem nimic în Reșița, s-au închis sau distrus toate de către alții; de ce să distrugem noi ceea ce avem acum gata clădit ?

  Eu am încredere în profesia şi puterea voastră de a ajuta oamenii, de aceea îndrăznesc să apelez la presă, LA VOI care pe drept sunteţi numiţi „CÂINII DE PAZĂ AI DEMOCRAȚIEI ȘI DREPTĂȚII”. Fără voi, nu vom reuşi.

  Cu stimă și speranță,
  Lili Gherle Flisc
  Studentă UEM Reşita, secţia DEI

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Lili:
   1. observ că aveți parte de manipulări pe bandă rulantă la Reșița: niște studenți la Drept ar fi avut curiozitatea să citească ce scrie legea și ar fi aflat că retragerea acreditării sau închiderea unui program de studii nu se face peste noapte, ci prin interdicția de a mai înscrie studenți în anul I; cei care sunt deja studenți termină facultatea, cu mențiunea că licența se dă la o altă universitate (ceea ce n-ar fi un impediment pentru cineva care și-a luat examenele corect);
   2. cu regret constat că studenții care susțin aici, la comentarii, că au ajuns la UEM și au promovat examenele pe cale cinstită sunt mai preocupați să obțină diploma, decât să pună presiune pe conducerea universității să le asigure o educație de calitate, că altfel, diploma aia nu le/vă ajută cu nimic

   Reply
  • doru

   Nu se intampla nimic, domnisoara!
   Se inchide, dar dvs veti continua, veti da examenele de final la alta universitate.
   Doar ati invatat si nu veti avea probleme!
   Daca nu… e problema…

   Reply
 14. LILI

  Domnule Mihai Gotiu noi cei care invatam si suntem prezenti la ore stim cu siguranta Licenta o vom da cu Academia de Politie. Pe noi ne sperie zvonul de a fi redirectionati in tara la o alta facultate unde cu siguranta vom avea absente. Vorbesc in numele meu, eu mi am reluat studiile mai tarziu , am acasa un copil minor de crescut, un servici unde am sansa sa nu fiu conditionata de ora de lucru, am facut sacrificii uriase sa fiu prezenta la Universitate 90-100%. Calitatea invatamantului nu o putem contesta, cu sinceritate va spun se preda , se asculta cum se facea in anii 85-90. Este foarte greu sa asimilam informatiile pe care le dati .Imi permit sa cred „PENTRU UNII CIUMA PENTRU ALTII MUMA” cam asa pot traduce ce se intampla si noi nu am vazut nimic. Multumim pentru intelegere !

  Reply
  • popacostea

   ilil gherle, faci facultatea tarziu si nu ai vreme sa mergi asa cum sustii 100 % la cursuri. pledoia ta este o impostura pentru obedienta… esti obedienta lor pentru ca faci acolo scoala, iar de la tine poate nu cer bani ca esti „persoana publica”, o luptatoare pe altarul pesedeului…

   lasa vraja marii, stii bine ca nici 10 % nu-si iau examenele pe stiinta, nici tu nu le iei pe acest criteriu.

   cine face scoala tarziu o face la eftimie murgu…

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *